Ludvig & Co Fastighetsförmedling

Ludvig & Co Fastighetsförmedling

Mäklare

Mäklarkontorets försäljning på Hemnet
Hjälltorp 1:54, Fritsla, Marks kommun

Hjälltorp 1:54

Gård/Skog
Fritsla, Marks kommun
Ludvig & Co Fastighetsförmedling
2 500 000 kr
15,7 ha tomt

Lättillgänglig och välskött mindre skogsfastighet belägen 2 km norr om Fritsla. Fastigheten är om 15,7 hektar och har ett bedömt virkesförråd om 2 531 m³sk medtyngdpunkten på gallringsskog. Fastigheten har en medelbonitet om 7,5 m³sk/ha och har en stor andel G1-skog vilken utgör 59% av arealen, 2% utgörs av S2-skog.

MARK MJÖASJÖ 1:2 och 1:3, Mjöasjö, Marks kommun

MARK MJÖASJÖ 1:2 och 1:3

Gård/Skog
Mjöasjö, Marks kommun
Ludvig & Co Fastighetsförmedling
8 500 000 kr

Vid Mjöasjöns västra strand finns dessa två obebyggda skogsfastigheter med cirka 50,5 hektar produktiv skogsmark. Fastigheterna är lättillgängliga och av skogsvolymen återfinns ca. 33% i huggningsklasserna S1 och S2 och ca. 40% finns i huggningsklass G1. Virkesförrådet beräknas uppgå totalt till cirka 12 800 m³sk. Jakträtten tillfaller köparen på tillträdesdagen.

Backen Åsen 2, Örby, Marks kommun

Backen Åsen 2

Gård/Skog
Örby, Marks kommun
Ludvig & Co Fastighetsförmedling
12 500 000 kr

Mycket välskött gård om ca. 32 ha med två boningshus och två ekonomibyggnader för djurhållning. Här finns ett charmigt 1 1/2-plans boningshus i mycket gott skick med fina detaljer och påkostade material. Här finns välhållna ekonomibyggnader som ger stora möjligheter till djurhållning eller annan önskad verksamhet på dom generösa ytorna. Väl värt att nämna är även fastighetens låga driftskostnad, mycket tack vare den stora solcellsanläggningen och solcellsbatterierna. Det fina bostadshuset om ca. 155 kvm är vackert renoverat och bjuder på härliga sociala ytor. Rummen på entréplan fördelas på entré, vardagsrum med matplats, inglasat uterum som ligger i anslutning till vardagsrummet samt kök, badrum, hall och klädvårdsrum med dusch. På övre plan finns de två sovrummen, hall, förvaringsutrymmen samt en toalett. I anslutning till huset finns en fin trädgård med ett växthus. Gårdens ekonomibyggnader är i gott skick och ger stora möjligheter! I anslutning till huset finns en av ladugårdarna i vilken det finns ett dubbelgarage för gårdens bilar samt delar för djurhållning och förvaring. Ett stycke från gårdscentrum finns en ladugård med nybyggd lösdrift, lösdriftsstall samt en sjuk- och kalvningsavdelning. Mellan dessa ekonomibyggnader finns gårdens maskinhall. Fastigheten har vedpanna med ackumulatortankar vilket tillsammans med solcellsanläggningen ger en mycket låg driftskostnad. Bostadshuset är inom kort ansluten till fiber. I försäljningen ingår även en villa i 1 1/2-plan i vilken omfattande renoveringar nyligen utförts. Villan om ca. 160 kvm har erbjuder sex rum och kök samt en källarvåning. Renoveringarna omfattar bl.a. dränering, ny takbeklädnad, delvis nyrenoverat kök och ett badrum som helt nyligen färdigställts. På tomten finns en stor carport med en isolerad förrådsdel. Fastigheten har egen fastighetsbeteckning och villan är inom kort ansluten till fiber. Försäljningen avser en del av Åsen 1:8 varför fastighetsbildning måste ske. Föreslagen areal om ca. 32 ha mark. Åsen 1:10 är avstyckad.

Visar alla 3