Värlingevägen 273-0

Västra Värlinge, Trelleborgs kommun Se på karta

9 895 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
9 rum
Boarea
362 m²
Biarea
354 m²
Tomtarea
2 831 m²
Byggår
1893
Driftkostnad
105 409 kr/år

IF YOU´RE LOOKING FOR A SIGN…
…this is it! Intill detta ståtliga hus, med vacker tegelfasad, hänger skylten som visar vägen till det gamla Mejeriet. Detta är ett hus som väcker uppmärksamhet både ute och inne..

Denna pampiga byggnad drar blickarna till sig - det är omöjligt att passera Värlingevägen 273-0 utan att lägga märke till huset. Tanken på att bo och kanske bedriva verksamhet här vore en dröm. Förutom det vackra boningshuset finns här nämligen hela fyra lokaler att antingen bruka själv eller hyra ut och därmed få goda hyresintäkter.

Huset uppfördes i slutet på 1800-talet som mejeri åt traktens bönder, bär anor från sitt byggår samtidigt som det efter omfattande renovering idag är ett modernt, bekvämt boende inrett i genuin engelsk lantstil. Ett otroligt vackert hem som går rakt in i hjärtat när man slår upp de massiva dubbeldörrarna i trä och möts av det rustika tegelgolvet i fiskbensmönster från Hököpinge Sockerbruk. Redan från entrén skymtar man det rustika, tidsenliga köket med platsbyggd inredning från Tibrokök som ligger på sin givna plats, några trappsteg ner, för att markera dess storhet. Kontakten med bottenplanets övriga sociala ytor är förstås ändå närvarande. Detta är en minst sagt uppseendeväckande plats i huset där takhöjden på sina ställen mäter nästan 9 (!) meter upp mot de synliga takbjälkarna.

Genomgående i huset märks det att man valt materialen med stor omsorg. Här samspelar romantiska tapeter, vitputsade väggar, vackra stengolv och den industri-inspirerande trappan helt i glas och rostfritt med mjukt klädda steg är kronan på verket. Här finns såväl murad spis som gjutjärnskamin. Genast förstår man att det här är ett hem utöver det vanliga!

Planlösningen är tilltalande och passar perfekt för den familj som letar efter ett unikt, välvårdat hem, med imponerande ytor. Det finns gott om plats att umgås på både ovan- och nedanvåningen. Den privata sovrumsavdelningen med tre bra sovrum finns avskild på ovanvåningen. Master bedroom ligger i ovanvåningens ena vinkel och har integrerats med såväl dressing room som ett stort ensuite-badrum med påkostad inredning från Thomas Crapper & Co. De andra två sovrummen har placerats tillsammans med ett, för dessa sovrum, avsett badrum i andra änden.

Detta är ett spännande hem av sällsynt karaktär med inbjudande indoor-outdoor-känsla via de generösa fönstersättningarna mot den privata trädgården och mot det omgärdande skånska landskapet.

Utemiljön är parklik och omgärdad av grönskande häckar och en vitputsad mur som tillsammans skapar en skyddad, privat oas för såväl barn som vuxna. Här finns en trädgård som fått gro under lång tid med praktfull växtlighet, mullbärsträd, rosenbuskar och vacker magnolia är ett axplock på vad man bjuds på här. Här samsas även väl tilltagen gräsmatta för lek, spatiös stensatt uteplats och snirkliga stenlagda gångar. Diskret placerat bakom tät häck ligger det fullt utrustade gästhuset som är perfekt för att husera familjens gäster eller för att erbjuda plats för tonåringen. En fridfull plats i bästa sydvästläge, en dröm för livsnjutaren!

Detta är ett bekvämt, komplett och sagolikt hem för er som söker och njuter av lugnet, ljuset och vyerna på landet men samtidigt uppskattar bekvämligheten i att bo på nära avstånd till Trelleborg, Vellinge, Malmö och Köpenhamn. Runt hörnet finns såväl mysiga Slättarps Gård som Hallongården.

Ni hör ju själva! Tiden är här för att slå slag i saken om att förverkliga boendedrömmen och/e

Läs mer hos mäklaren
Malmöhus Mäklarna AB

Kontakta mäklaren

Lina Renwall

Malmöhus Mäklarna AB
Mäklare Lina Renwall, Malmöhus Mäklarna AB
0709-79 33 85

Visningstider

För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.