Mäklare Johan Carlfjord

Johan Carlfjord

Om mig

Mäklaren har inte skrivit någonting om sig själv.
Mäklarens försäljning på Hemnet
Jakobslund 2, Ljungsbro, Linköpings kommun
  • Mån 10 apr kl 10:45

Jakobslund 2

Gård/Skog
Ljungsbro, Linköpings kommun

9 000 000 kr

250 m²

8 rum

3,6 ha tomt

Nu finns möjlighet för er som söker en hästgård med det lilla extra. Jakobslund 2 ligger strax utanför Ljungsbro samhälle i härlig miljö mellan Göta Kanal och Motala Ström. Här kan man kan höra historiens vingslag med bostad från 1771 och ett hyreshus uppfört år 1700. På gården finns det mesta man kan önska sig av ett lantligt boende med inriktning på hästverksamhet och uthyrning. Den representativa mangårdsbyggnaden om hela 250 kvm erbjuder ett trivsamt boende med atmosfär från en svunnen tid. Stora härlig rum i fil med gammal stil kombinerat med modernt kök och smakfull inredning ger ett bekvämt boende i ett historisk miljö. Interiören har varsamt renoverats med hänsyn till husets ursprungliga arkitektur men tillfredsställer även den moderna familjen. Ekonomibyggnaderna inrymmer bland annat stall med 16 boxar samt spolspilta och sadelkammare m.m. Dessutom finns en lösdrift, gott om hagar och ridpaddock m.m. Totalt ca 6 ha beten varav 3,9 ha arrende vilket kan övertas om så önskas. Intill lösdriftsstallet ligger ridhuset om 18 x 42m. Samlad gårdsbild med bostadshus, hyreshus, förrådslänga, stallbyggnader och ridhus. Idag inbringar gården hyresintäkter från hyreshuset (ca 310 000kr/år) men har tidigare också inbringat intäkter från hästverksamhet med uppstallning. Med sitt läge och många boenden finns oändliga möjligheter att driva verksamhet på gården. Tidigare har det bedrivits bland annat både hästverksamhet samt "Bed & breakfast" Bostadshus; Representativ mangårdsbyggnad om ca 250 kvm fördelat på två plan. Entréplanet erbjuder en välkomnande hall, stora sociala ytor med rum i fil, rymligt lantkök, våtutrymme, bibliotek och kontor m.m. En trappa upp finns allrum, tre sovrum samt ytterligare ett våtutrymme med wc/dusch. "Von Fersens hus"; Hyreshus uppfört i tre plan med en boyta om ca 500 kvm fördelat på 10 enheter. Lägenheterna har smakfullt renoverats där man bibehållit dess karaktär med enklare tillredningskök och med gemensamma våtutrymmen i trapphuset. Idag är åtta lägenheter uthyrda och två nyttjas av ägarna. I källaren finns en värmeanläggning med pelletsbrännare som värmer både hyreshuset och via kulvert även bostadshuset. Stall; Stall med 13 boxar fördelat på två avdelningar, spolspilta, seminspilta och sadelkammare m.m. Lösdriftsstall; Ladugårdsbyggnad inredd med lösdriftsstall samt tre stora fölboxar. Ridhus: Ridhus i anslutning till lösdriftsstallet med ridbana (18 X 42m) samt läktare. Ridbana: Nyligen anlagd ridbana om 30 x 60m Välkomna att kontakta ansvarig mäklare för mer info.

  • Plus
Björnåsa 5, null, Eksjö kommun
  • Mån 10 apr kl 14:30

Björnåsa 5

Gård/Skog
Eksjö kommun

13 500 000 kr

138 m²

5 rum

111 ha tomt

Björnåsa 5 är en välarronderad jordbruksfastighet med högt beläget bostadshus och en underbar utsikt över omgivande landskap. Fastighet består av totalt ca 111 hektar, varav 60 hektar produktiv skogsmark innehållande ca 9 000 skogskubikmeter (skött enligt planen). Övrig mark fördelas på åker och beten (37,5 ha enlig SAM-ansökan) samt impediment. På fastigheten finns en modern 1-plansvilla, uppförd 2009, om 138 kvadratmeter med öppen planlösning och generösa sällskapsytor, 3-4 sovrum och helkaklade våtutrymmen. Bostaden erbjuder ett härligt vardagsrum med ryggåstak och gott om naturligt ljus via stora fönsterpartier där man möts av en underbar utsikt över det omgivande landskapet. Förutom ett bekvämt boende finns även ett stall med 8 boxar samt gott om kör och ridvägar, perfekt för hästentusiasten. Denna fastighet är även ett paradis för den som älskar jakt, fiske och natur. Här finns möjlighet till både jakt på den egna marken och fiske i sjön Solgen. Fastigheten ingår i ett älgvårdsområde om hela 4000 hektar. Varken jakt eller marker är utarrenderade och kan nyttjas omgående av den nya ägaren. Detta är en unik möjlighet att förvärva en fastighet med stora möjligheter till djurhållning i fantastisk omgivningar.

