Bjurfors Österlen

Bjurfors Österlen

Mäklare

Mäklarkontorets försäljning på Hemnet
Grevlunda backaväg 11, Grevlunda backar, Simrishamns kommun

Grevlunda backaväg 11

Tomt
Grevlunda backar, Simrishamns kommun
Bjurfors Österlen
2 350 000 kr
3 000 m² tomt

Från Vitaby färdas du upp mot Hjulahultsbackens höjder. Grevlunda backaväg leder dig vidare in till ett förtrollande vackert landskap. En bit in på grusvägen finns denna tomt som har ett positivt förhandsbesked att bli bebyggd. Den ska avstyckas till en yta om ca 3.000 m² men storleken kan ändras efter överenskommelse. Här kan du nu förverkliga tankar, drömmar och idéer. Känslan infinner sig direkt och platsen kan nog inte bli så mycket bättre. Fantastiska omgivningar med böljande landskap som bäst upplevs på plats. Det här är ett perfekt och mycket efterfrågat läge på Österlen både för en permanent bostad eller för ett fritidshus. Möjlighet finns att arrendera mark för hästar om så önskas. Dungen är en bokskog i miniatyr och den kan också bli din. Det natursköna läget med vy mot havet ingår i köpet. I Grevlunda backar finner du lugnet och harmonin. I närområdet finns levande byar med gemenskap och bra service.

  • Plus
Kanalgatan 7i, Smedstorp, Tomelilla kommun

Kanalgatan 7i

Lägenhet
Smedstorp, Tomelilla kommun
Bjurfors Österlen
1 095 000 kr
72 m²
3 rum
vån 1/1
4 773 kr/mån
15 208 kr/m²

Granne med idrottsplatsen ger ett fritt läge och fina solnedgångar från uteplatsen. Ett tilltalande boende på markplan i parhus med lugna och sköna omgivningar. Trädgård på båda sidor om huset ger möjlighet till sköna stunder i solen på förmiddagen samt eftermiddag och kväll. Välkommen in i husets trivsamma planlösning som erbjuder två sovrum, sällskapsrum, badrum och ett kök med matplats. Ett perfekt hem med villakänsla i praktisk bostadsrättsform. Bra läge och fina grönområden i närområdet. Huset har en egen biluppställningsplats, carport och rymligt förråd. Smedstorp är en populär och genuin by som kallas mittpunkten på Österlen. Här bor du nära naturen, upplevelser, historia kultur. Byn är levande året runt, mycket tack vare att den erbjuder skola F-6, idrottsförening, utomhusbad, flera företag och Leif handlare som är en livsmedelsbutik. Även känd för dess utmärkta pendlingsmöjligheter med både buss och tåg. Simrishamn, Ystad, Lund eller Malmö och vidare över sundet gör det enkelt att röra på sig utan bil. Välkommen på visning!

  • Uteplats
Johannas väg 1, Baskemölla, Simrishamns kommun

Johannas väg 1

Villa
Baskemölla, Simrishamns kommun
Bjurfors Österlen
6 900 000 kr
190 + 18 m²
7 rum
576 m² tomt

Baskemölla ett av Österlens attraktiva fiskelägen med "skånelänga" i vinkel om 7 rok som överraskar interiört med ljus öppen planlösning mellan kök, matplats och stora allrummet som har öppet upp i nock. Ytskikt med hög standard och kvalitet som vackra kalkstensgolv, ekparkett, putsade väggar, stilrent lantkök från Kvänum, bänkskivor av Carraramarmor, vitvaror från Smeg och Siemens mm. Hörntomt i gammal äppelodling med utsikt över äng/betesmark, kort avstånd till strövområden med små skogsvägar och till hav/strand ca 500m för strandpromenader längs med den vackra kusten till Viks fiskeläge eller Simrishamn. Cykelavstånd om ca 4-5 km till Simrishamn med all service, kommunikation med "pågatågen" till Malmö, Köpenhamn mm.

Huggarevägen 3, Komstad, Simrishamns kommun
  • Idag kl 12:00

Huggarevägen 3

Villa
Komstad, Simrishamns kommun
Bjurfors Österlen
1 995 000 kr
115 + 5 m²
6 rum
689 m² tomt

Det snart 100 år gamla huset har otroligt nog bara haft 2 ägare sedan sitt uppförande 1930. Nuvarande ägare är inne på på sitt 35:e år och ser fram emot att lämna över till nästa familj som ska få skapa egna minnen här. Fastigheten har genom åren tjänat mängder av syften så som lanthandel, permanentbostad åt dåtidens stenhuggare och fridfullt sommarhus. Oavsett hur nästa familj kommer utnyttja huset kommer dess sympatiska karaktär och stil samt härliga läge att bringa mycket glädje. Att renovera ett hus på ett smakfullt sätt utan att förvanska det som en gång var är inte lätt, men här har man lyckats in i minsta detalj genom att bevara det gamla och tidsenliga, samtidigt som man har skapat ett praktiskt och charmigt hem för hela familjen. På 90-talet genomgick huset sin kanske största upprustning, då hade de tidigare renoveringarna tjänat sitt syfte och husets forna charm fick åter se dagsljus, då restaurerades brädgolvet, lister och spegeldörrarna samtidigt som tidstypiska spröjsade fönster återinstallerades så som sig bör. Huset har en tilltagen boarea inrymmande kök med skafferi, sovrum, groventré, mat- och allrum samt duschrum på entréplan - allt med god takhöjd. På övre plan finns idag allrum, flertal garderober och förvaringsvindar samt 3 möjliga sovrum/gästrum. I den övre hallen är det förberett för installation av WC om så önskas. I husets källare är det råa väggar samt betongplatta, en enkel men praktisk förvaringskällare som även gynnas av ett extra badrum med WC och badkar. I källaren finns därtill tvättmaskin, torktumlare och en frysbox. Trädgården är en riktig idyll i soligaste söderläge med goda odlingsytor. En riktig sommartomt med pioner, syrén, fruktträd och bärbuskar. Vidbyggt med bostaden finns ett redskapsskjul vilket tidigare varit storleken större, då nyttjat som garage. Det solgula huset är beläget mellan byarna Komstad och Listarum på Österlen, byar som är historiskt kända för att det redan på 1100-talet bröts kalksten här. I ett alldeles lagom stort villagrannskap om 10 fastigheter ligger huset mysigt inbäddat näst längst ner på Huggarevägen med åker- och betesmark angränsande i söder.

