Mäklare Mats Fröjdenstam

Mats Fröjdenstam

Om mig

Mäklaren har inte skrivit någonting om sig själv.
Mäklarens försäljningar
Rösjöns skogar, null, Lindesbergs kommun

Rösjöns skogar

Gård/Skog
Lindesbergs kommun
Areal | Örebro

8 500 000 kr

81,8 ha tomt

På toppen av de skogbeklädda höjderna, bakom Ingelshyttans dalgång med det historiska hytt- och gruvlandskapet, finner man Rösjöns stilla vatten. Öster och söder om sjön breder fastighetens välskötta skogsmark ut sig. Innehavet utgörs av en registerfastighet fördelat på fyra skiften. Dessa är belägna strax intill varandra längs en gemensam väg, vilket ger goda drivningsförhållanden med förhållandevis korta transportavstånd, i skogsmark, i samband med skogliga åtgärder. Fastigheten är belägen strax nordväst om Storå, i Lindesbergs kommun. Innehavet utgörs av totalt ca 83 ha varav ca 73 ha består av produktiv skogsmark, enligt nyupprättad skogsbruksplan. Produktionsskogen är välskött överlag med en viss dominans av kalmark under återbeskogning genom fröträdsställning samt växtkraftig gallringsskog i 25-årsåldern. Huvudträdslaget är tall som också bedöms vara det lämpligaste trädslaget på innehavet. Trots ett innehav med tyngdpunkt av något yngre skog är snittförrådet tämligen högt. Stående skog är, enligt skogsbruksplanen, bedömd till 173 m3sk per ha produktiv skogsmark. Fastigheten erbjuder även jakt i VVO på större arealer med jaktbart vilt i form av älg, enstaka kronhjort, skogsfågel, enstaka vildsvin, rådjur samt annat småvilt. Välkommen att besöka Rösjöns skogar i Ingelshyttan!

  • Uteplats
Per Karlsgården, null, Örebro kommun

Per Karlsgården

Gård/Skog
Örebro kommun
Areal | Örebro

12 500 000 kr

230 m²

7 rum

93 ha tomt

Per Karlsgården ligger trevligt belägen med ett fint solläge och vacker utsikt över den omkringliggande inägomarken. Innehavet består av ett gårdscentrum omgärdat av inägomark, två sammanhängande barrskogsdominerande skiften ca en kilometer norr om gårdscentrum samt två sammanhängande skiften ca en kilometer söder om gårdscentrum. De södra skiftena domineras av åkermark men består också av skogsbackar med lövdominans. Dessa ger landskapet en trevlig karaktär. Innehavet är beläget endast cirka 4 km från riksvägen vid Almbro och bara ytterligare några kilometer från Örebro. Totalarealen enligt den nyupprättade skogsbruksplanen är cirka 94 ha varav cirka 48 ha består av produktiv skogsmark och cirka 43 ha är inägomark, i huvudsak brukad åkermark. Gårdscentrum är smakfullt placerat i ett bra och centralt läge på innehavet. Byggnationen är samlad vid gårdscentrum med ett bostadshus samt betjänande ekonomibyggnader och övriga uthus. All byggnation, framförallt mangårdsbyggnaden, är i behov av omfattande reparations- och underhållsåtgärder.​ Välkommen på visning av Per Karlsgården med tillhörande jord och skog!

  • Balkong
  • Uteplats
Bärsta Kronogård 3, null, Nyköpings kommun

Bärsta Kronogård 3

Gård/Skog
Nyköpings kommun

6 995 000 kr

8,8 ha tomt

Bärsta Kronogård ligger idylliskt belägen i en solig västersluttning med utsikt över omkringliggande inägomark och sjön Yngaren i sydväst. Gården är bebyggd med två bostadshus samt intilliggande ekonomibyggnader och övriga uthus. Söder om vägen ligger gårdens åkermark som tidigare varit uppodlad med jordgubbar, därav är en kiosk- och cafébyggnad uppförd intill åkermarken. Vid åkermarkens slut finns ett litet torp uppfört, Bärstatorpet, på en naturligt terrasserad tomt med fin utsikt över Yngaren och det framförliggande naturreservatet. Detsamma utgörs till stor del består av ett blomstrande rikkärr men även av intilliggande skogsmark som domineras av pampiga klibbalar. Genom en kort promenad över spängerna i naturreservatet eller via den lummiga stigen genom ravinen kan man ta sig ner till sjön för att ta sig ett dopp eller kanske en tur med båt. Trots det lantliga läget så finns närheten till småsamhällets bekvämligheter i Stigtomta med bland annat matbutik, pizzeria och grundskola upp till årskurs 6. Även geografiskt är Bärsta Kronogård välplacerad med E4:an inom fem minuters bilfärd, Skavsta flygplats är tio minuter bort, Nyköping nås inom en kvart och till Stockholm har man bara strax över en timme med bil. Välkommen på visning av Bärsta Kronogård med tillhörande ägor!

  • Balkong
  • Uteplats

Visar alla 3