Nybyggnadsprojekt
Brf Knekten

Visby, Gotlands kommun

Behöver du flexiblare ytor och lägre lokalkostnad? Söker du en lokal eller garage till din verksamhet eller bara vill ha ett större förråd? Det kommer att produceras verksamhetslokaler som enkelt kan anpassas för ert företags behov.

Till skillnad från en bostadsrättslägenhet skall Brf Knektens bostadsrättslokaler ägas av juridisk person men även enskilda firmor som behöver bedriva momspliktig verksamhet i lokalen samt att det går att hyra ut i andrahand utan föreningens godkännande.

Projektet riktar sig till juridiska personer. Egenföretagarna får själv anpassa lokalen efter sina behov, exempelvis hantverk, reklam, import/export, eller lagerföretag, men är även idealiska för uppställning av båt eller bilar.

Detta innebär en betydligt lägre kostnad, förutsägbarhet, självständighet och dessutom möjlighet till potentiell värdestegring på fastigheten

BYGGSTART preliminärt februari 2021
INFLYTTNING preliminärt december 2021

Projektet byggs som 17 st lokaler i varierande storlek enligt planritningar och kommer
drivas i BRF-form.

Ekonomi
Det är billigare att äga sin lokal än att hyra vilket innebär att du sparar tusenlappar varje månad

Kvalitet
Nya effektiva, flexibla och moderna lokaler lokaliserad på rätt avstånd i Visby.

Flexibilitet
Andrahandsuthyrning är tillåten, köp en eller flera enheter, kombinera dem och/eller hyr ut dem efter behov.

Värdetillväxt
Det finns inga garantier för värdetillväxt men huvuddelen av alla som köpt enheter eller fastigheter de senaste åren har gjort en god investering.

Så här går det till att köpa en bostadsrätt i Brf Knekten:

1. Intresseanmälan
Läs igenom annonsen för att kunna bilda dig en bra bild av projektet, de allra flesta frågor besvaras här. För att köpa en bostadsrättslokal i Brf Knekten skall du först och främst lämna in en intresseanmälan. Fastighetsbyrån kommer att kontakta samtliga intressenter inom några dagar, i tur och ordning. Vi går även noggrant igenom hur köpet går till.

2. Tecknande av förhandsavtal.
Ett förhandsavtal är en överenskommelse mellan bostadsrättsföreningen Brf Knekten och köparn avseende en framtida överlåtelse av lokalen. Avtalet är bindande och innebär att köparen avser tillträda lokalen i enlighet med avtalet.

När du köper en nybyggd lokal betalar du ett fast pris, utan budgivning. När du skriver på ett förhandsavtal betalar du ett förskott på 10 %, (Förskottet återfås ej vid avhopp, samt att fastighetsmäklaren behöver hitta en ny köpare till bostadsrätteslokalen, annars är avtalet fortfarande bindande och skall fullföljas) betalas in till anvisat konto inom en vecka. Fastighetsmäklaren ombesörjer att avtalen signeras av Brf Knekten och köparen digitalt.

3. Slutbesiktning
När lokalen är färdig genomförs en besiktning av en oberoende besiktningsman.

4. Inflyttning
Preliminär inflyttning beräknas 2021 kvartal 4. Efter uppvisat kvitto på slutbetalningen får du nyckel och en genomgång av det du behöver känna till om din nya bostad.

4 lediga bostäder

Bostad Storlek Pris

Läs mer om projektet hos Fastighetsbyrån Gotland

Harun Mustafa

Telefon: 0704350139
E-post: [email protected]

Fastighetsbyrån Gotland

Telefon: 0498-218040
E-post: [email protected]

Guider & Tips