  • Plus
Sjukhusgatan 5, null, Åtvidabergs kommun

Sjukhusgatan 5

Villa
Åtvidabergs kommun

4 250 000 kr

285 m²

10 rum

3 559 m² tomt

Magnifik sekelskiftesvilla på stor tomt angränsande till Alhagen och med fri sikt mot Åtvids stora kyrka. Bostadsyta om totalt på 285 kvm med stora ljusa rum och härlig takhöjd. Entréplan erbjuder representativ hall, väl tilltagna sällskapsytor med vackra golv i fiskbensmönstrad ekparkett, stort bibliotek och rymligt kök. På övre plan finns hela fyra sovrum, två badrum och en övre hall med stora sällskapsytor. Till stora delar tar interiören med oss tillbaka till en svunnen tid då det var av vikt med ett representativt hem. Orört finns bevarat vackra stavparkettgolv, underbara spegeldörrar, väggpaneler och även den magnifika trappan till övre plan finns kvar. Kök och badrum har dock renoverats och kräver en del arbete för att återställa i ursprungsskick. Välkommen till denna vackra sekelskiftesvilla med stora sociala ytor samt massor av charm. Sjukhusgatan 5, även kallad Läkarvillan, uppfördes redan 1924 i syfte att fungera som både läkarmottagning och privatbostad till den praktiserande läkaren. Under senare år har även "praktiken" införlivats i bostaden vilken idag erbjuder hela 285 kvm boyta fördelat i två plan. Dessutom finns ytterligare ytor i källaren och i den oinredda vinden. Med sina stora ytor och många rum finns här plats för hela den stora familjen. Uppväxt trädgårdstomt med flertalet fruktträd samt garage och gott om parkering på den stora uppfarten. Synnerligen bra läge i Åtvidaberg med närhet till det mesta, både kommunikationer, fritidsaktiviteter, centrum och skolor. Läkarvillan har en spännande historia som sträcker sig från tidigt 1900-tal till dags dato med bevarad charm och möjlighet att inreda sitt drömboende. Besiktning är beställd och publiceras på annonsen så snart protokollet är klart. Försäljningen sker med friskrivningsklausul.

Birger Jarls väg 1, null, Mjölby kommun

Birger Jarls väg 1

Villa
Mjölby kommun

2 700 000 kr

114 m²

4 rum

562 m² tomt

I lugnt villakvarter på lättskött hörntomt ligger Birger Jarls väg 1. Här finner ni en gedigen familjevilla i ett plan och hel källare. Bostaden erbjuder, på entréplanet, fyra rum och kök varav tre sovrum. Planlösningen på boplanet har öppnats upp mellan vardagsrum och kök vilket inbjuder till trevlig samvaro med familj och vänner. Stora delar av interiören har under senare år setts över med med bland annat nya golv och ytskikt. Köket har fått ett ansiktslyft med nya vitvaror, arbetsbänkar och nylackerade snickerier. En trappa ned finns trevliga sällskapsytor med en stor gillestuga där öppen spis bidrar till hög mysfaktor. Även här har ytskikten renoverats med nya golv i gillestugan, renoverad tvättstuga med intilliggande bastu och iordningställt hemmagym i tidigare förråd. Källaren erbjuder även goda förvaringsmöjligheter och access till garaget. Också exteriört har mycket gjorts med bland annat inglasat uterum, takbyte och installation av solceller. Välkomna att kontakta mäklaren för mer info och visning.

Stora Gillberga 4, Ytterområden Linköping, Linköpings kommun

Stora Gillberga 4

Villa
Ytterområden Linköping, Linköpings kommun

5 000 000 kr

115 m²

4 rum

2 262 m² tomt

Med utsikt över slättlandskapet och bara fem minuter till Tornby ligger Stora Gillberga 4. Här finns möjlighet att slå ned sina bopålar i lantlig miljö i charmigt bostadshus från andra hälften av 1800-talet. Övervägande del av interiören har renoverats medans kakelugn och kökspanna finns bevarad. Boytan är fördelad i 1½ plan med sällskapsytor och kök på entréplan där planlösningen öppnats upp och ytskikten renoverats 2022. Härifrån tar man sig också ut till den väl tilltagna och inglasade altanen. En trappa upp hittar vi två bra sovrum, gott om förvaring samt ett helkaklat badrum. Även här har ytskikt renoverats och i ett av sovrummen har originalgolvet tagits fram och slipats. Källaren vittnar om byggåret med stensatta välvda tak och inredd vinkällare. Under 2021 färdigställdes ett garage om 126 kvm som tillfredsställer även den kräsne hobbymekaren eller egenföretagaren. Dubbla eldrivna portar där ytan är avdelad för verkstad och tvätthall med golvränna ansluten till oljeavskiljare. Dessutom finns wc samt separat förråd med hyllsystem för effektiv förvaring. Hela byggnaden värms upp med vattenburen golvvärme via en Nibe frånluftsvärmepump. Stor härlig trädgårdstomt ger gott om plats för både trädgårdsodlingar och barnens lek. På entrésidan finns en stor altan i mönsterbetong samt ett härligt spabad för vardagslyx. Välkomna på visning!

