Mäklare Henrik Håkansson

Henrik Håkansson

Om mig

Sedan 1980 har vi sålt över 4 000 fastigheter, främst i glesbygden i Skåne, Halland och Småland. Helgkontor i Strömsnäsbruk sedan 1982 och kontor i Köpenhamn. Se mer på www.svenske-huse.dk och ring gärna för en kostnadsfri värdering. 4,7 av 5 på Trustpilot.

Mäklarens försäljning på Hemnet
Kårestadsvägen 328, Kårestad - Tollarp, Kristianstads kommun

Kårestadsvägen 328

Fritidshus
Kårestad - Tollarp, Kristianstads kommun
300 000 kr
67 m²
4 rum
1 497 m² tomt

"Mjöbäcks hus" ca. 50 m2 med tillbyggnad ca. 20 m2 - Renoveringsobjekt Byggd i liggande träpanel, brunmålade, kopplade fönster Säljaren har på grund av sjukdom inte varit i huset sedan början av 2021. Under en storm orsakade ett träd skador på husets tak som fick det att regna in i taket, vilket spred sig till väggar och golv med betydande fukt- och frostskador. Bland annat. har ett vattenrör i köket sprucket, så att vatten ligger på golvet och i vardagsrummet. Golv i vardagsrum och kök kommer troligen behöva återupprättas till 100%. Vissa delar av innertaken ska också återupprättas. Bildserien och videon visar alla fuktskador varför fastigheten säljs till högstbjudande med friskrivningsklausul. Vi förväntar oss att en försäljning ska slutföras i mars 2024, så budhistorik kommer att finnas därefter. Då finns det även tid för besiktningar och beräkningar på renovering av huset eller en ny byggnad. Alla ytor är ca. mått, men se bifogad PDF-fil med planritning 220 v + 380 v är installerat Vatten från en borrad brunn Avlopp till 3 k - brunn

Romarehylte 51, Rommarehylte, Älmhults kommun

Romarehylte 51

Fritidshus
Rommarehylte, Älmhults kommun
1 485 000 kr
75 + 5 m²
4 rum
4 810 m² tomt

Letar du efter en klassisk toprstuga från slutet av 1800-talet finns möjligheten här. Byggd på stor hög stensockel (både stenblock och granitblock) Rödmålat träpanel. Huvudbyggnaden ca. 6 x 10 m + Tillbyggnad bakom huset är ca. 2,5 x 3 m. Tillbyggnaden är från 2010. Svart stålplåtstak. Renoverad för 1,5 år sedan (slipad och grundmålad) byggd ursp. under 1980-talet. I gaveln på huvudhuset finns ett avlopp från köket till faskinen som är ca. 10 m från huset (betongrör) Vattenbrunn med handpump ca. 20 m från huset. Bra kvantitet och kvalitet enl ägaren som tömmer brunnen varje vår för att få frisk vatten.

Häradsvägen 7, Hallaryd, Älmhults kommun
  • Budgivning pågår

Häradsvägen 7

Villa
Hallaryd, Älmhults kommun
895 000 kr
131 + 20 m²
5 rum
1,2 ha tomt

Söker du ett hus på landet, men ändå med synliga grannar i en liten, charmig och lugn by, så finns möjligheten här. Dessutom får du en enorm villatomt på 11 584 m2. Idag är det mesta av marken betesmark, som skördas av en lokal. I Hallaryd rinner den välkända Helge å, där man kan paddla kanot, Se mer i bifogad pdf-infobilaga Huvudhuset är byggt i rödmålat trä på gjuten sockel, cementtakpannor, och innehåller:

Ryd 2, null, Älmhults kommun

Ryd 2

Tomt
Älmhults kommun
295 000 kr
3 110 m² tomt

Naturtomt med gammal timmerstuga från 1700-talet som tyvärr har rasat. Torpstugan heter Liljenborg som flyttades till sin nuvarande plats år 1972. Stugan var c: a 35 kvm och ligger på en härlig 3 110 m2 naturtomt. El finns i vägen. Säljar var sist på tomten i mitten av 2023 och kunde bekräfta att brunnen hade gott om fint och klart dricksvatten (och det var sommaren var ganska många andra vattenbrunnar hade problem)

