Areal | Skövde

Areal | Skövde

Mäklare

Mäklarkontorets försäljning på Hemnet
Årby Storegården 1, null, Hjo kommun

Årby Storegården 1

Gård/Skog
Hjo kommun
24 850 000 kr
280 m²
7 rum
106 ha tomt

Utmed ån Tidan i Fridene församling ligger Årby Storegården. Byggnadsbeståndet omfattar såväl moderna och rationella lokaler som karaktärsfulla och välbevarade ekonomibyggnader. Därtill har Storegården en ståtlig mangårdsbyggnad, vackert placerad med Tidans vattenspegel i det västra blickfånget. Marken består till största del av synnerligen bördig åkermark i stora skiften direkt öster om gårdens byggnation.

  • Energieffektiv
Stora Långaskede, Sventorp, Skövde kommun

Stora Långaskede

Gård/Skog
Sventorp, Skövde kommun
10 100 000 kr
61,5 ha tomt

Stora Långaskede som blev självständig egendom 1824 är en lantbruksfastighet med bra läge öster om Skövde. Via allén når man Stora Långaskedes gårdscentrum som utgörs av bostadsbyggnad, äldre ladugård samt garage. Tidigare bedrevs sågverk på gården och sågverksbyggnaden finns fortfarande kvar. De egna markerna är väl samlade i ett skifte som omgärdar gårdscentrum och uppgår till ca 61 ha varav 37 ha skogsmark, 22 ha inägomark samt 2 ha övrig mark. Genom gårdens marker slingrar sig också Alebäcksbäcken. Stora Långaskede är en trevlig gård i naturnära omgivning med närhet till Skövde och Tibro.

Äskekärr Svanerödjan 2, Äskekärr, Mariestads kommun
  • Budgivning pågår

Äskekärr Svanerödjan 2

Gård/Skog
Äskekärr, Mariestads kommun
3 550 000 kr
18 ha tomt

Svanerödjan är en trevlig mindre gård belägen sydväst om Mariestad med närhet till både Mariestad, Götene och Lidköping via Kinnekullebanan som stannar ett stenkast från gården. Gårdscentrum består av bostadshus från 1945, gästhus och ändamålsenliga ekonomibyggnader som omgärdas av de egna markerna som uppgår till 18 ha varav 11 ha åkermark, 4,5 ha skog och 2,5 ha övrig mark.

Visar alla 3