Areal | Örebro

Areal | Örebro

Mäklare

Mäklarkontorets försäljning på Hemnet
Bodalens skogar, null, Degerfors kommun

Bodalens skogar

Gård/Skog
Degerfors kommun
Areal | Örebro
7 900 000 kr
109,7 ha tomt

På bördiga sluttningar mellan Karlskoga och Kristinehamn är Bodalens skogar belägna. Innehavet utgörs av fem registerfastigheter samlade i en rationell enhet, i Degerfors kommun. Totalarealen enlig upprättad skogsbruksplan uppgår till ca 110 ha varav ca 104 ha utgörs av produktiv skogsmark. Fastigheterna är obebyggda. Innehavet är välskött överlag med en fin åldersfördelning. Dominerar gör äldre röjningsskog i 15-årsåldern med god tillväxt. Snittförrådet för stående skog är enligt skogsbruksplanen bedömd till 139 m3sk per ha produktiv skogsmark. Snittboniteten är mycket god. Densamma är bedömd till 8,8 m3sk per ha och år. Den friluftsintresserade kommer även att uppskatta innehavets möjlighet till jakt och övrigt friluftsliv i området. Välkommen att besöka Bodalens skogar!

  • Uteplats
Ryaskogen, null, Lindesbergs kommun

Ryaskogen

Gård/Skog
Lindesbergs kommun
Areal | Örebro
7 500 000 kr
69,6 ha tomt

Vid portalen till Bergslagen, där det brutna landskapet övergår till att domineras av länets stora skogar, finns nu möjligheten att förvärva denna välskötta skogsfastighet. Fastigheten är belägen strax söder om Lindesberg och utgörs av två skiften som båda gränsar mot riksväg 50. Innehavet utgörs av totalt ca 69 ha varav ca 67 ha består av produktiv skogsmark, enligt upprättad skogsbruksplan. Fastigheten är enbart bebyggd med äldre ekonomibyggnader. Skogen domineras av gallrings- och slutavverkningsbar skog i 55-65-årsåldern, till stor del välskött tallskog. Markerna erbjuder även mjukare värden i form av framtida jaktmöjligheter samt skogar rika på svamp och bär. Välkommen att besöka Ryaskogen!

  • Uteplats
Bosjöns gård, null, Lindesbergs kommun

Bosjöns gård

Gård/Skog
Lindesbergs kommun
Areal | Örebro
8 900 000 kr
89,2 ha tomt

Strax norr om Frövi, i Lindesbergs kommun, ligger Bosjöns gård smakfullt placerad på en höjd med utsikt över omkringliggande inägomark samt även över Övre och Nedre Bosjön. Bosjöns gård är en gammal gästgivargård med anor in på 1600-talet. Nordost om gården finns den egna skogen som bäddar in gårdscentrum på ett trevligt vis. Fastighetens byggnation är i huvudsak beläget kring ett gårdscentrum och utgörs av ett bostadshus samt intilliggande ekonomibyggnader och uthus. Därtill finns en stuga uppförd precis intill strandkanten på Övre Bosjön. Fastigheten gränsar även mot Vågaren i norr som är en del av Arbogaån. Arealen enligt upprättad skogsbruksplan fördelar sig över ca 60 ha produktiv skogsmark, ca 15 ha inägomark samt dryga 13 ha vatten. Skogen är överlag välskött med en god bonitet. Dominerande är gallringsskogar och fastigheten har gran som huvudträdslag. Åkermarken brukas i dagsläget av jordägaren själv utan flerårsåtaganden. Även jakten sker i egen regi med jaktbart vilt i form av älg, kronhjort, vildsvin, rådjur och annat småvilt. Delar av Övre Bosjön och delar av Nedre Bosjön erbjuder även fiske och kräftfiske i enskilt vatten. Välkommen på visning av Bosjöns gård tillhörande jord och skog!

  • Balkong
  • Uteplats

Visar alla 3