Nybyggnadsprojekt
Dockan - Kv. Vélo

Dockan, Malmö, Malmö kommun

Vélo betyder cykel på franska. Det är det exceptionellt cykelvänliga läget som fått ge namn åt Peab Bostads nya kvarter.

Kv. Vélo i Dockan är framtaget för den moderna stadsbon, med fokus på hållbarhet, tillgänglighet och en enkel vardag. Här har vi satsat helhjärtat på cyklisterna - alla ni som förstått hur enkelt man trampar sig till en bättre miljö, hälsa och privatekonomi. Ett urbant cykelvänligt kvarter för den medvetna Malmöbon. Beräknad inflyttning från kvartal 1 2023.

Här bor du med havet på ena sidan, city på andra och mitt emot en kommande park.
Totalt rymmer Kv. Vélo 144 bostäder fördelat på 7 plan som släpps i etapper. Första etappen på 81 bostäder släpptes under våren 2020. I februari 2021 är det dags att släppa trappa C innehållande 33 nya välplanerade bostäder, allt från 1-4 RoK. Vi kan redan nu bjuda på några exempelplanlösningar för 1-3 RoK. Du hittar dom under fliken Försäljningsmaterial.

I Kv. Vélo har vi fokuserat på kvadratsmarta lägenheter men som samtidigt har samma kvalitéer som större lägenheter. Välplanerade med god förvaring och en genomgående bra känsla! Samtliga lägenheter har antingen balkong, en mindre balkong eller uteplats. Föredrar du en av våra tio penthouse får du en stor takterrass med sköna vyer över den kommande parken.

Rum för cyklar
De väl tilltagna cykelrummen kommer placeras i markplan med stora fönsterpartier från golv till tak. Här är det upplyst dygnets alla timmar och givetvis finns det även en cykelstation där du kan serva din cykel. Du kommer hem med din cykel och öppnar automatiskt dörren till cykelrummet med din taggläsare. Från cykelrummet tar du dig enkelt via trapphus eller den gemensamma innergården, till din lägenhet. Totalt kommer det att finnas plats för ca 250 cyklar. Kvarteret kommer också ha tillgång till totalt 5 lådcyklar med laddningsmöjlighet.

Välplanerade 1:or och en stor variation av 2-3 RoK
Här väljer du mellan välplanerade 1:or med en charmig balkong perfekt för lilla odlingen, eller privat entré mot kommande park. Vi erbjuder våra 1:or i tre olika planlösningar.
Vi har fantastiska och ljusa 2-3 RoK allt från 41-93 kvm i stor variation med rymliga sovrum och generösa balkongpartier med glas från golv till tak. Välj bland en mängd unika planlösningar - här finns verkligen något för alla!

Penthouse 3-4 RoK
Söker du något utöver det vanliga så har vi fantastiska penthouselägenheter på plan 7. Stilsäkra boenden med öppna ytor, gott om förvaring, dubbla badrum och generösa takterrasser med sköna vyer åt olika väderstreck!

Gathus i två plan mot kommande park (SÅLDA)
Unikt för projektet är också våra gathus på två plan fördelat på 99 kvm. Gathusen får två egna uteplatser, varav den privata entrén mot kvarterets innergård och en uteplats mot den kommande Läparken i öst. Här får man alltså grönska från två håll!

Övernattningsrum
I kvarteret kommer det också finnas ett gemensamt och bokningsbart övernattningsrum med badrum, perfekt när man får långväga gäster eller familj som vill stanna över några dagar.

Inredningen och känslan av nytt och personligt
I Kv. Vélo har vår Kundansvariga tagit fram tre olika förslag på köksstilar för inspiration och hjälp på din resa till ditt nya hem.
Du kan självklart även göra många egna inredningsval när det kommer till val av köksluckor, bänkskivor, kakel, golv mm. Detta för att du ska känna dig som hemma redan vid inflyttning.

Kontakta oss gärna för ett personligt möte och mer information om projektet!

4 lediga bostäder

Bostad Storlek Pris

Läs mer om projektet hos Fastighetsbyrån Malmö

Johanna Flodell

Telefon: 073-507 70 74
E-post: [email protected]

Fastighetsbyrån Malmö

Telefon: 040-685 19 90
E-post: [email protected]

Guider & Tips