Areal | Hedemora

Areal | Hedemora

Mäklare

Mäklarkontorets försäljning på Hemnet
Pershyttan , null, Hedemora kommun

Pershyttan

Gård/Skog
Hedemora kommun
Areal | Hedemora
3 700 000 kr
2 ha tomt

Gård i Pershyttan! Vackert belägen gård i kulturhistoriska miljöer strax utanför Hedemora. Här bor du i en äldre by med anor från 1500-talet med alla moderna bekvämligheter och hög standard. Gården består av en större mangårdsbyggnad som genomgått en rad moderniseringar utan att tappa sin äldre charm. Ekonomibyggnaderna är i gott skick och erbjuder möjligheter till både djurskötsel, verkstad med mera! Omgivningarna präglas av ett böljande landskap med skog, åkrar, vattendrag och klungbyar med rödmålade gårdar. I omkringliggande byar erbjuds förutom försäljning av lokalodlade grönsaker och gårdsmejeri även förskola samt grundskola årskurs 1-6. Välkommen på visning!

Rensbo , null, Hedemora kommun

Rensbo

Gård/Skog
Hedemora kommun
Areal | Hedemora
450 000 kr
11 ha tomt

Tillväxtskog och jakt! Strax norr om Grådö återfinns denna obebyggda skogsfastighet som domineras av ungskogar i ett sammanhängande skifte. Fastighetens mark utgörs av 10,9 ha produktiv skogsmark med ett uppskattat virkesförråd om ca 1085 m³sk. Förutom de skogliga värdena finns även möjlighet till jakt inom Grådö-Rensbo jaktlag med en areal om ca 1450 ha.

Hamre, null, Hedemora kommun

Hamre

Gård/Skog
Hedemora kommun
Areal | Hedemora
4 650 000 kr
8 ha tomt

En välbevarad hästgård från första hälften av 1800-talet med en representativ mangårdsbyggnad flankerad av en lillstuga. Förutom bostadsbyggnationer så erbjuder gården ett moderniserat stall med 8 boxar, nylagd ridana, ca 6 ha inägomark, en modern och uppvärmd pool, flertalet ekonomibyggnader samt jakt. Gården har ett fint läge i äldre kulturbygd och endast ca 3 kilometer norr om Hedemora centrum med närhet till service och bekvämligheter. Från gården har man fin utsikt över de egna ägorna och närhet till Dalälven där det även finns servitut för båtplats. Historia På platsen där gården är belägen har fynd gjorts som visar på spår av bosättning från så lång bak i tiden som tidig järnålder. Byn Hamre har tidigare varit känt för sina många smedjor vilket kan ses på historiska kartor och återspeglas av att det än idag på fastigheten återfinns en äldre smedja. Ollasgården lät uppföras under tidigt 1800-tal och har gått i samma släkts ägor sedan ca 1890.

  • Plus

Visar alla 3