Nybyggnadsprojekt
Gamlestaden - Brf Makrillen

Gamlestaden, Göteborg, Göteborgs kommun

I Gamlestaden finns det gott om historia. Det hör man till och med på namnet. 1473 grundades här den stad som senare skulle flyttas några kilometer åt sydväst, och få namnet Göteborg.
Idag byggs det som aldrig förr i Gamlestaden. Kvarteret Makrillen och lägenheterna i Brf Makrillen ligger längs huvudstråket Artillerigatan, omgärdad av ett utsiktsberg, träd och planteringar. Väljer du att gå åt det nordöstra hållet är du snart i Kvibergs grönområden och om du tar dig åt det sydvästra hållet är du strax i centrala Göteborg.
Göteborgs centrum ligger knappt fem kilometer bort, vilket tar några minuter med spårvagn och inte mycket längre tid med cykel. Och eftersom Gamlestaden är en stadsdel som funnits så länge, finns det redan en välfungerande infrastruktur i form av förskolor, skolor, cykelstråk och kommunikationer. Avståndet till hållplatser för kollektivtrafiken är kort och dessutom så ligger ett nytt resecentrum på behagligt avstånd.
Läget är med andra ord perfekt för den som vill ha nära. Till allt.

137 nya bostadsrättslägenheter
På denna minst sagt spännande plats bygger vi ditt nya hem. Här kommer 137 nya bostadsrättslägenheter att ta form i storlekarna 1–4 rum och kök. I ditt hus, som är 4, 6 eller 7 våningar, kan du njuta av en helt egen, modern lägenhet i en stadsdel som har mycket att lova inför framtiden.
Och om ett par år, när du sitter på balkongen och sippar på eftermiddagskaffet tillsammans dina vänner, kommer ni blicka ut över Gamlestaden och minnas tillbaka. Ni kommer att prata om när du flyttade hit och säga att "tänk vad mycket som hänt sedan dess".
Ja, om ett par år kommer mycket ha hänt i ditt eget hem - men mycket kommer också ha hänt i din stadsdel. För här växer det som aldrig förr, och du kommer att vara med på den resan.

Gårdslivet i kvarteret Makrillen
Kvarteret Makrillen är egentligen två kvarter. Det ena består av bostadsrätter och det andra en blandning av bostadsrätter och hyresrätter. Båda kvarteren har två härligt lummiga gårdar med flera avskilda sittgrupper. Det är lite som att ha en egen trädgård med plats för middagsbjudning, rabarbersaft eller backgammonkvällar. Bjud över dina vänner på en middag och njut tillsammans i din mysiga "trädgård".
Här kan det även vara på sin plats att nämna att bostadsrättsföreningen har några gemensamma ytor som du förstås ser till att använda. I hälsostudion kan du både få upp pulsen i träningsdelen och sedan låta den komma tillbaka till behaglig vilopuls i bastun eller relaxavdelningen.
Föreningens gemensamma mötesrum kan lätt bli en övernattningslägenhet, här finns nämligen ett smart sängskåp med fyra sängplatser.
Vårt nya bostadsområde får gott om cykelparkeringar och ett garage med begränsat antal parkeringsplatser för de boende i kvarteret Makrillen.

Läs mer om projektet hos Göteborgs Egnahems AB

84 lediga bostäder

Bostad Storlek Pris

Läs mer om projektet hos Göteborgs Egnahems AB

Mikael BarDavid

Telefon: 0317077012
E-post: [email protected]

Göteborgs Egnahems AB


E-post: [email protected]

Guider & Tips