Ängdalavägen 177

Hyltarp, Svedala Se på karta

9 750 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
9 rum
Boarea
320 m²
Tomtarea
1,2 ha
Byggår
1909
Driftkostnad
52 753 kr/år

Välkommen till en lantlig idyll strax utanför Svedala! Det här är en riktig drömbostad renoverad till fulländning med över 300 kvm boyta, dubbelgarage, stall med 5 boxar, vedförråd med drive-in, maskinhus och hönsgård. Som om det inte vore nog finns här gott om mark med blomsterängar, träd och buskar, odlingar, kärleksstig mm. Dessutom helt omgiven av de skånska vidderna med varierande grödor år för år. Huset har renoverats till fulländning där varje detalj är väl genomtänkt. Vackra vitpigmenterade brädgolv löper genom större delen av huset, varvat med klassiskt Höganäsklinker lagda i färgordning, väggarna är sobert ljusa och färgskalan i kök och badrum i naturliga och jordnära toner. Det storslagna bostadshuset har enastående fönsterpartier och dörrar runtom hela huset vilket ger ett magiskt ljusinsläpp och en svårslagen utsikt över tomten och vidare över det omgivande och vackra åkerlandskapet. Huset har 9-10 rum varav 6-7 sovrum i olika format och varierande inredning med platsbyggda hyllor och garderober eller stilrent enkelt. Huset erbjuder fyra badrum och en gästtoalett. Nedanvåningen fokuserar mycket på sällskapsyta fördelad över kök, matplats och vardagsrum. En sällskapsyta som badar i ljus och där varje terrassdörr leder till uteplatsen. Köket är vackert inrett med skåp och lådor från Kvänum, massiv stenskiva och välplacerad köksö. En murad kamin fungerar som avdelare mot vardagsrummet och värmer åt båda håll. Vardagsrummet är väl tilltaget och inrymmer många! Vi finner även kontorsrum, sovrum och badrum i denna del.
Andra sidan av bottenvåningen är mer praktisk. Här finns tvättstuga och groventré, träningsrum med intilliggande bastu och dusch/wc. Vidare ett kylrum för gottesaker, en lyxig verkstad och även dubbelgaraget nås från denna del.
Ovanvåningen nås från två håll och är förberedd att nyttjas som bostad för den som vill ha stora ytor, B&B för den som vill hyra ut eller varför inte generationsboende. Flertalet sovrum i varierande storlekar, sällskapsrum och två badrum finns här. Möjlighet till att inreda resten av vinden finns.

Stallet är stort med 5 boxar och intilliggande gödselstack, el och vatten finns. I vedförrådet travas med fördel fler kubik ved som enkelt hämtas med drive-in. Maskinhuset har god plats för önskvärda maskiner och hönshus med gård erbjuder en fin bostad att hämta dagsfärska ägg i från.

Tomten är noggrant planlagd med blomsterängar, frukt och bär, odlingsland, kärleksstig, träd och buskar och flertalet underbara uteplatser att välja på!

En fastighet som inte nog kan beskrivas och som förtjänar att upplevas! Välkommen att boka in dig på visning!

Läs mer hos mäklaren
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Svedala