Mäklare Jonas Rutberg

Jonas Rutberg

Om mig

Jonas har varit på Bjurfors sedan 2015 och förmedlar lägenheter i Göteborgs innerstad med fokus på bostadsrätter i Vasastaden, Lorensberg och Johanneberg. Att jobba med människors bostadsaffärer är kopplat till ett stort ansvar och höga förväntningar, och det är just det som driver Jonas i hans arbete. Bjurfors framgångsrika arbetsmetod i kombination med Jonas målmedvetenhet skapar goda förutsättningar till en lyckad affär.

Mäklarens försäljning på Hemnet
Eklandagatan 2, Lorensberg, Göteborgs kommun
  • Budgivning med BankID pågår
Eklandagatan 2, Lorensberg, Göteborgs kommun, bild 2
Eklandagatan 2, Lorensberg, Göteborgs kommun, bild 3

Eklandagatan 2

Lägenhet
Lorensberg, Göteborgs kommun
Bjurfors Göteborg City
14 500 000 kr
197 m²
6 rum
vån 6/6
9 477 kr/mån
73 604 kr/m²

Den mäktiga tegelbyggnaden reser sig högt mellan Södra Vägen och den fridfulla Eklandagatan. Högst där uppe vänder sig totalt nio takkupor ut över Korsvägen respektive Södra vägen – panoramautsikten är lika enastående som fri. Bakom alla dessa stora fönsterpartier döljer sig en smått spektakulär takvåning om 197 kvm och sex rum. Ekparketterna flyter ut under branta taklinjer som reser sig skyhögt upp till nock. Den stora våningen har en tydligt internationell och tidlöst modern galleriatmosfär som får massivt ljus via stora takfönster, fönsterkupor och takhöga glaspartier mot takterrassen. Den stilrena byggnaden stod klar 1930 och ritades av den legendariska arkitekten C.H. Zetterström. Från entréplanet går en hiss som stannar inne i en av våningens entréhallar. Den stora och häpnadsväckande vindsvåningen i tidlöst modern stil skapades 2009 men har nyligen genomgått en renovering med fokus på ytskikten. Den L-formade våningen överraskar med ständigt nya ytor och rum. De djupa fönsterkuporna löper längs hela den vinklade våningens sida mot Korsvägen respektive Södra vägen. Utsiktspanoramat sveper fritt över Lisebergs attraktioner, Universeum, Gothia Towers, Korsvägen och den lummiga grönskan kring Universitetsbiblioteket. Höjden och utblicken är närvarande i nästan varje vrå av den ljusa våningen. I bostadens mitt finns de stora sällskapsytorna i öppen planlösning med matsal och pentrykök. Här är takhöjden skyhög upp till nock och ljuset faller in från alla håll. Mot den stora och långa takterrassen vetter takhöga, skjutbara glaspartier i matsal och master bedroom. I fritt sydvästläge öppnar den långa terrassen famnen mot solen fram tills att den får takåsarna att glöda. Takterrassen är, som resten av våningen, skyddad av sitt höga läge in mot innergårdarna. I en mer privat del i vinkel ligger fyra av de fem sovrummen samt det största av de två badrummen. Den rena arkitekturen kompletteras med lika rena material som ek, glas, vitputs, natursten och badrummens sobra granitkeramik. Läget behöver ingen närmare presentation med sina knappt två minuters promenad till Korsvägen och Södra Vägen. En lika kort vandring uppför Eklandagatan väntar Carlandersparkens grönska. Ni tar er enkelt till Landvetter Flygplats på cirka 20 minuter.

  • Premium
  • Balkong
  • Hiss
Aschebergsgatan 27, Vasastaden, Göteborgs kommun

Aschebergsgatan 27

Lägenhet
Vasastaden, Göteborgs kommun
Bjurfors Göteborg City
15 500 000 kr
170 m²
4.5 rum
vån 6/6
7 798 kr/mån
91 176 kr/m²

Magnifik takvåning om 170 kvadratmeter med ypperligt läge på Aschebergsgatan. Gedigna rumsvolymer, slående takhöjd, smakfulla materialval och framförallt en stor västerterrass med fin utsikt och underbar kvällssol. Den mäktiga borgfastigheten reser sig högt över Aschebergsgatan. Knappt hundra meter nerför backen tycks Vasaparkens grönska nästan välla ut över gatan. Den strama fasaden bär nationalromantikens omisskännliga drag. Det hängande burspråket, smidesbalkongerna och de småspröjsade fönstren är typiska för arkitekturstilen som i Sverige hämtade sin inspiration från allmogen och folkkonsten. Materialen var, som här, oftast mörkt tegel, natursten och färgad slätputs. Högst upp på våning sex – bakom fastighetens mjukt formade trappstensgavel och tvärt brutna sadeltak – döljer sig dock en hemlighet som står i dramatisk kontrast till ursprungsmiljön från 1915. Högt över staden öppnar sig snart en helt nybyggd takvåning om 170 kvm med tidlöst internationell ton och en diskret exklusiv touch. Påkostade material och smakfull design skapar – tillsammans med den omfattande takhöjden upp till nock – en interiör präglad av fria ytor och riktigt stora rumsvolymer. En ekparkett breder ut sig över de stora sällskapsytorna i öppen planlösning med köket. Våningens överraskande entresolplan om ca 25 kvm överblickar sällskapsytorna och är inramat av räcken i glas. Köket och det stora femstjärniga badrummet är sobert inrett med påkostade material och utrustningar. Våningen har vidare två stora sovrum med varsin walk-in-closet samt ytterligare ett rum som kan användas som sovrum, kontor eller gästrum. En underbar takterrass högt över den grönskande innergården i västerläge. Från ett av de charmiga sovrummen är utsikten helt enastående över staden, du ser ända bort till Lilla Bommen. Läget i kanten av Vasastaden, bara 100 meter från parkens höga trädkronor, placerar dig bara minuter från det mesta i innerstaden. Denna vindsvåning är under produktion, beräknad inflytt ca 10-12 månader efter att avtal tecknas. Kontakta mäklaren för mer information och visning på plats.

  • Nyproduktion
  • Balkong
  • Hiss

Visar alla 2