Böglarehult 806, Lönsboda, Osby kommun

Böglarehult 806

Villa
Lönsboda, Osby kommun
1 850 000 kr
62 m²
7 rum
7 663 m² tomt

Klassiskt torp ensam belägen i slutet av skogsvägen utan grannar. Stor charmig tomt med fin gårdsmiljö med många buskar och träd samt större ängsområde. Gäststugan och don 2 ladorna är som huvudbyggnaden, alla i gott skick. Huvudbyggnaden är ett gammalt torp i 1,5 plan, som har renoverats kontinuerligt av nuvarande ägare. Huset är byggt av trä på granitstensockel, delvis nyare träbeklädnad, svarta betongtakpannor på taket, svarta stålrännor/stuprör, kopplade fönster och 2 nyare med tvåglasfönster på 1:a våningen och nyare huvud- och terrassdörr med tvåglasfönster. Fin nyare entréyta på ca 5 kvm. Huset innehåller 2 vardagsrum, kök, badrum, 3 sovrum och kammare. Stor öppen träterrass i vinkel, från vilken det finns fin utsikt över tomten. Trots att huset är helt ensamt är det endast 3,5 km till Lönsboda stad med mataffärer, apotek, bank, pizzeria mm. Ca 6 km till närmaste badsjö med badplats och ca 10 km. till Immeln och Harasjömåla, som är ett vackert naturområde med många sjöar och vild natur. Området kallas södra Sveriges sista vildmark. Fibernät finns i vägen ca 100 m från huset. Anslutningsavgift enligt GlobalConnect pr. august 2023 kr. 19 900.

Hallandsvägen 16, Traryd, Markaryds kommun
  • Budgivning pågår

Hallandsvägen 16

Villa
Traryd, Markaryds kommun
499 000 kr
140 m²
1 325 m² tomt

Helårsvilla eller fritidshus byggd i gult tegel med källare. Ligger intill en lokalväg där du har c: a 400 m från Coop livsmedel, 200 m till Lagan Å, 500 m till den stora badsjön som korsas av Lagan och den lokala djurparken, som alltid är en hit bland barnen (och vuxna). Närmaste större ort är Markaryd c: a 18 km och Ljungby 34 km.

Sporda Nyanäs, Sporda, Gislaveds kommun

Sporda Nyanäs

Villa
Sporda, Gislaveds kommun
2 465 000 kr
168 + 23 m²
6 rum
1 095 m² tomt

Söker du ett supervälskött klassiskt hus bara 130 m från södra Sveriges största sjö "Bolmen" är chansen här nu Huset är ogenerat beläget på en 2 km blind slingrande väg längs sjöstranden. Vägen slutar ca. 500 m från huset där det finns en badplats. Ca 4 km från huset med bil, hittar du en liten småbåtshamn med strand och möjlighet att sätta båten i vattnet. 5 km från huset med bil når du bilfärjan som tar dig gratis till sjöns största ö Bolmsö där du kan besöka staden Bolmsö kyrkby där färjan landar. Ön är landlåst med en bro till östra sidan av Bolmen. Härifrån är det inte långt till Ljungby och E4:an mot Helsingborg De största orterna i närheten av huset är norra Bredaryd och Värnamo. Västerut kommer du in i Halland och kan besöka Hyltebruk, Smålandsstenar eller mot Hestra med de alpina skidbackarna. Se dessutom bifogade pdf-filer som berättar om alla upplevelser i området + se en videofilm med genomgång av huset ute och inne + en drönarfilm av huset med utsikt över sjön och inlandet. På kommunens hemsida hittar du andra upplevelser via: https://gislaved.se/uppleva-och-gora Huvudhus byggt 1936 som klassisk trälantvilla på gjuten sockel, stående träbeklädnad, vitmålad med gröna hörn, sammanlänkade + termo fönster, svarta betongtakpannor. Senare tillkom 2 ljusa rum med många fönster i varje gavel, här finns ståltak på de 2 tillbyggnaderna. Den värms upp med oljefyllda elpaneler Gästhus. cirka. 6 m2 i liggande vitmålad träbeklädnad, betong/cementtakpannor, svarta stålrännor och 2 sammanlänkade fönster. Gästrum med lackat trägolv, vitpigmenterade trälister på väggar och tak. Elvärme och 2 bäddar Framför gästhuset finns en stor parkeringsplats ca. 40-50 m2 Tomt med gräsmatta, blandad växtlighet och lövträd. Vatten från en borrad brunn ca. 85 m som aldrig tagit slut. Nytt avlopp från december 2021, Biologiskt reningsverk (BioKube). till faskine som är godkänd av Gislaveds kommun.

