Guldhemmets logotyp

Finalist

Årets Mäklarkedja

Guldhemmet 2023

Mäklare Peter Bengtsson

Peter Bengtsson

Om mig

Mäklaren har inte skrivit någonting om sig själv.
Mäklarens försäljning på Hemnet
Långaskruv Södragården 2, Alstermo, Uppvidinge kommun

Långaskruv Södragården 2

Gård/Skog
Alstermo, Uppvidinge kommun
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Växjö
8 000 000 kr
180 + 17 m²
67,6 ha tomt

Välarronderad och virkesrik skogsgård med bra skogsbilväg. Gårdscentra beläget i vacker lövskog med hagmarksdelar. Gårdscentra med bostadshus, äldre ladugårdsbyggnad, brygghus mm. Trevlig jaktstuga nära Ormagöl. Arealer enligt skogsbruksplan från 2022-06-02, 62.1 ha produktiv skogsmark med drygt 11 000 m3sk, 1,1 ha inägomark, 2,3 ha impediment och 2,1 ha övrig mark. Fastigheten har fiskerätt i flera gölar. Detta köp kan vara tillståndspliktigt.

Öveshult 7, Västra Torsås, Alvesta kommun

Öveshult 7

Gård/Skog
Västra Torsås, Alvesta kommun
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Växjö
4 500 000 kr
86 m²
3 rum
24,8 ha tomt

Mycket trevlig skogsgård med höga naturvärden. Fastigheten har strand- och fiskerätt i sjön Övden samt därutöver en lång gräns i ett vackert vattendrag. Fastigheten ger med dessa förutsättningar möjlighet till en fantastisk kvällspromenad på egen mark. Gårdscentra med mindre bostadshus och liten ladugård, beläget ca . 23,8 ha produktiv skogsmark med drygt 4 800 m3sk och 1 ha övrig mark. Detta köp kan vara tillståndspliktigt.

Åbyforsvägen 5, Åby, Växjö kommun

Åbyforsvägen 5

Villa
Åby, Växjö kommun
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Växjö
4 450 000 kr
200 + 110 m²
7 rum

2 vackert strandnära fastigheter belägna ett stenkast från Helgasjöns strand och med morgonsolen över vattnet. Stort, pampigt och välskött bostadshus som uppfördes 1946 och som genomgick en grundlig renovering i slutet av 1990-talet, bergvärme 2006 samt nytt tak, fönster och altan från 2013. Bostadshuset har vackra umgängesytor med sjöutsikt. Stor välskött hävdad trädgård med vackra stenmurar. Den bakomliggande fastigheten Åbyfors 2:38 är till stor del skogsbevuxen. Båda fastigheterna har en gemensam tomtarea om 5 981 kvm. Möjlighet till egen brygga i nedanför huset.

Tegnaby, Tegnaby, Växjö kommun

Tegnaby

Tomt
Tegnaby, Växjö kommun
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Växjö
750 000 kr
2 968 m² tomt

Stor stadsnära tomt om 2 968 kvm i natursköna Hägnarna i Tegnaby, ca 1 mil söder om Växjö. Här finns möjlighet att få ett boende med vacker omgivning. Närhet till goda busskommunikationer. Det finns ett bifogat positivt förhandsbesked från Växjö kommun angående husbyggnation ( Dnr FÖRH. 2022.814).

Marklanda Gård 1, Växjö, Växjö kommun

Marklanda Gård 1

Gård/Skog
Växjö, Växjö kommun
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Växjö
12 700 000 kr
450 + 450 m²
13 rum
22,5 ha tomt

Marklanda gård, för dig som söker exklusivt boende på landet, men ändå stadsnära. Passar som hästgård med utvecklingspotential, generationsboende eller affärsidkande. Belägen 10 km sydväst om Växjö. Säljaren vill i första hand sälja fastigheten med nu befintlig areal men är öppen för att sälja gårdscentrat med valfri areal. Nuvarande Marklanda Gård styckades av till en egen fastighet 2005. Marklanda Gård används idag som bostad åt 2 familjer, mindre jordbruk och tidigare hästgård för Islandshästar. Drygt 16 ha välskött jordbruksmark. Det kan finnas möjlighet att arrendera den ytterligare åkermarken Gården genomgick en stor renovering 2004-2005. Bl.a togs den 130 åriga putsen bort och ersattes av ny puts i samma stil. Huset dränerades så att de metertjocka källarväggarna bevaras för framtiden. Den gamla uteplatsen ersattes av en ny i tre delar. Golvet är gamla/återanvända tegelplattor från ett franskt slott. Husets ytterdörr i ek, kommer ifrån samma slott, Inköpt hos Qvesarums byggnadsvård. Bostadens bottenvåningen är handikappanpassad. Renoveringen har utförts av byggmästare Björn Kjellsson i Moheda. Bottenvåningen har generösa umgängesytor och är välplanerad. Övervåningen har många sovrum för den stora familjen och är välplanerad. Kodlås på alla ytterdörrar. Den nyuppförda maskinhallen harmonierar väl med huvudbyggnaden. De gamla uthusen har i historien använts till grisar, höns och snickeri. Nu har det varit förvaring, stall och verkstad. Två mindre lösdrifter till häst eller nöt. Nyare carport med 8 stora platser samt en verkstadsdel.

Visar alla 5