Ängavägen 161

Vellinge Kommun, Vellinge Se på karta

10 495 000 kr

11 750 000 kr -11%
Bostadstyp
Gård utan jordbruk
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
9 rum
Boarea
265 m²
Biarea
348 m²
Tomtarea
2,4 ha
Byggår
1820
Driftkostnad
74 294 kr/år
Antal besök
10 985
Dagar på Hemnet
29

UNIK HÄSTGÅRD MED 2,4 HEKTAR MARK

Varmt välkomna till denna drömlika hästgård på Vellinge Väster. En fyrlängad gård från 1820 som består av ett boningshus i 1,5-plan om ca 265 kvm samt biarea om ca 334 kvm i form av stall med sju boxar och en lada med kombinerat garage och verkstad. Därutöver mark om hela 2,4 hektar med hästhagar och vackra åkrar som närmaste granne.

Boningshuset i 1,5-plan andas charm och robust känsla i sitt skånelängaformat med handslaget tegelgolv, djupa fönsternischer och vacker innergård med kullerstenar. En känsla att bygga vidare på när man har möjlighet att sätta sin egen prägel. Idag erbjuder planlösningen fina sällskapsytor, fem-sex sovrum och tre badrum. Den rofyllda och vilsamma utsikten ut över åkrarna gör sig påmind från hela huset, vilken idyll!

Utöver den mysiga innergården och trädgården består marken av hästhagar, paddock samt horsewalker så gården vänder sig i första hand till er med genuint hästintresse, på hobby- eller tävlingsnivå, för fritid eller som arbete. Omgivningen är allt man kan önska, särskilt om man sitter på en hästrygg. Följ ridstråken ner till havet, rid längs med fälten och njut av lugnet och naturen. En fröjd för både häst och ryttare! Avståndet till Skanör-Falsterbo, Vellinge, Malmö och Köpenhamn är inte långt så även om man får den fulla på-landet-känslan är civilisationen nära.

Varje gård är unik i sitt slag och Lillgården med sitt läge, sin stora mark och vackra omgivning är inget undantag. Är det någonstans ni ska låta drömmen om gården bli sann är det här!

Välkomna till Lillgården – allt annat än liten!

Läs mer hos mäklaren
Malmöhus Mäklarna AB