Nybyggnadsprojekt
Visby - Visby Gärde

Visby, Visby, Gotlands kommun

Nu bygger vi ännu fler bostadsrätter på rosornas och ruinernas ö. I HSB brf Visby Gärde bor du praktiskt i nyproduktion med hög kvalitet i ett tryggt område med vackra grönområden där det planeras lekplatser, planteringar och plats för umgänge. Det här är ett lugnt läge med naturen runt knuten samtidigt som Visbys innerstad med sitt utbud av mysiga restauranger, kaféer, butiker, kultur och service finns på promenadavstånd. Med cykel är du innanför ringmuren på fem minuter, att gå tar en kvart i vanlig promenadtakt.

Öppen planlösning och fina balkonger
Vi bygger tre hus, ett gathus i fyra våningar och två lägre flyglar i tre våningsplan in mot gården. Totalt blir det 46 nya arkitektritade bostadsrättslägenheter på 1-4 rum och kök. Lägenheterna har spännande öppna planlösningar och stora fönster som ger generösa ljusinsläpp. De flesta lägenheter har balkonger i två väderstreck, alternativt en egen mysig uteplats om man väljer en lägenhet på bottenplan. Mindre lägenheter har balkong mot den lugna skyddade gården.

Kvalitet och hållbara material
Vi har en tanke om att kvalitet vinner i längden och därför bygger vi alla våra lägenheter med gedigna material. Varje detalj är genomarbetad och material och inredning väljs med omsorg. Köken kommer från Vedum och vitvarorna är högklassiga och kommer från kända leverantörer med långa garantitider. Alla material väljs med hänsyn till naturen och klimatet.

Ytor för trevligt umgänge
Våra nya hem och bostadsområden ska vara vackra, trygga och trevliga och vi lägger stor vikt vid att det ska finnas bra möjligheter för socialt umgänge. Därför bygger vi gemensamma ytor där det blir enkelt att umgås med grannar och vänner. Det gäller självklart även för Visby Gärde där det blir en gemensamhetslokal och en trevlig gård i mitten av kvarteret som kommer att fungera som en mötesplats för de boende. Här kan man släppa ut barnen för lek eller slå sig ner vid sittgruppen och småprata med grannarna. Många av balkongerna och uteplatserna vetter in mot gården i mitten, för att skapa en lugn och skyddad plats utomhus som främjar sociala möten och gemenskap.

Alla lägenheter kommer att ha tillgång till en parkeringsplats med motorvärmare.

Härliga naturområden
Visby Gärde ligger i ett grönt område intill den nya stadsparken, som kommunen anlägger, åt ena hållet och ett strövområde åt det andra. För rekreation och friluftsliv finns Krookska dungen med träd och en fin bäck, en trevlig plats för löprundor och promenader. Om våren är det särskilt vackert här då söta vitsippor breder ut sig som en vit matta över hela dungen.

Nära till service
Närheten till Visby innerstad gör Visby Gärde till ett centralt läge där det är nära till allt; butiker, restauranger, kaféer, aktiviteter och service. På Coop Forum och Ica Maxi kan du handla allt du behöver och ett ännu större shoppingutbud finns i Östercentrum, som bara är en liten bit bort.

Skolor och förskolor
En ny förskola uppförs i området och i närområdet finns ännu fler förskolor. För de större barnen finns Säveskolan och Alléskolan på kort avstånd.

Konstnärlig gestaltning
HSB lägger stor vikt vid god arkitektur och konst. Vi anlitar alltid yrkesverksamma konstnärer när vi bygger nya hus, och varje ny bostadsrättsförening förses med unik konstnärlig gestaltning. Vi ser det som att konst ger den nya föreningen en egen identitet, att det skapar gemenskap och ökar viljan att värna om boendet och boendemiljön. Vi arbetar efter ett konstprogram vars utgångspunkt är att konsten ska vara tillgänglig för alla, både de boende och människor som rör sig i området. Konsten ska vara samtida och platsspecifik, det vill säga att den ska knyta an till platsen eller platsens historia.

Välkommen till Visby Gärde!

Läs mer om HSBs nyproduktion på Gotland

Läs mer om projektet hos HSB Bostad AB

3 lediga bostäder

Bostad Storlek Pris

Läs mer om projektet hos HSB Bostad AB

Bernt Björkqvist

Telefon: +46705436183
E-post: [email protected]

HSB Bostad AB

Telefon: 010-442 02 10
E-post: [email protected]

Guider & Tips