Ängavägen 161, Lillgården

Vellinge Väster, Vellinge Se på karta

11 750 000 kr

Bostadstyp
Gård utan jordbruk
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
9 rum
Boarea
265 m²
Biarea
334 m²
Tomtarea
2,4 ha
Byggår
1820
Driftkostnad
74 294 kr/år
Antal besök
21 941
Dagar på Hemnet
29

Nu kan drömmen om att förvärva denna charmfulla, rustika, 4-längade Skånegård anno 1820, på Vellinge Västers bästa läge äntligen förverkligas!
Endast en kort tur från Vellinge centrum, på ett naturskönt läge med stor tillhörande tomt, lummiga omgivningar och med vidsträckt utsikt över fälten och Öresundsbron.
I en ljuvligt lantlig miljö väntar denna förtjusande hästgård på ny ägare. Invändigt charmas man av tidsenliga attribut så som vackert handmålat kakel, handslaget tegelgolv, stenväggar, spröjsade fönster med djup nisch, karaktärsfull öppen spis och trätak med synliga smidesspik. Det väl tilltagna lantköket är funktionellt med goda arbetsytor, och i anslutning finner vi en rymlig matplats med gott om plats för mysiga middagar med nära och kära samt direkt utgång till trädgården. På entréplan finner vi dessutom ett av gårdens hela tre badrum som är inrett med lyxen av både dusch och badkar samt bastu.
Övre plan erbjuder, förutom två badrum, en mer privat avdelning med ett master bedroom i bra storlek, två mindre sovrum samt ett allrum där utrymme ges att verkligen koppla av och njuta av utsikten mot Öresundsbron och Turning Torso.
Utanför dörren möts vi av en inbjudande trädgård på både framsida och baksida. På den skyddade kullerstensbelagda innergården skapas ett mikroklimat och lä mellan huskropparna och här trivs klätterrosorna, lavendeln samt en stor hängbok för lite skugga. På husets baksida är trädgården som bäst alla tider på dygnet och på västerlångsidan njuts ljuvliga solnedgångar.
För de som vill ha djur finns ett stall med sju boxar och sadelkammare. Ute finns en belyst paddock, en täckt horsewalker och hagar. Hunden har en egen praktisk koja i köket. Gården har dessutom en stor lada/garage med verkstad, lager, plats för tre bilar, hästsläp m.m., som kompletteras av en generös uppställningsplats.
Närheten till busstransport, skolor, vårdcentral, bibliotek, simhall m.m. och till centrum, ca 1–1,5 km, samt endast en halvtimmes biltur till både Kastrup och Sturups flygplatser gör att allt som vardagen kan tänkas kräva finns inom bekvämt räckhåll.
Då säljaren är ett dödsbo så säljs denna fastighet med friskrivningsklausul.
Varmt välkomna!

Läs mer hos mäklaren
Erik Olsson Fastighetsförmedling