Kvarteret Mäkleri

Kvarteret Mäkleri

Mäklare

Mäklarkontorets försäljning på Hemnet
Kabelgatan 33 D, Majorna, Göteborgs kommun
  • Sön 28 apr kl 11:30
Kabelgatan 33 D, Majorna, Göteborgs kommun, bild 2
Kabelgatan 33 D, Majorna, Göteborgs kommun, bild 3

Kabelgatan 33 D

Lägenhet
Majorna, Göteborgs kommun
Kvarteret Mäkleri
2 850 000 kr
59 m²
3 rum
vån 2/3
5 242 kr/mån
48 305 kr/m²

På Gråbergets södra brant ligger den här otroligt fina trean. Lägenheten har renoverats med både fingertoppskänsla och en stor dos finurlighet med en mängd smarta, platsbyggda lösningar som gör lägenheten ovanligt yteffektiv. Vardagsrummet är rejält stort och rymmer både soffa och matsalsbord. Den platsbyggda fönsterbänken i vitbetsad plywood är djup nog att sitta på och härifrån har man fantastisk utsikt över Kungsladugårds röda tak och både Slottsskogens och Svaleboskogens lummiga grönska. Sovrummet nås via vackra pardörrar som renskrapats, och härifrån når du också lägenhetens balkong med soligt söderläge och samma vackra utsikt som från vardagsrummet och i väster även en glimt av havet. Köket är lätt att umgås och även här finns platsbyggd inredning och gott om förvaring. Detaljer av massiv europeisk valnöt är både hållbart och skänker rummet karaktär. En vacker glasdörr som återbrukats från en villa i Örgryte leder till det mindre sovrummet som rymmer både säng och skrivbord. Gråberget är en grön oas mitt i Majorna. De putsade husen i varma gula och brända toner klättar uppför gatan i lång sväng och bäddas in i lummig grönska på alla håll. Föreningen är stor och stabil med låg belåningsgrad. Här finns både bastu- och relaxavdelning, övernattningsrum och samlingslokal. Flera små gångvägar tar dig enkelt från berget till både Kungsladugård och olika delar av Majorna. Oavsett vart man väljer att styra kosan finns ett stort utbud av mysiga restauranger, kaféer och butiker.

  • Premium
  • Balkong
Haråsgatan 19, Majorna, Göteborgs kommun
  • Sön 21 apr kl 12:30

Haråsgatan 19

Lägenhet
Majorna, Göteborgs kommun
Kvarteret Mäkleri
3 980 000 kr
73,8 m²
3 rum
vån 4/4
4 710 kr/mån
53 930 kr/m²

På lummiga Ankarberget ligger den här fina och välplanerade trean. Lägenheten har tagits väl om hand med nymålade väggar sobra färger, nyslipad originalparkett och ett mysigt, lättarbetat kök från 2014. Tack vare läget på en gavel högst upp i huset bor man både ostört och härligt ljust. Västerbalkongen har utsikt över föreningens lummiga gård och här är sol från lunch till sen kväll. Brf Ankaret är en mycket välmående förening som byggts och ännu förvaltas av HSB. De två gula, L-formade husen gömmer en innergård med träd och berg men också syrenberså och prydliga planteringar. För de mindre barnen finns en lekplats men de lite större brukar trivas bäst med att klättra och utforska i den lilla skogen och slänten. Trots föreningens skyddade läge är man mitt i Majorna med en kort promenad till både Boulangeri Ducoin, Fjällgatans spårvagnshållplats, Stigbergstorgets många trevliga restauranger och - sist men inte minst - Slottsskogen.

  • Plus
  • Balkong
Nya varvsallén 21, Hagen, Göteborgs kommun
  • Sön 21 apr kl 14:00
Nya varvsallén 21, Hagen, Göteborgs kommun, bild 2
Nya varvsallén 21, Hagen, Göteborgs kommun, bild 3

Nya varvsallén 21

Lägenhet
Hagen, Göteborgs kommun
Kvarteret Mäkleri
4 500 000 kr
70,5 m²
2.5 rum
vån 4/4
4 227 kr/mån
63 830 kr/m²

I Nya Varvets vackra kulturmiljö ligger den här charmiga vindstvåan med möblerbar hall. Lägenheten har ett stort och luftigt vardagsrum med en vacker öppen spis och synliga takstolar som ger rummet karaktär. Från de två spröjsade originalfönstren har man utsikt över områdets park bort mot älvutloppet. Innanför ligger ett fint renoverat kök med samma utsikt, medan sovrummet ligger separat med utsikt över allén genom halvmånefönstret. Ankarhuset stod klart 1813 och användes som chefs- och kanslibyggnad i den då nyrenoverade örlogshamnen. Lägenheterna på vinden disponerades ursprungligen av ensamstående officerare och hade då inget kök eftersom det fanns en gemensam matsal. Idag är huset ett av flera bostadsrättsföreningar några av Göteborgs äldsta och bäst bevarade fastigheter. Bostadsrättsföreningen är med i en samfällighet som gör att man bl.a. har fri tillgång till tennisplanen som finns. Samfälligheten har också hand om Båtmanstorpet som troligtvis är Västra Frölundas äldsta byggnad. Medlemmarna får också låna torpet om man vill.

  • Premium
Asperögatan 8 B, Sandarna, Göteborgs kommun
  • Idag kl 17:00
Asperögatan 8 B, Sandarna, Göteborgs kommun, bild 2
Asperögatan 8 B, Sandarna, Göteborgs kommun, bild 3

Asperögatan 8 B

Lägenhet
Sandarna, Göteborgs kommun
Kvarteret Mäkleri
2 100 000 kr
36 m²
1 rum
vån 4/4
2 932 kr/mån
58 333 kr/m²

Högst upp i ett av Sandarnas karaktäristiska, putsade funkishus ligger den här fina ettan. Ljuset flödar genom lägenheten tack vare de stora fönstren i motsatta väderstreck, vilket tillsammans med den generösa takhöjden gör att lägenheten upplevs härligt luftig. Balkongen fungerar som en förlängning av vardagsrummet och härifrån har man fin utsikt över Kungsladugårds takåsar. Här finns flera vackra originaldetaljer såsom en fiskbensmönstrad ekparkett, fönsterbänkar i marmor samt gjutjärnsradiatorer. Köket renoverades 2016 och luckorna fick en ny fin, grön nyans i år. Även badrummet renoverades 2016 och är helkaklat i vitt och grått.

  • Premium
  • Balkong

Visar alla 4