  • Plus
Mästerbovägen 23, null, Motala kommun

Mästerbovägen 23

Villa
Motala kommun

6 500 000 kr

186 m²

6 rum

1 692 m² tomt

Med ca 5 minuters bilfärd från Motala centrum finns nu möjligheten att förvärva en helt nybyggd enplansvilla med intilliggande dubbelgarage. I det nyetablerade och mycket populära området Södra Freberga, beläget strax utanför Motala, har nu färdigställts en rymlig enplansvilla om ca 186 kvm fördelad på 6 rum och kök med hela fyra sovrum. Här finns möjlighet att slå ned sina bopålar i ett helt nytt hus med modern planlösning utan att behöva driva ett nybyggnadsprojekt. Genomgående ekparkettgolv och ljust målade väggar, entré och tvättstuga med klinker på golv samt två helkaklade våtutrymmen. Stort härligt vardagsrum med generöst ljusinsläpp och förberett för braskamin. Kök- och badrumsinredning från Ballingslöv och vitvaror i rostfritt. Tomten är på knappt 1700 kvm och ligger med naturskönt läge med baksida mot skog. Fastigheten är ansluten till kommunalt VA och förberett för fiberanslutning. Huset är inflyttningsklart. Rymlig uppfart framför garaget med plats för ett flertal bilar.

  • Nyproduktion
Kolbyttemon, Skeda, Linköpings kommun

Kolbyttemon

Villa
Skeda, Linköpings kommun

5 895 000 kr

144 m²

5 rum

Med ca 15 minuters bilfärd från Linköping centrum finns nu möjligheten att förvärva en helt nybyggd enplansvilla med modern planlösning. I det lugna lilla samhället Kolbyttemon beläget mellan Sturefors och Skeda planeras att uppföras en rymlig enplansvilla om 144 kvm fördelad på 5 rum och kök. Här finns möjlighet att slå ned sina bopålar i ett helt nytt hus med modern planlösning utan att behöva driva ett nybyggnadsprojekt. Genomgående ekparkettgolv från Kährs och ljust målade väggar, entré och tvättstuga med klinker på golv samt två helkaklade våtutrymmen. Stort vardagsrum med härligt ljusinsläpp, kök- och badrumsinredning från Vedum och vitvaror i rostfritt från Siemens. Tomten är på ca 2221 alt. ca 3900 kvm och ligger med naturskönt läge intill skog och fält men också med närhet till grannar. Närservice och skola finns i Sturefors och Slaka, skolbussen stannar alldeles i närheten. Enskilt VA och förberett för fiberanslutning. Vid tillträdet är trädgården grovplanerad med hårdgjorda ytor för gårdstunet och parkering. Begärt pris avser nuvarande standard. Möjlighet finns till standardhöjning efter egna önskemål från köparen. Välkomna att förverkliga er husdröm med lantligt läge.

Ringvägen 2, Villahagen, Åtvidabergs kommun

Ringvägen 2

Villa
Villahagen, Åtvidabergs kommun

Pris saknas

223 m²

7 rum

780 m² tomt

Stilfull villadröm på tomt med högt läge. Välbevarat och renoverat med stor hänsyn till husets ursprung och karaktär, anno 1929. På Ringvägen 2 finner ni ett modernt och trivsamt boende i gamla fina kvarter. Här har man valt att behålla många av de gamla fina detaljerna huset hade från begynnelsen och förädlat detta med smakfulla och moderna lösningar. Detta är ett hus utöver det vanliga med en totalyta om ca 278 kvm (223 + 55) där man helt nyligen färdigställt en uthyrningslägenhet i nedersta plan. Lägenheten är för närvarande uthyrd, hyresintäkten borgar för en mycket god boendeekonomi. Missa inte chansen att förvärva en av Åtvidabergs mest unika fastigheter. Huset är ombyggt från flerfamiljshus till enfamiljshus med en praktisk och modern planlösning. Välplanerade ytor där huset idag erbjuder fem möjliga sovrum, bra sällskapsytor och två våtutrymmen (exklusive uthyrningslägenheten). På entréplan möts man av stor representativ hall med exklusivt granitgolv och öppen spis. Planet erbjuder även ett praktiskt kök med exklusiva materialval med bland annat gasspis och bevarad vedspis. Gott om plats för större matmöbel i matsal/vardagsrum i öppen planlösning mot köket, modernt och stilrent badrum samt ett TV-rum (möjligt sovrum). Övre plan utgörs av hall, fyra generösa sovrum samt allrum och ett badrum. Husets källare är helt nyrenoverad där man grävt ur grunden och isolerat för att installera vattenburen golvvärme. I källarplanet finns gott om förvaringsutrymmen samt teknikrum och tvättstuga. I egen avdelning har man nyligen slutfört inredning av en lägenhet om ett rum och kök med eget våtutrymme och entré från trädgården. Huset ligger rofyllt i en grön oas men ändå nära centrum och och sköna promenadstråk. Välkomnande framsida med grusgång framför garaget. Baksidan erbjuder en privat uteplats med pool samt ett intilliggande växthus. Villan ligger väldigt privat och lugnt samtidigt som du har närhet till utbud av service, skola, golfbana, restauranger m.m.

Visar alla 8