Nybyggnadsprojekt
Centralt / Strömmen - Kv Garvaren

Centralt / Strömmen, Norrköping, Norrköpings kommun

Säljstart den 11/6 kl 12.00. Intresseanmälan med de lägenheter man är intresserad av mailas till [email protected]

Ett kvarter från Motala Ström och granne med Kroken 1 och Yllefabriken kommer Botrygg bygga ljusa flerbostadshus med en spännande arkitektur i Haussmansk anda. Man vill efterlikna det storslagna och pampiga Industrilandskapet med stora fönsterytor, takhöjd om 2,6 m, hög sockel och tak i handfalsad matt zinkplåt. Fasaderna ska agera konstnärliga smycken i skärningen mellan Industrilandskapet och rutnätsstaden. Fasaden mot Bredgatan, Garvaregatan och gaveln mot Mäster Påvels gränd ska täckas av keramiska plattor i olika nyanser och glanstal. Mot innergården kommer fasaden vara ljus för att fånga upp och spegla ljuset till den skyddade innergården.

Söder om Garvaren håller Norrköpings kommun på att anlägga en park med lekplats som tillsammans med innergården kommer skära genom stadsväven likt en flod.

Botrygg kommer att bygga ca 50 bostadsrätter i ett vinkelhus om 6-7 våningar och ett fristående hus om 4 våningar. Storlekarna på lägenheterna varierar från 1:or om ca 30 kvm till 4:or om ca 115 kvm. Lägenheterna är genomgående eller över hörn. Endast ettorna vetter åt ett håll. Mot Bredgatan byggs grunda burspråk och mot Garvaregatan, Mäster Påvels gränd och innergården ligger balkongerna, terrassen och de privata uteplatserna. I källaren byggs förråd, garage och cykelplatser.

Här bor du med närhet till vackra Strömparken med promenadstråk, det historiska Industrilandskapet med Strykjärnet, en kort promenad från citykärnan med ett stort utbud av affärer och restauranger samt två kvarter från Kungsgatan med livsmedelsbutiker och apotek osv.

Läs mer om projektet hos Fastighetsbyrån Norrköping

23 lediga bostäder

Bostad Storlek Pris

Läs mer om projektet hos Fastighetsbyrån Norrköping

Fastighetsbyrån Norrköping

Telefon: 011-13 44 90
E-post: [email protected]

Guider & Tips