Kundservice för fastighetsmäklare

Vad är Förnya Annons?

Förnya annons innebär att säljaren mot en avgift får statistiken i sin annons nollställd (antal besök, dagar på Hemnet samt eventuell prisjusteringshistorik) så att annonsen åter hamnar högst upp i sökresultatet.

 

När det har gått minst 30 dagar sedan annonsen lades upp som till salu kan du som mäklare påbörja förnyelsen av annonsen i Kundportalen. Du hittar annonsen under "mina bostadsannonser", här finns en flik för "förnya annons" (På den 30:e dagen får du även ett automatiskt mejl som påminner om att du kan påbörja förnyelsen).

När du angett att du vill förnya annonsen går det ut ett mejl till säljaren med information om förnyelsen samt betalningsanvisningar. Säljaren går därefter in på Hemnet och betalar för förnyelsen online. Så fort betalningen är genomförd får du ett bekräftelsemejl på genomförd betalning. Nu är det fritt fram för dig att när som helst Slutföra förnyelsen via kundportalen. För att göra detta går du in på samma ställe om du skickade ut uppgifterna på, så kan du välja att slutföra förnyelsen. Om annonsen i fråga är en premium annons med kostnadsfri förnyelse så kan du slutföra förnyelsen på direkten, utan att skicka något till din säljare.


Observera att du som mäklare fortfarande kan ta kostnaden för en förnyad annons om du vill, precis som för andra säljarprodukter, via Klarna (kort, direktbetalning eller “köp först, betala sen”).

 

Fick du svar på din fråga?

Kundservice

Öppettider

Måndag - Fredag kl. 8-21

Lördag - Söndag kl. 10-14

Övriga helgdagar har vi stängt