  • Plus
Infart via Körsbärsvägen, Kivik, Simrishamns kommun

Infart via Körsbärsvägen

Tomt
Kivik, Simrishamns kommun
Bjurfors Österlen
1 495 000 kr

Två avstyckade tomter, 835 kvm resp 1 005 kvm. Granne med natursköna omgivningar samtidigt med gångavstånd till havet och byns utmärkta service. Drömmer Du om att bo i ett lugnt fiskeläge som ändå är levande året runt? Nu finns möjlighet att bygga Ditt drömboende i Kivik! Bebyggelsen i byn är av blandad karaktär, allt från Kaptenshus och fiskarlängor längs smala strädden i den äldre delen till trivsamma villakvarter från olika årtionden. Vart man än bor i byn har man gångavstånd till havet och ett gott utbud av service. Här finns bl a affärer, kaféer, restauranger, bed & breakfast-anläggningar, hotell, skola och äldreboende. Dessutom bra bussförbindelser norr- och söderut. På ca 15 min nås sandstränder, Stenshuvud Nationalpark, vandringsleder kring Haväng och Brösarps backar. Av alla samhällen och byar på Österlen är Kivik kanske den mest kända. Kiviks Marknad, Äppelmarknaden, Kiviks Musteri och Kivik Art Center. Listan kan göras lång. Anslutningsavgifter för VA, el och fiber betalas av Dig som köpare. Utgångspris 1 495 000 kr gäller per tomt.

GyllenGården, Tjustorp 1230, Smedstorp, Tomelilla kommun
  • Idag kl 10:30
GyllenGården, Tjustorp 1230, Smedstorp, Tomelilla kommun, bild 2
GyllenGården, Tjustorp 1230, Smedstorp, Tomelilla kommun, bild 3

GyllenGården, Tjustorp 1230

Villa
Smedstorp, Tomelilla kommun
Bjurfors Österlen
7 900 000 kr
310 m²
9 rum
5 648 m² tomt

Den fyrlängade GyllenGården med anor från sent 1800-tal är belägen vid "Österlens mittpunkt" och har under senare år smakfullt och varsamt renoverats till en mycket charmig gård med synliga bjälkar, korsvirke, stallfönster, braskaminer, putsade väggar och handslaget tegel som ger gården ett mycket fint o unikt intryck. Här finns möjligheter att kombinera boende med verksamhet då säljarna med framgång under åren haft galleri med konstutställningar utställningar, café, B&B, uthyrning av sviten Splendid, konserter, konferens , uthyrning av lokaler för fester och samkväm. Kanske just du har en dröm eller idé att förverkliga på Österlen och GyllenGården? Utöver alla dessa möjligheter finns också ett paradis för de som gillar trädgårdar med en grönskande, prunkande och kullerstensbelagd innergård med planteringar och uteplatser. I de yttre delarna av gården finns också stora gräsmattor, rabatter, köksträdgård, buskar och exotiska träd som ramar in gården på ett vackert sätt i landskapet. Ytterligare ett stort plus för gården är de låga driftskostnaderna tack vare tilläggsisolering vid renoveringar, en effektiv och relativt ny jordvärmepump samt de nyligen monterade solpanelerna som ger bostaden extrem låga energiklassen B vilket är väldigt ovanligt för en gård som denna. Kort gång/cykelavstånd till Smedstorp med viss service samt kommunikation med buss och "pågatågen" till Malmö, Köpenhamn mm. GyllenGården måste upplevas på plats så välkommen att anmäla Er för visning!

  • Premium
Järnvägsgatan 2, Lövestad, Sjöbo kommun
Järnvägsgatan 2, Lövestad, Sjöbo kommun, bild 2
Järnvägsgatan 2, Lövestad, Sjöbo kommun, bild 3

Järnvägsgatan 2

Villa
Lövestad, Sjöbo kommun
Bjurfors Österlen
2 100 000 kr
319 + 28 m²
7 rum
1 119 m² tomt

Den gamla järnvägsstationen drar blickarna till sig och det med rätta. Detta är en ståtlig byggnad i centrum av Lövestad samhälle som har anor tillbaka till 1865. Under senare tid, fram till våren 2023 drevs det en trevlig restaurang i lokalerna och nu säljs fastigheten med inventarier som bl.a. restaurangutrustning och pizzaugn så det går bra att etablera verksamhet igen. Det finns även en stor tvårumslägenhet om 107 kvm som varit uthyrd fram till november 2023 men som nu står ledig till ny ägares förfogande. Restauranglokalerna är i fräscht skick och mycket charmiga och rustika. Vackert tegelgolv, bra takhöjd och stora fönster ger fin atmosfär. Den praktfulla spiraltrappan leder upp till ett stort rum med trägolv, gjutjärnskamin (funktion okänd) och vask. Här finns utvändig trappa för säkerheten. Många möjligheter för användningen av detta rum... Verksamhetsdelen är funktionell och det finns kontor och andra utrymmen som behövs när man ska driva verksamhet. Eller så kanske ni har en egen ide om hur huset ska användas framöver... Trädgården runt huset är mysig och här finns både uteplats och gräsmatta till bostaden med insynskyddande häck runt och uteservering till restaurangen, avskilt på vars en sida av huset. Till det finns två spännande mindre byggnader som idag används som förråd men som enligt hörsägen, förr fungerat som godsmagasin och tvättstuga. Här kan bara framtiden och ny ägares kreativitet utvisa vad som skall ske. Lägenheten ligger en trappa upp och har en imponerande takhöjd och en charmig känsla. Här finns två stora rum, äldre badrum och äldre kök med matplats. Vacker fönstersättning och köksinredning väl värd att bevara. Rymden och atmosfären i huset är fantastisk och om väggarna kunde tala i detta huset så skulle vi nog få höra många historier... Varmt välkomna på visning!

