Areal | Växjö

Areal | Växjö

Mäklare

Mäklarkontorets försäljning på Hemnet
Uvanäs 10, null, Tingsryds kommun
  • Sön 5 maj kl 14:00
Uvanäs 10, null, Tingsryds kommun, bild 2
Uvanäs 10, null, Tingsryds kommun, bild 3

Uvanäs 10

Gård/Skog
Tingsryds kommun
Areal | Växjö
3 450 000 kr
17,7 ha tomt

På gården i Uvanäs finns alla förutsättningar för att tillgodose olika intressen och skapa värde för ny ägare. Belägen på lugnt läge, vackert omgiven av betesmark. Gården ger ett gediget intryck med trevliga detaljer som grusgångar och stensättning. Byggnadsbestånden omfattar en bra bostadsbyggnad, ladugård med lösdrift för djurhållning samt bra förvaring i maskinhall. God skogsmark bidrar till värdeutveckling, vedförsörjning och rekreationsmöjligheter. Fastigheten har andel i samfällt fiske i sjön Hyllen. Fastigheten säljs genom öppen budgivning med ett utgångspris om 3 450 000 SEK.

  • Premium
Mölnahult, Asa, Växjö kommun

Mölnahult

Gård/Skog
Asa, Växjö kommun
Areal | Växjö
7 400 000 kr
66 ha tomt

Väl samlad skogsfastighet med stuga på strandläge vid sjön Skärlen, känd för sitt klara fina vatten. Mölnahult ligger i östra delen av vackra Asa församling och omfattar 66 ha mark i fin arrondering. Av ägorna utgör 61 ha skogsmark med ett virkesförråd om ca 7 070 m³sk. Arealmässig tyngdpunkt i gallringsskog samt äldre röjningsskog vilken snart övergår i gallringsfas. Hög tillväxt och god volymförräntning. Fastigheten har variationsrik natur, här finns utöver bra granskogar vacker kulturmark, mossar och högre bergbundna partier. Förutom värdefull virkesproduktion tillhandahåller Mölnahult stora mjuka värden i form av strand och fiske i Skärlen samt naturligtvis sedvanlig jakträtt.

  • Plus
Kavsjömåla Södergård 9, Rävemåla, Tingsryds kommun

Kavsjömåla Södergård 9

Gård/Skog
Rävemåla, Tingsryds kommun
Areal | Växjö
4 000 000 kr
31 ha tomt

Trevlig gård i två skiften med olika karaktär. Det ena skiftet erbjuder ett bra boende på en stor och härlig tomt, omgivning med storslagen lövskog och kuperad åkermark. Det andra skiftet består av välskött och produktiv skogsmark med strand i sjön Kvesen. En spännande jaktmark med möjlighet till både jakt i skogsmark och på öppen inägomark. Fastigheten har andel i samfällt fiske. Fastigheten säljs genom öppen budgivning med ett utgångspris om 4 000 000 SEK.

Röckla, Virestad, Älmhults kommun

Röckla

Gård/Skog
Virestad, Älmhults kommun
Areal | Växjö
2 900 000 kr
39 ha tomt

Tillgängligt och sammanhängande skogsskifte utan byggnader. Bra skogsbilväg som tjänar skiftet på bästa sätt. Den produktiva skogsmarken präglas av yngre och växtlig skog med nyligen utförd gallring och röjning. Röckla är en spännande jaktmark med rikt djurliv pga sina naturliga viltstråk längs sjön Femlingen och Röckla vik. Området utgör del av fastighet och säljs genom anbudsförfarande med sista anbudsdag måndagen 8 april 2024. Prisidé 2 900 000 kr.

Svenshult, Åseda, Uppvidinge kommun
Svenshult, Åseda, Uppvidinge kommun, bild 2
Svenshult, Åseda, Uppvidinge kommun, bild 3

Svenshult

Gård/Skog
Åseda, Uppvidinge kommun
Areal | Växjö
6 900 000 kr
80 ha tomt

Samlad och rationell skogsfastighet i ett skifte med god tillgång till väg. Virkesförråd om ca 9 500 m3sk där trädslagsfördelningen har god ståndortsanpassning med hög andel tall. Skog i de flesta åldrar med ca 3 700 m3sk i huggningsklasserna S1 och S2. Svenshult saknar byggnader så när som på ett par små ängslador och är belägen ca 6 km sydost om Åseda.

  • Premium
Stojby, Stojby , Växjö kommun
Stojby, Stojby , Växjö kommun, bild 2
Stojby, Stojby , Växjö kommun, bild 3

Stojby

Tomt
Stojby , Växjö kommun
Areal | Växjö
1 500 000 kr
3 000 m² tomt

Nu finns möjligheten att bygga nytt mellan Stojby och Långarör. Tomterna ligger på lantligt läge med närhet till både Växjö stad och Helgasjön. Goda förbindelser mellan Växjö och Rottne. De två tomterna är nyligen avstyckade och storleken uppgår till ca 3 000 m² per tomt. Försäljningen är ett utomordentligt tillfälle för att förverkliga Era husdrömmar om att bygga, bo och leva på lantligt och samtidigt tätortsnära läge. Försäljningen sker genom öppen budgivning med utgångspris 1 500 000 kr för respektive tomt.

  • Premium
  • Energieffektiv

Visar alla 6