Mäklare Pontuz Löfgren

Pontuz Löfgren

Om mig

Mäklaren har inte skrivit någonting om sig själv.
Mäklarens försäljning på Hemnet
Ebbetorps Gård, Smedby, Kalmar kommun
 • Sön 15 okt
Ebbetorps Gård, Smedby, Kalmar kommun, bild 2
Ebbetorps Gård, Smedby, Kalmar kommun, bild 3

Ebbetorps Gård

Villa
Smedby, Kalmar kommun
Pontuz Löfgren AB
23 000 000 kr
800 + 200 m²
16 rum
5,9 ha tomt

Ebbetorp omnämns första gången i skriftliga källor redan 1382 och i Vadstena Klosters jordebok 1466. Trots den aktningsvärda åldern har gården bebotts av endast ett fåtal familjer, bland vilka kan nämnas Mühlenbruck, Hammarskjöld och Lundell. Jonas Carl Linnerhielm lät 1797-1799 uppföra en ny huvudbyggnad med två flyglar, totalt 800 kvm och 16 rok fördelat i två plan plus källare. Carl Christofer Gjörwell, som även står bakom Haga slott i Stockholm, står som arkitekt bakom den nya mangårdsbyggnaden. Den engelska parken ritades av Carl Mannerkrantz från Värnanäs. Idag kännetecknas Ebbetorp av en lång tids byggnadsvård där karaktäristiska drag från den nyklassicistiska stilen och tidstypiska detaljer från den sengustavianska eran är välbevarade. Här finns en otroligt omfamnande känsla för verket som sådant där exempelvis de handmålade kakelugnarnas detaljer och färger i övrigt återspeglas varje rum. Från den östra flygeln till den västra, ett avstånd om 30 meter där dörrar löper mellan varje rum som i öppet läge tillåter en svårslagen vy av historiens vingslag genom tid och rum. Här finns även en del av Sveriges politiska historia bevarad. Längst in i det stora biblioteket på övre plan gömmer sig ytterligare ett, om man får kalla det - särskilt spännande bibliotek, där gamla kammarböcker från 1800- och 1900-talets riksdagspropositioner och motioner till statsutskottet återfinns. I Lundellsrummet på övre plan där den vackra meanderbården på den benvita kakelugnen och det breda plankgolvet sträcker ut sig låter sig en gammal skröna berätta att Lundell sköt rävar i den engelska parken med hagelgeväret från sovrumsfönstret. Om det är en sann anekdot lämnas till historien. Denna anrika fastighet är ett mästerverk som förts genom tiden och idag i välbevarat skick stoltserar som ett byggnadsminnesverk bland böljande åkrar mellan Smedby och Kalmar flygplats. Varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer information och visning!

 • Premium
Johan III:s gata 11, Södra området, Kalmar kommun
 • Lör 14 okt
Johan III:s gata 11, Södra området, Kalmar kommun, bild 2
Johan III:s gata 11, Södra området, Kalmar kommun, bild 3

Johan III:s gata 11

Villa
Södra området, Kalmar kommun
Pontuz Löfgren AB
9 975 000 kr
222 + 153 m²
8 rum
801 m² tomt

I stadsplanen från 1906 var denna gata en del av Odengatan. Genom senare planändringar stannar Odengatan vid Vegagatan och Johan III:s gata går från S:ta Britas gata fram till Margaretaplan. Söder om gatan uppfördes sedan enfamiljsvillor och flerbostadshus på 1920-talet. År 1920 uppfördes denna välputsade villa i sekelskiftesstil om 222 kvm fördelat på två plan plus vind och källare. En klassisk och välbyggd J. Fred Olson villa med sina tidstypiska drag såsom sadeltak med 45 gradig lutning, det klassiska oxögat och spröjsade fönster. Belägen i Kalmars första och enda trädgårdsstad i stadsdelen Gamla staden ligger denna villa placerad ett stenkast från Slottsallén och Kalmarsundsparken med sina trevliga promenadstråk och fina badplatser. Här kan du förvänta dig en totalt insynsskyddad oas med en prunkande trädgård där storblommande växter blandas med grönskande buskar och vackra fruktträd. Den vackra trädgården inrymmer även ett orangeri som knyter an till huset och dess glasveranda. Interiört bjuder rum i fil in till rörelsefrihet mellan rummen. Rymliga rum med stora spröjsade fönster som bjuder in ljuset i varje rum. På entréplan ett oerhört socialt rumssamband, på övre plan vilsamma sovrum och ett vackert bibliotek. En plats för sinnesro där kunskap och förströelse vilar i de vackra dovblå och platsbyggda bokhyllorna. Därtill ett inrett vindsplan och en källare. Detta är villan för dig som drömmer om en prunkande trädgård, söker den historiska charmen och längtar efter ett stort hus att fylla med skratt och liv. Varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer information och visning!