  • Premium
Hökvägen 4, Nybrostrand, Ystads kommun
  • Sön 31 mar kl 15:00

Hökvägen 4

Fritidshus
Nybrostrand, Ystads kommun
Bjurfors Österlen
2 495 000 kr
78 + 19 m²
3 rum
681 m² tomt

Nu finns chansen att förvärva en välskött fastighet på Hökvägen 4 i Nybrostrand som fungerar som både året runt- och fritidsboende. Söker ni ett boende där det bara är att flytta rakt in i, då har ni hittat rätt! Bostaden är renoverad av förra ägarna från 2007 och framåt och sidobyggnaden är helt nybyggd av nuvarande ägare 2014. Bostaden är mysig med en öppen känsla mellan allrum och kök. I allrummet sprakar brasan under årets kallare dagar och sommartid öppnar man upp fönsterpartierna och terrassdörren och får en härligt svalkande bris. Med uteplatser i både söder och väster så finns goda solchanser. Och vill man ta ett svalkande dopp i havet så tar man bara handduken och knallar ner till stranden. Här finns ett bra sovrum och ett fräscht badrum med tvättmaskin och gästerna har eget sovrum i byggnaden som ligger i vinkel mot huvudbyggnaden. Denna blev byggd av nuvarande ägare efter att de köpt. I komplementbyggnaden finns just nu ett sovrum och ett förråd som är isolerade. Här finns även ett uteförråd. Tack vare vinkelformationen så känns trädgården mer privat och här finns ett generöst trädäck med markis. Snygg stenläggning binder samman byggnaderna och färgstark blodbok, vackra rosor och andra träd, buskar och växter ger liv och färg till trädgården. Kvällen njuts bäst på terrassen på gaveln där elefantgräs och syren pryder sommartid. På infarten finns det plats att parkera två bilar. Nybrostrand: En ort under ständig utveckling men som ändå har hav, strand och naturupplevelser in på knuten. Här har man bra kommunikationer med bussen både mot Ystad och Österlen och vill man ta tåget så tar man sig den korta sträcka upp till Köpingebro och därifrån går tåget ut i vida världen om man så vill. I Köpingebro finner man även närmaste större matbutik. I Nybrostrand finns bl.a. barnomsorg, friluftsbad, 18-håls golfbana och minilivs där även boulespelalarna samlas för en omgång boule. Varmt välkomna på visning!

  • Plus
Peppingevägen 230, Peppinge, Ystads kommun
  • Imorgon kl 10:00
Peppingevägen 230, Peppinge, Ystads kommun, bild 2
Peppingevägen 230, Peppinge, Ystads kommun, bild 3

Peppingevägen 230

Villa
Peppinge, Ystads kommun
Bjurfors Österlen
8 500 000 kr
200 + 48 m²
7 rum
895 m² tomt

I den lugna konstnärsbyn Peppinge, bakom byns typiska skånelängor, ligger detta ovanligt ståtliga och unika hus, uppfört av en Missionspastor 1918. En nyrenoverad Patriciervilla som präglas av harmoni, ljus och rymd. Klassiskt och sällsynt vackert på samma gång. Välkommen hit för att bli hänförd av ljuset, lugnet och den fantastiska renovering som skett. Huset har en lyxig internationell känsla som går ihop med sekelskiftesstilen och ger bostaden en mycket speciell karaktär. På en lugn plats, en liten bit in från vägen genom Peppinge by, ligger fastigheten på insidan av Kåsebergaåsen i ett hav av odlade fält och med milsvid utsikt. På andra sidan åsen, en kort cykelväg bort, byts stillheten mot öppet hav och livligt turistmyller. Huset har en gammal och lite vildvuxen trädgårdstomt med en stor gammal blodbok, fruktträd, buskar, blommor och häckar. Nära till grannbyn Kåseberga och nära till Österlens bästa stränder och restauranger. I huset råder ett vilsamt lugn, här hänger man gärna vid det stora franska matbordet med blicken vilande på fälten utanför. I samma sällskapsrum står den ursprungliga kakelugnen bevarad. Huset har generösa sällskapsytor på båda våningsplanen och därtill högt i tak. Genomgående i alla rum, vilka är 7 till antalet, är vackra plankgolv, spegeldörrar, stora fönster med djupa fönsternischer och ett fantastiskt ljusflöde där solen så vackert speglas i rummen. Förutom gott om sovrum och sällskapsytor har huset inretts med två dusch/badrum, separat tvättstuga/groventré, lantligt kök med matplats och en generös walk-in-closet på ovanvåningen. Även en källarvåning finns där en vacker bakugn bevarats. Från balkongen på ovanvåningen är det vidsträckt utsikt över Kåseberga backar och åkrarna med horisonten i sikte. Ett fascinerande läge mitt i det skånska jordbrukslandskapet. Det är sammantaget en miljö som lyfter fram husets historia och som samtidigt är modern, funktionell och renoverad till vår tids standard med låga driftskostnader. Ni behöver inte längre bara föreställa er hur det vore att bo så här vackert - er dröm kan bli sann.

  • Premium
Gökottevägen 1, Smedstorp, Tomelilla kommun
  • Tis 2 apr kl 12:00

Gökottevägen 1

Villa
Smedstorp, Tomelilla kommun
Bjurfors Österlen
2 495 000 kr
142 + 33 m²
6 rum
1 066 m² tomt

