Nybyggnadsprojekt
Nyproducerade lägenheter i fastighet med anor på Prästgatan 64 i centrala Östersund!

Östersund, Östersunds kommun

Välkommen till Brf Brandenburg 3! Nu har du en unik möjlighet att förvärva en nyproducerad 2:a eller 3:a i en av Östersunds mest anrika fastigheter. Den är ritad av Cyrillus Johansson, byggd 1935 och är belägen i hörnet av Prästgatan och Gränsgatan. Lägenheterna produceras med hög standard och de unika kulturvärden som finns idag bevaras och återskapas i möjligaste mån.

Totalt kommer det att bli tolv lägenheter i bostadsrättsföreningen. Planerad inflyttning med start första kvartalet 2021. Lägenheterna består av 2-3 rok och storleken varierar mellan ca 52-97 kvm. Varje lägenhet har en unik planlösning och är inte den andra lik, därför kan utförande variera mellan lägenheterna. I det runda trapphuset finns en charmig hiss anno 1935.

Varje lägenhet kommer att byggas med fullt utrustade kök från Marbodal, helkaklade badrum, genomgående vackra parkettgolv samt genuina materialval i övrigt. Vissa tillval kommer att vara möjliga att göra inom en viss tid i de lägenheter som inte är färdigställda, dvs belägna på bottenplan, plan 1 och 2. Bifogat som dokument finns prislistor, preliminär kostnadskalkyl, teknisk beskrivning, stadgar, samt Bofaktablad för varje lägenhet.

Huset är ritat av Cyrillus Johansson och uppfördes ursprungligen som fyra lägenheter, ett per våningsplan om 200 - 250 kvm. Dubbla öppna spisar och vedspis i representationsvåningarna. Toppmodernt på den tiden med vattenburen centralvärme. Dock med vedspis för matlagning åt pigan i hushållet. Vedspisarna som nu genom varsam restaurering åter är i bruk. Cyrillus Johansson var verksam från 1920 till 1950 och bland hans mest kända byggnader i staden kan nämnas Tegelvillan kvarteret Filialbanken 5, Strandgatan 20 (1923), tennishallen 1936 samt Wargentinskolan (1935). 1935 var också året då hyreshuset på Brandenburg 3, Prästgatan 64 uppfördes.

Huset har fasad i rött tegel med rundat hörn i korsningen Gränsgatan/Prästgatan och tvåluftsfönster i bottenplanet. På de följande tre planen ligger det sjuluftsfönster i det rundade hörnet. Tydligt markerade är fönsteromfattningarna i en blågrå färg, en färg som finns i landskapets allmogehus och i den tidiga stadsbebyggelsen. De rundade hörnen har sedan varit förebild för flera hus i staden bl.a. längre ner på Gränsgatan.

Huset är upptaget i Östersunds kulturmiljöprogram för Östersunds centrum som särskilt värdefulla byggnader Klass A.

Varmt välkommen på visning i vår visningslägenhet, lägenhet 1303! Redan nu kan du kika in i lägenhet 1303 via vår 3D-länk.

8 lediga bostäder

Bostad Storlek Pris

Läs mer om projektet hos Svensk Fastighetsförmedling Östersund

Evalena Lindvall

Telefon: 070-3710102
E-post: [email protected]

Svensk Fastighetsförmedling Östersund

Telefon: 063-12 40 70
E-post: [email protected]

Guider & Tips