  • Plus
Hylta 1244, Hylta, Östra Göinge kommun

Hylta 1244

Villa
Hylta, Östra Göinge kommun
1 800 000 kr
85 m²
10 153 m² tomt

Huvudbyggnaden: Huset är byggt av timmer på en stor granitsockel (block) Gul träbeklädnad (både stående och på vissa ställen liggande) Vita sammanlänkade fönster på bottenvåningen (altandörr och 1 fönster i köket med termoglas), snedställda fönster (Velux) med termoglas på plan 1. Röda betong/cementpannor på taket Vita stålrännor. Oljefyllda el panel i hela huset. Bottenvåning: Takhöjd min. 2,5 m. Entré ca. 2 m2 med tillgång till övervåningen, trälaminatgolv, trälister på väggar och vitpigmenterat trälisttak. Badrum ca. 8 m2 med wc, duschkabin, handfat och tvättmaskin. Vinylgolv, vitmålade trälister på väggar och tak. Matkök med utgång till altan. Köksskåp med träluckor, kyl/frys, (Electrolux), keramisk elspis (Electrolux), köksfläkt (Franke), dubbel ståldiskho i bänkskiva. Trälaminatgolv, vitpigmenterade trälister på väggar och tak. 3 vardagsrum en suite Första vardagsrummet har en fin rund vit porslin kakelugn och värmepump (Bosch) Andra vardagsrum med ingång till kammare ca. 2 m2 med torkskåp. Det tredje vardagsrummet är inrett för en matsal. Härifrån ingång till rum ca. 1 m2. Alla vardagsrum har trälaminatgolv, vitpigmenterade trälister på väggar och tak. Liten korridor mellan hall och matsal. 1: a våning: Trapprum ca. 12 m2 med tillgång till ett mindre förråd. Höjd till takbjälkar över 2 m. (1 snett fönster – Velux) Sovrum ca. 15 m2 med utgång till balkong på ca. 1,5 m2. Takhöjd ca. 2,2 m. (2 sneda fönster – Velux). Sovrum ca. 25 m2. Takhöjd för takbjälkar ca. 1,75 och för tak över 2 m. (snedfönster – Velux). Hela första våningen har trägolv och trälister på väggar och tak. Källare: C: a 10 kvm med gjutet golv, stenväggar och trätak. Ett rum med vattenpump, hydrofor, vattenreningsverk (Culligan). Takhöjden är c: a 175 cm, och källaren verkar torrt. Stor träterrass i vinkel. Gästhus c: a 24 kvm med delvis täckt träterrass. Entré, vardagsrum/sovrum med kök (pentry) på totalt c: a 20 kvm. Köket har kyl och diskho. Badrum c: a 4 kvm med wc, dusch och handfat. Från badrumsingång till bastu ca. 1 m2. Uthus c: a 12 kvm med ett rum i trä och gjuten sockel. "Te" hus i vitmålat trä. C: a 4,5 km till Immeln sjö som är Skånes 3:e största sjö.