I utkanten av Smedstorp ligger detta iögonfallande hus med uterum, friliggande garage och härlig trädgård. Livskvalitet i permanent- eller deltidsformat väntar den nya ägaren! I den livliga och sociala byn, även kallad Österlens mittpunkt, saluförs nu en fastighet med både charm och stil. Ett hem som kan passa många olika familjekonstellationer med öppen planlösning, badrum på båda våningsplan och genomgående bra standard! Hela entréplanet har vattenburen golvvärme och huset försörjs genom frånluftsvärmepump men har även en dekorativ conturakamin mellan kök och vardagsrum. Fortsättningsvis på det trevligt planerade entréplanet finns tvättstuga och groventré i anslutning till pannrum/hobbyrum. Därtill två bra sovrum och ett badrum. Vardagsrummet ligger öppet mot ett U-format kök intill matplats, mitt i det öppna rummet pryder kaminen på given plats. Via dessa öppna sällskapsytor är det direkt utgång till uterummet som uppfördes 2007 med klinkergolv, skjutbara fönsterpartier och infällda spotlight. I den grönskande trädgården är det fritt från insyn tack vare buskar, träd och staket. Här finns något för alla, en generös gräsmatta, vackra planteringar samt potentiellt trädgårdsland invid ett litet växthus. På det övre våningsplanet, som inreddes 2007 cirka ett år efter uppförandet, finns ett allrum, två sovrum, en klädkammare samt ett duschrum med kakel/klinker i tidlösa färger. Båda sovrummen har garderobsförvaring bakom skjutbara partier och är generösa i sin storlek. På hela entréplan ligger genomgående trägolv eller klinkergolv i varm terrakotta vilket ger huset en genuin karaktär. Något som går igen exteriört i den vackra tegelfasaden. Även garaget uppfördes efter att huset stod klart 2006, året därpå tillkom garage- och förrådsbyggnaden som har automatisk port, separat elcentral samt 3-fasuttag. Fastigheten ligger lugnt i byns utkant, intill idrottsplatsen och med bara en kort promenad till tåg och skola. Från huset, som ligger på hörntomt, är det trevlig utsikt över öppna fält och skogsbryn mot norr, ett behagligt läge som bidrar till livskvalitet. Varmt välkomna!

  • Plus
Torupsvägen 8, Vitaby, Simrishamns kommun

Torupsvägen 8

Villa
Vitaby, Simrishamns kommun
Bjurfors Österlen
4 850 000 kr
113 + 36 m²
4 rum
906 m² tomt

Detta hem är något för er som föredrar att slippa nybyggnadsprocessen med allt vad den innebär, för att helt enkelt bara kunna flytta rakt in och njuta av det fridfulla läget och närheten till golf, bad, fiske och alla andra fantastiska naturupplevelser på Österlen. Vid byggnationen har man verkligen inte gjort avkall på vad som önskas av ett deltids- eller permanentboende utan här finns allt man kan tänka sig av ett nybyggt, praktiskt och energismart enplansboende. Bakom byggnationen ligger ett ytterst omsorgsfullt arbete och en känsla för harmoni. Invändigt är materialen av hög kvalitet med klinkersgolv, ekparkett och ljusmålade väggar, väl valt för att ge kontrast till den mörka köksinredningen från Vedum. Interiört känns ett uppenbart fokus på sociala ytor vid, här trivs man lika väl på tu-man-hand framför Conturakaminen som i sällskap av 10 personer runt ett festdukat långbord. Den generösa takhöjden är förstås bidragande till den hemtrevliga och sociala känsla som erbjuds i huset. Förutom sällskapsrum och kök i öppen planlösning finns groventré/tvättstuga, ett master bedroom, ytterligare 2 sovrum/kontor, en gäst-WC samt ett badrum med både dusch och badkar. Vid uppförandet av ett nytt hem kan det dröja många år innan trädgården kommer till sin fulla rätt men här är man verkligen långt kommen. Baksidan är en vilsam oas som vetter ut mot åkerlandskapet, här har ett stort trädäck med glasräcke, vindskydd och pergola fått ta plats mitt i en blomsteräng för biologisk mångfald. Framsidan vetter mot söder och har ett stilrent uttryck med hög stödmur, uppfart för flertal bilar, smakfull stensättning, syrénberså och planteringar som inte kräver mycket skötsel. Det är med öga för detaljer som huset placerats på tomten, på ett högt läge med utsikt mot åkermark å ena sidan samt familjärt villakvarter å andra sidan. Sammantaget är detta ett ytterst lättskött och trivsamt boende på attraktivt läge nära badstrand, restauranger, golfbanor, fiske och fantastisk natur kring bland annat Kronovalls slott och Brösarps backar. Busskommunikationer finns i byn som går mot Simrishamn och/eller Brösarp vidare mot Kristianstad. Här finns som sagt allt ni kan önska er av ett boende på Österlen - och lite till. Varmt välkomna!

  • Energieffektiv
Rotslingan 5G, Simrislund, Simrishamns kommun
  • Idag kl 14:00
Rotslingan 5G, Simrislund, Simrishamns kommun, bild 2
Rotslingan 5G, Simrislund, Simrishamns kommun, bild 3

Rotslingan 5G

Radhus
Simrislund, Simrishamns kommun
Bjurfors Österlen
1 985 000 kr
117 m²
5 rum
6 453 kr/mån
16 966 kr/m²

Här har du förmånen att bo i nybyggt. Ett tryggt och lättskött alternativ för dig som vill njuta av ett fräscht och funktionellt boende med kvalitet och inte så många måsten. Familjevänligt och rymligt i 2 plan med tre sovrum och två sällskapsrum, dessutom badrum på båda plan. Genom att kombinera generösa utrymmen med praktiska lösningar, skapar detta hem en idealisk miljö för familjen eller för dig som har vänner och bekanta som gärna kommer på besök. Ombonat och harmoniskt färgsatt och med genomgående vitlaserad ekparkett som ger ett fint flöde och trivsam känsla. Nuvarande ägare har gjort medvetna tillval för extra komfort och standard. Fina uteplatser med soligt läge och nätt trädgårdstäppa att påta i. Tillgång till egen parkeringsplats strax intill ytterdörren. Lugnt område med gång- och cykelvägar till förskola, skola, närbutik, centrum och havet. Hållplats för lokalbussen ”Snurringen” på intilliggande gata. Välkommen att kontakta mäklaren för visning, live eller digital.

