Vilhelmsro Egendom

Vilhelmsro, Falköping Se på karta

9 950 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
9 rum
Boarea
279 m²
Biarea
31 m²
Tomtarea
7 437 m²
Byggår
1884
Driftkostnad
51 900 kr/år

Vi har nu fått förtroendet att förmedla en liten del av Falköpings historia, nu ges en sällsynt chans att förvärva en fastighet som ligger många varmt om hjärtat.

En vacker allé leder fram till huvudbyggnaden som utgör Vilhelmsro Egendom. Denna anrika egendom grundades 1884 av lantbrukaren J.P Warodell i sann sekelskiftesstil. Vackra detaljer har bevarats och vårdats med omsorg och ger en känsla om tiden då villan uppfördes. Villan om totalt 310 m² utgörs av totalt 9 rum och kök. Planlösningen är väl disponerad och ni finner en välkomnande generös entréhall med gott om ljusinsläpp från flertalet vackra fönster. Vidare finner ni ett gediget kök med en lantlig karaktär, här finns bland annat både skafferi och vedspis (ej i bruk). Från både entréhall och kök nås villans gästvänliga matsal, ett rum som inbjuder större sällskap till härliga stunder att minnas. Salongen ligger an matsalen och rummen har en vacker enhetlig fiskbensparkett med fris. Detta rum har ett härligt ljusinsläpp och en hänförande kakelugn som drar blickarna till sig. Vidare leder en pardörr ut till vacker glasveranda där man även kan nå den lummiga trädgården. Njut av en kopp kaffe omgiven av mårbackapelargoner en vacker försommardag, en dröm för många. I entréplan finns ytterligare ett rum med kakelugn samt en nyligen renoverad gästtoalett. Ovanplanet skänker flertalet sovrum med vackra äldre golv samt härligt ljusinsläpp. Från det större sovrummet nås hemmets balkong samt praktiska klädkammare. Ytterligare en kakelugn finns i ett av rummen på detta plan. Ovanplan inrymmer även badrum med bastu, badkar och dusch samt mindre separat toalett och tvättstuga. Bostaden är förbesiktigad och försäkrad mot dolda fel, detta då säljaren har valt att teckna "Skyddat köp".

På fastigheten finns även flygelbyggnad som idag verkar som Bed and Breakfast vilken utgörs av fyra sovrum samt ett kök och större sällskapsutrymmen. Med nuvarande B&B-verksamhet finns en intäktsmöjlighet om ca 360.000 kr/år alternativt en uthyrningsmöjlighet som permanentboende.

Vilhelmsro Gårdscafé är en verksamhet som bedrivits under många år med mycket goda resultat. En verksamhet som bygger på att allt görs från grunden och med bästa tänkbara ekologiska råvaror från lokala producenter. Ett bra sätt att beskriva upplevelsen här är: "Värt en omväg". Nu finns möjligheten att förvärva detta varumärke som är vida känt både lokalt och regionalt. Verksamheten har fått flertalet utmärkelser bl.a. av White Guide Café, där cafét idag har ranking "Mycket god klass". Lokalt har verksamheten av Falköpings kommun fått pris på Näringslivsgalan 2019 som "Kommunens mest hållbara företag" vilket samlat vittnar om ett mycket gott renommé. Det är nu fullt möjligt för en ny ägare att kliva in i en redan upparbetad verksamhet som årligen har förbättrat sitt resultat. Lokalerna möjliggör även för ytterligare utveckling alternativt kan lätt anpassas för annat ändamål. Fastigheten med dess verksamhet har ett strategiskt bra läge med närhet till såväl populära besöksmål och större städer. En sällsynt chans ges nu att förvärva inte bara ett ståndsmässigt boende utan också en upparbetad och etablerad verksamhet. Nuvarande ägare har lagt en bra grund, fortsätt nu Vilhelmsro Egendom och cafés historia.

Välkommen med er intresseanmälan!

Läs mer hos mäklaren
Mäklarhuset Falköping