Ugnhult 100-102

Hylte Karta & restider

VillaVilla

Huset är filmat både in- och utvändigt, så du kan komma på virtuell visning med en gång via denna länk: https://youtu.be/RJEnbJCSZjA. Se även under "dokument & länkar" till höger och klicka på pilen i högra hörnet, för att expandera boxen och följ sedan länkarna.

Ugnhult v. Torup består av två separata bostadshus, där det nya huset är byggt 2007 på ca. 120 m2 boyta + ca. 40 m2 biyta (pga. suterrängvåning) och framstår i tekniskt gott skick, men behöver en del kosmetisk renovering och mindre reparationer, men är redo att användas direkt. Här finns två större och två mindre sovrum, två allrum, kök, två badrum, bastu och bra värmesystem med bergvärme som går till vattenburen golvvärme i bottenplan och vatten/luft värmepump till övervåningen. Borrad vattenbrunn och avlopp till trekammarbrunn med infiltration från 2007. Nuvarande ägare har inte använt huset själv, så köparen uppmanas att testa alla maskiner och installationer.

Det gamla huset har anor från mitten på 1800:talet, men är löpande renoverat och moderniserat under årens lopp. Detta hus är på ca. 70 m2 boyta + tillbyggt uterum (i mycket dåligt skick) på baksidan. Huset är i generellt dåligt skick och behöver omfattande renovering, både tekniskt och kosmetiskt. Här finns äldre kök, vardagsrum, sovrum, badrum (som dock har allvarliga fuktskador och bör göras om helt) och ett sovloft med ett inrett sovrum och ett rum som skulle kunna inredas. Litet källarrum med vatteninstallationer och fuktskador. Egen grävd brunn och eget avlopp till detta huset, men avloppet är inte godkänt (kan ev. ledas till det nya avloppet istället).

Ut över bostadshuset finns en ladugård på ca. 140 m2 i ganska gott skick med gott om plats för lagring. Ett uthus på ca. 40 m2 + loft, som också är i ganska gott skick, samt ett uthus i dåligt skick på ca. 30 m2. Gammal jordkällare.

Ca. 7 000 m² tomt, som är under avstyckning och den slutliga tomtstorleken fastställs av lantmätaren och förväntas klar under sommaren 2019. Tomten är en trädgård/naturtomt med vacker utsikt över det kringliggande kulturlandskapet med stengärdsgårdar, ängar och övervägande lövskog. Fastigheten ligger vid en liten landsväg, som är asfalterad och snöröjs vintertid, men är inte mycket bredare än en grusväg och med väldigt lite trafik, så inte störande av betydelse. Det finns ett par grannar i närheten, men inget som syns från bostadshuset och inte störande. Den tilltänkta tomten avgränsas naturligt av vägar, stengärdsgårdar, diken och skogen, så den slutliga tomten bör bli i stora drag som på kartskissen, men inte exakt. Det går inte att köpa till ytterligare mark, men däremot kan man avtala om att arrendera betesmark, om köparen är intresserad. Jaktmöjligheter finns dock inte. Ca. 8 km. till Kinnared samhälle med närmaste inköpsmöjligheter och även buss och tågförbindelse till bl.a. Halmstad. Ca. 3 km. till närmaste sjöarna "Stensjön" och "Långesjön", ca. 7 km. till fin badplats i Hålsjön vid Drängsered och ca. 8 km. till den stora sjön "Fegen" med naturreservat och ytterligare flera fina badplatser . Ca. 16 km. till Torup samhälle med inköpsmöjligheter, ännu en badplats med sandstrand och badbrygga, den lilla skidbacken Hultagärdsbacken och trevligt rekreationsområde med vattenfall och promenadslingor vid Bosgårdsfallet. Ca. 18 km. till golfbana vid Rydöbruk och ca. 30 km. till Ullared och berömd shopping i GeKås. Ca. 19 km. till Hyltebruk och ca. 40 km. till Falkenberg och havet. Ca. 70 km. till skidanläggningen Isaberg v

Läs mer hos mäklaren
Bostadstyp
Vinterbonat fritidshus
Boarea
190 m²
Biarea
40 m²
Tomtarea
7 000 m² tomt
Antal rum
9 rum
Driftkostnad
13 200 kr/år
Byggår
2007
Räkna på boendet

Räkna på ditt nya boende

Se vad det kostar dig per månad att bo på Ugnhult 100-102 och skaffa lånelöfte nu.

Pris
1 100 000 kr
Driftkostnad
13 200 kr/år

Billigare och bättre boende

NYHET: Som säljare kan du få bättre koll på din försäljning!

Gå till Säljkollen för att få mer information om hur det går för din annons.

Statistik

12 197
besök på Hemnet
Bostaden publicerades för 145 dagar sedan, den 23 september 2018. Besök på Hemnet avser hemnet.se och Hemnets mobilappar.
illustration_step9
Jämför själv med slutpriser på andra villor som sålts.

Liknande bostäder till salu

Guider & Tips