  • Premium
  • Uteplats
  • Energieffektiv
Gladsax bygata 18, Gladsax, Simrishamns kommun
  • Imorgon kl 12:00
Gladsax bygata 18, Gladsax, Simrishamns kommun, bild 2
Gladsax bygata 18, Gladsax, Simrishamns kommun, bild 3

Gladsax bygata 18

Villa
Gladsax, Simrishamns kommun
Bjurfors Österlen
4 500 000 kr
185 + 7 m²
7 rum
830 m² tomt

Ett smycke redan utvändigt. De tidsenliga proportionerna finns kvar samtidigt som man skapat ett modernt och praktiskt boende med plats för familj, släkt och vänner har man också värnat om att bibehålla den charm och atmosfär som bara återfinns i ett hus från slutet på 1800-talet. Bostaden bjuder på generösa ytor, inte minst när det gäller sällskapsytor. Lantkök med vedspis, skafferi, värmande eldstäder, synliga takbjälkar, putsade väggar. Ja listan kan göras lång med attributen man finner i detta hus. Trädgården är ett rum för sig, inramad av tät syrenhäck, murar, singelbelagda ytor, stenläggning och gräsmatta. Fruktträd, buxbom, rosor, lavendel och pioner, dessutom odlingsmöjligheter både på friland och i växthus. Läget på Österlen är förnämligt! Gladsax är det välkända samhället på Österlen, blomstrande och levande med mycket företagande, liv och rörelse. Här finns bland annat Gustafs på Österlen som serverar napolitansk pizza, Öl & Knäcke samt Olaols Gelato. Byn omges av böljande fält i kuperat landskap, dessutom med Impans och Bäckhalladalens naturreservat nära inpå. Busshållplats ett 100-tal meter från huset och 10-15 minuters bilfärd bort nås vidsträckta badstränder. Till "Österlens huvudstad" Simrishamn med ett fullgott utbud av service är det inte mer än 6 kilometer.

  • Premium
Ramsåsa 4902, Ramsåsa, Tomelilla kommun
  • Sön 31 mar kl 14:15
Ramsåsa 4902, Ramsåsa, Tomelilla kommun, bild 2
Ramsåsa 4902, Ramsåsa, Tomelilla kommun, bild 3

Ramsåsa 4902

Villa
Ramsåsa, Tomelilla kommun
Bjurfors Österlen
3 750 000 kr
142 + 30 m²
5 rum
4 381 m² tomt

Ett hem kan vara en livsstil eller något en ser möjligheter med. Denna kringbyggda Skånegård, delvis byggd i korsvirke, har så mycket mer än ett boningshus. Här erbjuds fantastiska ytor i ekonomibyggnader att använda i vardag, hobby eller verksamhet. En långt gången totalrenovering av gästhus kanske lockar eller logen som galleri alternativt trevligt umgänge i den eleganta baren med en värmande brasa som sprakar. Finns det intresse för hantverk så är det också serverat. En idé kan vara att bygga ihop gårdshus/gästhus med boningshuset. En helskön atmosfär på en plats i den vackra byn Ramsåsa fullt av karaktär, charm och attraktiva möjligheter. De stora trädgårdarna på baksidan och sidan av fastigheten har utsikt över jordbruksmark, Fyledalen och ett naturreservat. Vackra vyer som ger nytt intresse med de växlande årstiderna. Soluppgångar och solnedgångar är ofta spektakulära! Bostaden håller ett gott skick med vackra trätiljor som golv samt bevarade detaljer från gamla dar. Alla hus behöver kärlek, förhandsbesiktningen berättar för ny ägare vad som behöver göras. En stämningsfull trivsel med dess tilltalande interiör har i över 30 år skapats av konstnärliga ägare, nuvarande och föregående. Den magnifika allén leder dig in från gatan och via ett valv till innergården. Den vackra Hästkastanjen står välkomnande mitt på gårdsplanen och omringas av den fyrsidiga fastighetens byggnader. Boningshuset har ett härligt kök i lantlig stil med både eldstad och vedspis samt plats för köksbord. Fina sällskapsytor i allrum som har en stor gjutjärnskamin som värmer gott. I den västra gaveln finns ett sovrum som har vidare access ut till glasverandan. Övre plan erbjuder tre rum i fil varav det ena har egen trappa ner till lilla hallen intill köket. Möjlighet finns att anpassa planlösning till dina behov.

  • Premium
Smalbacksvägen 12, Vitaby, Simrishamns kommun
  • Budgivning pågår

Smalbacksvägen 12

Villa
Vitaby, Simrishamns kommun
Bjurfors Österlen
1 250 000 kr
136 + 18,5 m²
5 rum
vån 1/2
5 018 kr/mån

Att bo i Vitaby innebär bland annat att man bara har 5 km till Vitemöllas kritvita sandstrand samt en mängd andra av Österlens sevärdigheter "precis runt knuten". I lugna kvarter ligger denna friliggande bostadsrättsvilla om hela 5 rum och kök samt garage och vacker trädgård - allt med bedårande havsutsikt! Badrummet på entréplan har renoverats 2008 och därtill har nästan samtliga ytskikt setts över de senaste åren samt det övre planet isolerats och inretts. Entré finns via två sidor om huset, en groventré invid uppfarten och den tillhörande garage- och förrådsbyggnaden, samt en huvudentré via husets framtida. Direkt vid inträde i bostaden uppmärksammas den magnifika havsutsikt som kännetecknar detta boende. Ett trädäck har byggts i anslutning till vardagsrummet vilket ger en mjuk övergång mellan bostaden och den stora trädgårdstomten. Trädgården är riktigt rejäl, här finns verkligen gott om utrymme för odling och/eller aktiviteter. Tomten har uteplatser i alla väderstreck men vetter i huvudsak mot öster, mot den fantastiska utsikten över Hanöbukten mot Blekingekusten. Förutom rosor, fjärilsbuske och lavendel trivs äppel- och päronträd på tomten som inhägnas av både häckar och staket. Ja, det påminner verkligen om att bo i en egen friköpt villa. Men här drar man fördel av att vara del av en bostadsrättsförening, tillexempel sköter föreningen allt utvändigt underhåll. Tänk att slippa tänka på tak- och fasadrenovering! Entréplanet är luftigt och hemtrevligt, köket ger plats åt den stora familjen kring matbordet invid den renoverade köksstommen, för de tillfällen ni inte dukat långbord i vardagsrummet! Övriga entréplanet är precis lika välplanerat, bland annat med separat tvättstuga med vask och tvättpelare, 3 potentiella sovrum/gästrum/kontor samt badrum i kakel/klinkers med behaglig golvvärme. En trappa upp erbjuds idag ett stort allrum som nyttjats som ateljé, detta jämte ett nästan lika tilltaget förrådsutrymme, vilket kan inredas som sovrum. För det fall att en WC önskas på övre plan är det förberett med VA-ledningar upp på plan två. Detta är sammantaget är riktigt rymligt, ekonomiskt och angenämt boende på lugnt läge i mysiga Vitaby. Varmt välkommen på visning för att känna in lugnet och utsikten på Smalbacksvägen 12!