Tommaryd 3444, Tommaryd, Markaryds kommun

Tommaryd 3444

Villa
Tommaryd, Markaryds kommun
3 250 000 kr
216 m²
7 rum
2 501 m² tomt

Här hittar du fastigheten för den stora familjen som både passar som fritidshus eller åretruntbostad Den nuvarande danska ägaren har använt huset som fritidshus Vackert och ogenerat beläget med vacker och milsvid utsikt över äng och skog. Den omgivande skogen och gräsmarkerna ägs av en lokal skogsägare som gärna säljer mer mark till den befintliga fastigheten vi säljer. Huset är en välbyggd, välisolerad och mycket rymlig fastighet, byggd i mitten av 1980-talet. Huset är byggt med cementtegeltak och tegelskorsten med 4 st rökrör från 4 spisuttag i källare, kök, vardagsrum respektive loft. Dessutom finns en stålskorsten för en braskamin i sidobyggnaden. Alla braskaminer har installerats de senaste åren. Slutligen har det som komplement satts upp 2 luft-luftvärmepumpar, en på var sida om fastigheten. I huset finns ett trapphus med ingång till ett stort vardagsrum med den vackraste utsikten, samt ingång till ett gästrum och en trappa till hems. Från trapphuset finns sedan tillgång till stort kök-matsal och vardagsrum, sovrum samt till en mindre gästtoalett. Ovanför vardagsrummet finns hems med 3 rum. Slutligen finns trappa till hög källare med stort badrum med golvvärme och hall till ett stort rum och till ett inbyggt garage, fn. verkstad. Från vardagsrummet finns utgång till en härlig balkong med den vackraste utsikt (väst-nordväst). Huset är byggt i vinkel och i vinkeln där det finns en ingång till huset finns även en stor altan. I kök fins diskmaskin, spis med glaskeramisk platta och fläkt samt ny kyl-frys av märket Miele. Dessutom ingår en ny trädgårdstraktor, motorsåg, röjsåg och olika elverktyg och verktyg. I ett separat hus finns ved och vedklyver mm. Fibernät beställt

  • Plus
Lommebergsvägen 18, Hestra, Gislaveds kommun

Lommebergsvägen 18

Tomt
Hestra, Gislaveds kommun
225 000 kr
1 020 m² tomt

Tomt endast 1 km. från Norra Gussjön med gemensam bad- och båtplats. Mycket populärt och rekreativt område med vandring, fiske, kanot, kajak, golf och skidåkning. Tomten ligger i litet stugområde med c: a 30 tomter omgiven av skog. Från tomten är endast c: a 1 km till Norra Gussjön med gemensam badplats. Örerydsbadet med fin sandstrand och badbrygga. C: a 7 km till Isaberg Skidanläggning och Isaberg Golfklubb med två 18 hålls banor. Enligt gällande byggnadsplan finns möjlighet att bygga fristående hus i ett plan, högst 85 kvm med fasad i trä. Övriga byggnader får högst sammanlagd vara 30 kvm. Komplett byggnadsplan hittas under dokument. Avloppsinfo pr. 24. oktober: Samfälligheten kommer att anslutas till kommunalt avlopp inom närmaste framtid. När detta kommer at bli klart och kostnaden för anslutning, är för närvarande inte möjligt att få upplyst.

Fjärdingsvägen 2, Skånes Värsjö, Örkelljunga kommun
  • Budgivning pågår

Fjärdingsvägen 2

Villa
Skånes Värsjö, Örkelljunga kommun
695 000 kr
120 + 56 m²
3 720 m² tomt

Här hittar du en klassisk lantvilla i 1,5 plan med cementtakpannor och ½ källare omgiven av 2 stora terrasser varav den ena är syd-sydväst med kvällssol och fin utsikt över inlandet, samt den stora tomten med gräsmatta och lövträd. En altan är ca 25 m2 är täckt och har ett gjutet golv. Härifrån finns entré till köket på ca 20 m2 med laminatgolv, tapeter på väggar, kopplade fönster. Innehåller elspis, fläkt, kyl-frys och Bosch diskmaskin Från köket går nedgång till källaren som innehåller förrum ca 10 m2 med kommunalt vatten + stängt Pannrum + stort rum ca 15 m2 + 1 rum ca 8 m2 med utgång till trädgården. Från ytterdörren in till entréhallen i en vinkel på ca 9 m2 med 10 år gammal. pellets fyr + indg. till badrum med dusch och tvättmaskin Electrolux, träpanel i taket på golvet "vinylplattor". Från entréhall till 1 plan med avsats ca 8 m2 med målat trägolv, träpanel i tak och tapeter på väggar Från repos entré till toalettrum ca 6 m2 och ingång till sovrum med matta på golv ca 16 m2 + ytterligare 1 rum ca 12 m2 med matta på golv. Kopplade fönster, vita väggar, fyllningsdörrar + 2 st vindsrum. Från entréhallen vidare ingång till 2 vardagsrum med furugolv i massivt trä. 3 år gammal pelletskamin i vardagsrum i vinkel med vita väggar och tak totalt ca 30 m2. Härifrån utgång till veranda ca 30 m2 med nyare fönsterparti med termoglas. Andra är kopplade fönster Slutligen finns en ladugård på ca 70 m2 m/överv. Båda byggnaderna är byggda i rödmålat trä.

Visar alla 11