Nybyggnadsprojekt
Södra Innovatumområdet - Innovatum Living, Brf Turbinen

Södra Innovatumområdet, Trollhättan, Trollhättans kommun

Upp till 4,50 i takhöjd, synligt tegel, stora glasfasader och bevarade stålpelare. Det går inte att ta miste på det historiska arvet i den stora industribyggnad som tornar upp sig på Innovatumområdet. Byggnaden som kommer att rustas upp och förvandlas till unika bostäder, där industrihistoria möter modern arkitektur.

Luftiga lägenheter med industriell känsla
Byggnaden uppfördes redan år 1958 och har under åren huserat en framgångsrik dieselmotorverkstad. När Peab förvärvade huset år 2006 gjordes det med en tydlig vision; att bygga luftiga lägenheter med industriell känsla. För att skapa tydliga kontraster mellan gammalt och nytt kommer det att byggas tre nya huskroppar som kopplas på den gamla tegelbyggnaden.

Bland de kommande lägenheterna finns tvåor, treor och fyror från 53 till 125 kvadratmeter. I de nybyggda delarna får de allra flesta lägenheter ett eget plan. Dessutom erbjuds speciella tvåor i etage mot kanalen, samt tre fyrarummare högst upp i husen som går genom hela huset. Alla lägenheter med balkong mot väster kan njuta av magiska solnedgångar över Åkerssjö.

En lättare och roligare vardag
Du som köper en bostad i Brf Turbinen har inte bara försäkrat sig om en exklusiv och annorlunda bostad. Till varje lägenhet följer ett förråd, gemensamt rum för matleveranser, gemensamhetslokal, möjlighet till garageplats och övernattningslägenhet. Innovatums läge gör det dessutom möjligt att ta del av såväl stadens puls som storslagna naturupplevelser.

Känslan av nybyggt
Det är en lyxig känsla att flytta in i en nybyggd lägenhet. Allt är orört, alla bekvämligheter finns på plats och du har möjlighet att sätta din personliga prägel på bostaden. Alla val görs i ett personligt möte. I månadsavgiften ingår värme, digital-TV, bredband, IP-telefoniabonnemang, avsättning till föreningens framtida underhåll, ekonomisk och teknisk förvaltning samt kostnader för gemensamma anläggningar. Miljöhus för sophantering placeras vid infart till området.

Hur mycket vill du betala för din nya bostad?
Du som väljer att köpa någon av de 69 lägenheterna i Brf Turbinen har själv möjlighet att avgöra prislappen. Så här går det till: Om du inte hunnit bygga upp något stort sparkapital ännu, eller inte vill låsa upp dina pengar i bostaden, kan du välja att köpa den till ett lägre pris, mot en högre månadsavgift. Om du däremot har pengar som du vill investera i bostaden kan du välja att betala ett högre pris, vilket ger dig en lägre månadsavgift. Ditt val påverkar inte månadsavgiften för någon annan i föreningen.

Läs mer om projektet hos Peab Bostad AB

4 lediga bostäder

Bostad Storlek Pris

Läs mer om projektet hos Peab Bostad AB

Sofia Sandflo

Telefon: 0520-42 80 20
E-post: [email protected]

Guider & Tips