  • Uteplats
Kvejsahöjsvägen 4, Gröstorp, Simrishamns kommun

Kvejsahöjsvägen 4

Villa
Gröstorp, Simrishamns kommun
Bjurfors Österlen
5 100 000 kr
179 + 16 m²
6 rum
706 m² tomt

Välkommen till Kvejsahöjsvägen, en liten återvändsgata i byn. Nr 4 är sista huset på gatan, granne med öppna fält och en lantlig känsla. Gröstorp är en gemytlig by med gemenskap, omgiven av böljande landskap och vackra Bäckhalladalen och Impans naturreservat nära inpå. En knapp kilometer till närmaste livsmedelsaffär och därefter finns hela Simrishamns serviceutbud. Via belyst gång-/cykelbana nås stan och skolor på endast 10-15 minuter. Busshållplats 100 m från huset. Den ursprungliga byggnaden är uppförd 1935 och så sent som 2001 byggdes den till på ett tilltalande vis med ett stort sällskapsrum öppet upp i nock, sovloft samt badrum och tvättstuga. Under 2021-2022 har säljaren gjort en rejäl renovering, bland annat ett socialt och högklassigt kök, genomtänkt både i utrustning och arbetsytor. Övre plan i ursprungliga huset är ombyggt och rymmer två sovrum, badrum och ett nätt allrum med härlig utsikt över fälten. Därutöver har ett uterum som förlänger säsongen byggts till. Ny luft/vatten värmepump, braskamin och pelletskamin. Sammantaget är detta ett hus där det bara är att flytta in! Passande för barnfamiljen eller Dig som har familj och vänner som gärna kommer på besök. Lagom stor trädgårdstomt helt omgärdad av staket. Både barn- och djurvänlig! Välkommen att kontakta mäklaren för visning!

Fredsdalsgatan 10, Joneberg, Simrishamns kommun

Fredsdalsgatan 10

Villa
Joneberg, Simrishamns kommun
Bjurfors Österlen
3 595 000 kr
131 + 60 m²
4 rum
868 m² tomt

En 1,5-plansvilla med källare i genomgående mycket bra skick. Nuvarande ägare har gjort stora renoveringar och många förbättringar vilket ger ett lättskött hus. Perfekt för dig som vill ha tid till annat och ett boende med litet underhållsbehov i många år. På ett ypperligt läge vid sidan om Jonebergsparken ligger denna 40-talsvilla. Några saker att nämna är att huset dom sista åren fått nytt tak, solceller, ny el och central, ny dränering på fram- och baksida, ny fjärrvärmeväxlare, fiber, braskamin på alla tre plan, nya avloppsstammar från övre plan ner till källaren, nya tappvattenledningar, nya fönster i renoverad källare och relinat avloppsrör i källargolv samt mellan hus och gata. Interiören tilltalar och det blir enkelt att sätta sin egna prägel då känslan infinner sig direkt. Entréplanet erbjuder generösa sällskapsytor med vackra kalkstensgolv från Stiltje, noggrant renoverade ytskikt, linoljefärg och marockanskt kakel. Här finns även en renoverad dusch/wc i smakfull stil. I källarplan har det skapats ett fantastiskt ateljérum i f.d garaget med helglasat fönster- och dörrparti bakom befintliga garagedörrar. Två rymliga sovrum på det övre planet, här uppe finns även en renoverad wc. Privat och insynsskyddad trädgård på baksidan där nuvarande ägare planterat nya fruktträd (äppel, päron och plommon) samt kan en njuta av bland annat stensatt uteplats tulpaner och rosor. Ett optimalt läge i Simrishamn med parken som granne och promenadavstånd in till centrum. Välkommen på visning!

Sandby ringväg 16, Sandby Strand, Simrishamns kommun
  • Budgivning pågår

Sandby ringväg 16

Fritidshus
Sandby Strand, Simrishamns kommun
Bjurfors Österlen
4 895 000 kr
133 m²
4 rum
890 m² tomt

Österlens och kanske Sveriges vackraste och milsvida sandstränder på ett avstånd om ca 350m från "stugan" vilken ger möjlighet för både permanent och fritidsboende. Bostad om 133 kvm med modern öppen och ljus planlösning som inrymmer 4 rok varav 3 sovrum, toalett med bastu, tvättstuga och stort ljust allrum med öppet upp i nock samt värmande braskamin. Insynsskyddat stort trädäck med söderläge som delvis är under tak, gäststuga och carport med förråd. Sandby strand är en av Österlens mest attraktiva sandstränder där man kan avnjuta en strandpromenad oavsett årstid med havets brus, spegelblankt hav, havets vita vågor vid höstens stormar och kanske havet med snö och is under vintermånaderna och allt är lika vackert och fängslande oavsett årstid. På bekvämt cykelavstånd når man café- och restauranger, gårdsbutiker, ateljéer samt inrednings- och trädgårdshandel samt att man på mindre än 10 minuter med bil når bank, apotek, färgaffär, bussförbindelse, skola och mataffär i Borrby. Drömmen om Österlen kan bli sann - Välkomna till Sandby Ringväg 16.

  • Plus
Herrestadsvägen 22, Hammenhög, Simrishamns kommun

Herrestadsvägen 22

Övrigt
Hammenhög, Simrishamns kommun
Bjurfors Österlen
3 900 000 kr
7 184 m² tomt

Ett riktigt bra läge i Hammenhög, perfekt för din verksamhet. Lätt att hitta och fin exponering. Lokalen byggdes 2013 och fungerar bra för olika användningsområden så som bygg eller fordon samt viss hantering av varor och lagring/förvaring. Goda förutsättningar att ha verksamhet omgående då en del av inventarierna ingår i köpet. Tillhörande personalutrymmen och kundmottagning har ftx-system och befintlig yta kan kan enkelt ändras till din verksamhets behov. Nuvarande ägare har förbättrat lokalen med en ny travers, ny stor port med dörr, installerat fjärrvärme och fiber, utökat entresolplan, nytt staket med grindar till gårdsplanen på framsidan samt installerat takfläktar i lokalen. Det finns bland annat fyrpelarlift samt saxlyftar (dessa kan överlåtas efter överenskommelse). Den totala lokalytan är 400 m² och fastigheten har en tomtyta på drygt 7000 m². Kan detta vara intressant för dig och ditt företag? Välkommen att boka en visning med ansvarig fastighetsmäklare. Fastigheten är tomställd och säljs med friskrivningsklausul.

