Nybyggnadsprojekt
Kallhäll - Trim

Kallhäll, Stockholm, Järfälla kommun

Välkommen till Trim! Ett effektivt och hållbart framtidshus med klimatvänliga lösningar, solceller och gröna tak. Lockar mysiga löprundor, dopp i Mälaren och skogsutflykter lika mycket som att smidigt kunna ta sig in till stan? Då är Trim något för dig.

Precis vid centrum
I Trim bor du yteffektivt, ljust och luftigt med öppen planlösning och extra takhöjd vid Kallhälls småskaliga upprustade centrum. Här tar du hissen ner och handlar på torget, bara ett stenkast bort. Kanske möter du dina nya grannar och eventuellt några andra bekanta. Inte långt härifrån ligger den nya pendeltågsstationen där du hoppar på tåget, för att cirka 25 minuter senare kliva av på Stockholm City.

Hållbart boende
Trim byggs enligt HSBs Future-koncept. Det innebär att Trim är ett hus med gröna tak och solceller, ett hus som byggs på ett smart och standardiserat sätt som gör att det är effektivt och hållbart idag såväl som i framtiden. Huset består av 56 nya lägenheter och är sex våningar högt. Det byggs i hörnet av Kallhällsleden och Källtorpsvägen.

Trim har ritats av Arkitekter Svanström Scherrer, som har färgsatt balkonger och detaljer i ett pixelliknande mönster som skapar en intressant horisontell känsla när man passerar förbi med tåg eller bil.

Balkonger och uteplatser
Alla lägenheter har en generös balkong eller uteplats, och väljer du en av de större lägenheterna får du dubbla balkonger varav den ena har söderläge och, om du bor ett par våningar upp, härlig utsikt mot Mälaren.

Kvadratsmart
För att matcha flera behov byggs lägenheterna i olika storlekar. Här blir det allt från ettor till fyror, med störst fokus på rymliga ettor med sovalkov och treor i olika storlekar. Med enkla lösningar nyttjas mindre lägenheter på få kvadratmeter som om de vore större än vad de verkligen är. Varje kvadratmeter är väl genomtänkt och planeringen öppen och smart. Med en takhöjd på 2,6 meter i sällskapsrum, kök och sovrum skapas luft och rymd. Förvaringslösningarna är väl genomtänkta och smarta. Alla lägenheter från två rum och kök och uppåt har klädkammare. De större treorna och fyrorna har även gäst-wc och vattenburen golvvärme.

Bostadsrättsföreningen kommer att ha styrelserum, cykelrum och 26 markparkeringar för bil.

Gård med konst och plats för lek
Gården ligger på husets insida, skyddad från gatan. Den kommer att ha sittplatser och gröna ytor för lek. På gården planerar vi även konstnärlig gestaltning. HSB har en lång tradition av att anlita konstnärer i alla nybyggnadsprojekt. Därmed skapar vi platsspecifik konst, som är helt unik för varje förening. Konsten skapar mervärden och bidrar till att ge föreningen en unik identitet.

Välkommen till Trim!

Läs mer om HSBs nyproduktion i Stockholm
Läs mer om HSBs nyproduktion i Järfälla

Läs mer om projektet hos HSB Bostad AB

7 lediga bostäder

Bostad Storlek Pris

Läs mer om projektet hos HSB Bostad AB

Patrik Bjurstrom

Telefon: 010-442 02 72
E-post: [email protected]

HSB Bostad AB

Telefon: 010-442 02 10
E-post: [email protected]

Guider & Tips