 • Premium
Sjöviksvägen 7B, Runsbäck, Mörbylånga kommun
 • Lör 14 okt
Sjöviksvägen 7B, Runsbäck, Mörbylånga kommun, bild 2
Sjöviksvägen 7B, Runsbäck, Mörbylånga kommun, bild 3

Sjöviksvägen 7B

Villa
Runsbäck, Mörbylånga kommun
Pontuz Löfgren AB
5 890 000 kr
180 m²
7 rum
1 480 m² tomt

Strax söder om Färjestaden i Runsbäck leder gator i slingrande lopp oss ned till Sjöviksvägen. Här tar en modern familjevilla med rymliga och välplanerade 180 kvm emot oss. Här kan du förvänta dig en fantastisk uteplats och otroliga utemiljöer med såväl pool som bastu och orangeri. Lägg därtill solceller, laddbox för elbil och självbevattningssystem i trädgården. Ett stilfullt hem med smarta tekniska lösningar som underlättar vardagen. Sju rum och kök, varav fem sovrum gör detta till social familjevilla med plats för många. En nästintill öppen planlösning med sociala ytor och kontor på nedre plan samt familjens mer privata och vilsamma sovrum på övre plan. Husets många dörrar och ljusinsläpp skapar rörelsefrihet mellan de fantastiska utemiljöerna och inne. Här bor ni dessutom med närhet till privat badplats 200m från Kalmarsund. Välkommen till ett hem att trivas i och längta hem till!

 • Premium
Dunövägen 73, Dunö, Kalmar kommun
 • Sön 15 okt
Dunövägen 73, Dunö, Kalmar kommun, bild 2
Dunövägen 73, Dunö, Kalmar kommun, bild 3

Dunövägen 73

Villa
Dunö, Kalmar kommun
Pontuz Löfgren AB
15 975 000 kr
146 + 59 m²
5 rum
2 305 m² tomt

Dunö, nämndes för första gången i Kalmarunionens tidevarv och har varit i såväl kyrkans som kronans ägo innan ön på 1930-talet styckades av till tomter och flertalet sommarstugor byggdes och därigenom blev till en kär tillflyktsort för många Kalmarbor. På den sydöstra delen, en solitär halvö, ett hus som byggts om och till i omgångar för att anpassas till terrängen. Idag är det en modern villa om 146 kvm och 5 rok med en funkisestetik i form av raka strama linjer och naturnära material där stora fönsterpartier fått ta plats för att bjuda in den vidunderliga utsikten. Här erbjuds ett unikt läge på ostörd sjötomt där husets placering är särskilt tilltalande. Här flyter hav och hus samman och nära graviterar mot vattnet. Ett av Kalmars mest exklusiva lägen endast femton minuter från stadskärnan. Naturen här är oerhört nära. De grånade trädäcken och grönskande omgivningarna sätter tonen till den underbara havsutsikten. Om sommaren, ett skådespel av fåglarna som leker i vassen. Och vintertid när isen lägger sig en plats där solen gnistrar i de skarpa skridskoskären. Den vidsträckta utsikten blir till föränderliga tavlor i sig allt eftersom årstiderna passerar. Att komma ut hit är som att en enda stor utandning går genom kroppen, nästan omedelbart slappnar man av. Detta är platsen man längtar att komma hem till där havets kluckande vågor stillar ens sinnen och en ljuvlig varm känsla omfamnar en. Varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer information och visning!

 • Premium
Roddarevägen 3, Björkenäs, Kalmar kommun
 • Lör 14 okt

Roddarevägen 3

Villa
Björkenäs, Kalmar kommun
Pontuz Löfgren AB
4 975 000 kr
127 m²
5 rum
813 m² tomt

Välkommen till idylliska Björkenäs och en otroligt välskött villa belägen på lugn gata. Här erbjuds en ljus, öppen och trevlig planlösning med en fantastisk uteplats med pool och lättskött trädgård. Alltsammans beläget med närhet till bad- och båtplats, förskola och skola och endast ett stenkast från golfbanan i Värsnäs. Detta är familjevillan för dig som vill bo på en bra adress med närhet till allt. Här bor du tryggt och bekvämt på 127 välfördelade kvadratmeter omfattande 5 rum och ett fullutrustat kök, med 3 rymliga och ljusa sovrum och 2 helkaklade badrum. Lägg därtill ett energieffektivt uppvärmningssystem. Sammantaget är detta en fantastiskt välvårdad och trevlig villa belägen i attraktivt kvarter endast 15 minuter från stadskärnan i Kalmar. Varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer information och visning!

 • Plus
Tegelviksvägen 6, Tegelviken, Kalmar kommun
 • Budgivning pågår

Tegelviksvägen 6

Villa
Tegelviken, Kalmar kommun
Pontuz Löfgren AB
4 975 000 kr
180 + 70 m²
4 rum
774 m² tomt

Ett vackert, arkitektoniskt uttryck visar sig mot vägen. Kanske en av de bästa omvandlingar av de klassiska husen i Tegelviken/ Johannesborg. Denna villa har en planlösning som bjuder in till umgänge såväl ute som inne. Flexibelt med möjlighet till många sovrum vilket passar såväl tonårsfamiljen som den lilla familjen. Stora altandäck och uteplatser finns kring huset och i alla väderstreck.

 • Plus

Visar alla 6