Tumatorpsvägen 1A, Simrishamn, Simrishamns kommun
Tumatorpsvägen 1A, Simrishamn, Simrishamns kommun, bild 2
Tumatorpsvägen 1A, Simrishamn, Simrishamns kommun, bild 3

Tumatorpsvägen 1A

Lägenhet
Simrishamn, Simrishamns kommun
Bjurfors Österlen
700 000 kr
58,5 m²
2 rum
vån 1/3
4 032 kr/mån
11 966 kr/m²

Välkommen till Tumatorpsvägen 1A. På första våningen och med entré från innergården finner denna bostadsrätt som blivit smakfullt renoverad med bl.a. helkaklat badrum och uppfräschat kök. Så sent som 2022 blev köksluckorna ommålade och en ny rostfri diskbänk sattes in. Vi möts i hallen av lättskött och snygg klinker på golvet och hallen är stor nog att även rymma förvaringsmöbel. Köket är stilrent och här finns hel kyl och hel frys, diskmaskin, fläkt och spis med häll. Köket har blivit renoverat sedan 2016 och 2018 byttes spis, kyl och frys ut. Även här har vi samma klinkergolv som i hallen. Trevlig matplats vid fönstret. Nuvarande ägare har sett över elen och bytt en del uttag till jordade, både här och i hall och badrum. Samtidigt installerades ny elcentral och jordfelsbrytare. Allrummet med utsikt mot Korsavadsområdet går i en sober färgskala och har en lugn och rofylld atmosfär. Sovrummet ligger lugnt beläget mot gården och härifrån kommer vi ut till den mysiga inglasade balkongen. I källaren finns två förråd. För visningstid kontakta mäklaren!

  • Premium
  • Balkong
Gesällgatan 5, Simrishamn, Simrishamns kommun
  • Sön 31 mar kl 12:45
Gesällgatan 5, Simrishamn, Simrishamns kommun, bild 2
Gesällgatan 5, Simrishamn, Simrishamns kommun, bild 3

Gesällgatan 5

Lägenhet
Simrishamn, Simrishamns kommun
Bjurfors Österlen
2 850 000 kr
79 m²
2.5 rum
vån 4/5
5 729 kr/mån
36 076 kr/m²

En enastående lägenhet med panoramautsikt längs kusten och över havet från terrassen på fjärde våningen. Vill du få en av Österlens bästa vyer och ett boende utöver det vanliga, i Svävaren står denna lägenhet färdig att flytta in i. Parkeringsplats ingår på markplan under huset och hissen tar dig upp till loftgång med entré in i lägenheten. Du möts av ett snyggt klinkergolv i hallen med fri vy genom vardagsrum och bort mot Bornholm. Det finns ett Master bedroom samt ett "förråd" med fönster som likväl kan användas som kontor eller mindre gästrum. Helkaklad dusch/wc med tilltalande interiör och tvättmöjligheter. Det väl tilltagna vardagsrummet har en öppen planlösning tillsammans med köket. Ena väggen är ett helglasat parti som suddar ut gränsen mellan ute och inne. Ta steget ut på terrassen och njut av din nya utsikt varje dag, året om. Läget är superbt, på några få minuter har du promenerat till stationen och här tar du dig smidigt vidare med tåg. Eller stanna i gemytliga Simrishamn, här finns allt du behöver, lugnet, havet och vackra omgivningar.

  • Premium
  • Balkong
  • Hiss
Åkervägen 8, Södra Lökaröd, Tomelilla kommun
  • Budgivning med BankID pågår
  • Sön 31 mar kl 11:30
Åkervägen 8, Södra Lökaröd, Tomelilla kommun, bild 2
Åkervägen 8, Södra Lökaröd, Tomelilla kommun, bild 3

Åkervägen 8

Villa
Södra Lökaröd, Tomelilla kommun
Bjurfors Österlen
2 695 000 kr
120 + 35 m²
6 rum
1 415 m² tomt

Skogsliv i Södra Lökaröd. I en glänta av lövträd ligger det falurödmålade huset med enhetligt färgsatt gästhus och lusthus. Ett lantligt och lugnt beläget boende med moderniserat inre på en grönskande trädgårdstomt. Inpå knuten erbjuds milslånga promenad- och cykelvägar och på bara 20 minuter med bil nås vackra sandstränder, salta bad, caféer, restauranger och golfbanor. - Mitt i skogen - nära Drakamöllan. Strax norr om Brösarp ligger Södra Lökaröd i lugna och fridfulla omgivningar, dominerat av lövskog och betesmarker. Längst in i vad som nära nog tidigare bara var ett fritidshusområde ligger Åkervägen, där det numera bor flera permanentboende familjer. Vid grusvägens slut ligger det välhållna 1,5 planshuset med husnummer 8, på en av områdets största trädgårdstomter. Bara trädgårdstomten är en upplevelse i sig. En ståtlig uppvisning av perenna växter som på ett skickligt sätt flätas samman med buskar och träd, så som magnolia, hortensia, äppelträd och gullregn men även jasmin, syrén, rododendron, hibiskus och flertalet rosor. Inbäddat i denna ståtliga trädgårdskreation finna flertalet byggnader utöver boningshuset, ett gästhus, ett egenritat lusthus samt två förråd och en vedbod. Boningshuset har byggts om från att tidigare bara varit sommarstuga. Nu erbjuds kök, matrum, sovrum, kontor, tillbyggt vardagsrum samt duschrum- och klädkammare på entréplanet. Övre plan har två sovrum och ett allrum. Huset har tagits väl omhand under alla år och nästa ägare kan bland annat glädjas åt att fönstren blivit utbytta och det tillbyggda vardagsrummet med gjuten grundläggning och golvvärme. Kanske blir detta er vilsamma och harmoniska tillflyktsort, långt från vardagens alla måsten? Oavsett ändamål är fastigheten på Åkervägen 8 en alldeles speciell plats som ni bara inte får missa!

  • Premium
Västra Rogamadsvägen 11, Rogamad, Simrishamns kommun
  • Imorgon kl 10:15
Västra Rogamadsvägen 11, Rogamad, Simrishamns kommun, bild 2
Västra Rogamadsvägen 11, Rogamad, Simrishamns kommun, bild 3

Västra Rogamadsvägen 11

Villa
Rogamad, Simrishamns kommun
Bjurfors Österlen
4 500 000 kr
190 m²
5 rum
1 894 m² tomt

Första intrycket är verkligen imponerande. Skånelängans proportioner, den putsade fasaden, de spröjsade fönsterna och den fina verandan. Därtill ett orangeri som är skapat genom återbruk av gamla fönster. Här inser man att det finns mer att vänta! Med talangfull hand har en gammaldags trädgård skapats med färgsprakande dahlior, perenna växter, rosor, buxbom, silverpäron, valnötsträd, spaljérade äppelträd och bärbuskar. Tomten är generös och kan ge plats för lekande barn. För den intresserade är odlingsmöjligheten ett stort plus, på friland eller i det nätta växthuset. Trevliga sittplatser i sol, skugga och i lä för vinden. Medelhavskänslan gör sig påmind, vindruvor dignar och njutningen är total. Det numera 190 kvm stora bostadshuset som har anor från 1870-talet, har varit fritidsbostad under flera år men bebos permanent senaste åren. Den ursprungliga karaktären och de charmiga detaljerna har bevarats trots de renoveringar och tillbyggnader som skett. Nedre plan bjuder på kök med rymlig matplats, mysigt vardagsrum, två badrum, bastu och ett synnerligen väl tilltaget sovrum. Övre plan har ett sovrum med ljus från tre olika väderstreck samt ett öppet allrum med många användningsmöjligheter. På Österlen är det nära till det mesta. Inom halvmilen finns nödvändig service i Borrby eller Hammenhög, för ett större utbud nås Simrishamn på dryga milen, likaså sandstränder och havet. Till Ystad är det ca 3 mil.

  • Premium
Borrbystrandsvägen 11, Borrby, Simrishamns kommun

Borrbystrandsvägen 11

Villa
Borrby, Simrishamns kommun
Bjurfors Österlen
3 250 000 kr
116 + 75 m²
7 rum
1 001 m² tomt

Den ståtliga residensen vid namn Villa Solhaga är belägen strax utanför Borrby på vägen ner mot Borrby Strand, bakom stenmuren väntar två tilltagna byggnader varav ett boningshus med 7 rum och kök samt ett fristående Annex med garage i botten och potentiell gästlägenhet/ateljé på plan två. Bostadshuset har renoverats genom åren och har många åtråvärda attribut, så som slipade brädgolv, vackra spegeldörrar, gedigen stentrappa, härlig takhöjd och flertal eldstäder. Därtill har huset försörjning genom vattenburet värmesystem/jordvärme och fiber installerat. Huset är uppfört 1938 och sägs ha varit byggmästarvilla, nu efter att ha varit i samma ägo i över 30 år är det dags för nästa familj att få fortsätta underhålla fastigheten och skapa nya minnen på denna vackra plats mitt på Österlen. Entréplanet har ett matsal och sällskapsrum i öppen planlösning, kök med matplats, gäst WC, förvaringsmöjligheter, entréhall samt möblerbart sällskapsrum vid trapphallen. På övre plan finns idag 3 sovrum och två allrum varav ett med kamin och ett med utgång till balkong. Badrummet på övre plan har renoverats 2010 med kakel/klinker, badkar, WC, handfat, golvvärme samt handdukstork. En trappa upp nås vinden som har en oinredd del samt ett sovrum. I husets källare ligger tvättstuga och hobby/förvaringsutrymmen, här nere är det betonggolv och putsade väggar. Det finns trädgård runt hela boningshuset vilket ger uteplatser i alla väderstreck, på norrsidan finns uppfart belagd med singel där flertal bilar ryms framför garaget/annexet och på resterande av tomten är det gräsmatta som är inhägnad av mur, häckar samt vackra träd. Det fristående annexet började renoveras 2006 med nya takstolar och fönster, nu är allt dessutom avskalat vilket ger bästa förutsättningar inför färdigställandet av vad som önskas här- kanske färdigställer ni tanken om en lägenhet, eller bygger en ateljé? I annexets botten finns garage för en bil. Byn Borrby har ett brett serviceutbud med busskommunikationer, livsmedelsbutik, bank, apotek, bensinstation och restaurang. Här finns också vårdcentral, äldreboende och förskola samt skola upp till åk 6. Från huset är det 3 nätta kilometer ner till salta bad vid Kyhl och Borrby strand, ett förstklassigt läge på Österlen!

Vetegatan 11, Simrislund, Simrishamns kommun

Vetegatan 11

Villa
Simrislund, Simrishamns kommun
Bjurfors Österlen
2 500 000 kr
109 + 133 m²
4 rum
786 m² tomt

På Vetegatan 11 finner Du villan som andas familjeliv och trivsamhet! Huset är väl omhändertaget av samma familj i snart 50 år. Här har barn vuxit upp och efterföljande barnbarn vistats, likaså i flertalet av grannhusen. Ett kvarter som man trivs i helt enkelt! Lugnt och barnvänligt läge med lekplats och grönområde intill, gång- och cykelvägar till förskola och skola samt centrum, dessutom nära till sköna promenadstråk längs havet. Boplanet har 3 sovrum, alla i bra storlek, vardagsrum, badrum och kök som designats om från det klassiska barköket till det öppna och rymliga för gemenskap. Källaren är mer än bara en källare. Gillestuga för mysigt soffhäng, gästrum eller det perfekta rummet för hemmajobb, hobbyrum/förråd med access till garaget, badrum och en rejäl tvättstuga. Uppvuxen hörntomt, grön och solig med stort trädäck i sydväst. Välkommen att kontakta mäklaren för att boka visning!

Visar 1 - 25 av 54