Nybyggnadsprojekt
Krokslätt - Brf Carl Bengtsson

Krokslätt, Göteborg, Mölndals kommun

I en anrik fastighet i charmfulla Krokslätt färdigställs just nu sex helt unika och mycket högklassiga bostadsrätter – varav två etagelägenheter och ett gårdshus. Projektet är genomtänkt in i minsta detalj för att erbjuda exklusiva, nyproducerade lägenheter med välbevarad charm. Inflyttning sker preliminärt i början av 2020. Hjärtligt välkomna!

Adressen Krokslätts Parkgata 31 är välkänd i Mölndal. Här bedrevs nämligen matbutik och porslinsaffär under mer än ett halvt sekel, i affärsman Carl Bengtssons regi. Fastigheten från 1936 ska nu äntligen få nytt liv. Just nu totalrenoveras huset till dagens nybyggnadskrav, för att skapa högkvalitativa och exklusiva bostadsrätter. Renoveringarna är noggrant genomtänkta och görs med varsam hand för att bevara husets charmfulla karaktär. Och som ett hommage till den gamla affärsmannen, får föreningen namnet BRF Carl Bengtsson.

Föreningen kommer att erbjuda sex unika lägenheter samt två garage. Projektet utvecklas av Calere Fastighets AB och Kilonewton Byggkonsult. Arkitekturen är signerad Henrik Schulz, som exempelvis tagit fram coworking space i Nääs Fabriker och ritat upp flera spektakulära, skandinaviska bostadshus. New Order Arkitektur får i uppdrag att framta inredningsarkitekturen och de har bland annat prisats i Swedish Design Awards.

Det här är sannerligen ett fastighetsprojekt som skiljer sig från mängden. Ledordet har hela tiden varit ”kvalitetskänsla” och samtliga lägenheter präglas av tidlös, sober och harmonisk design. I fastigheten erbjuds formgivning och tillval som sällan skådas i nyproduktioner och varje liten beståndsdel har gjorts med omtanke.

Respektive bostad får lyxen av bistrokök från Ballingslöv med fronter i trendsäkra kulörer. Varje lägenhet får dessutom golv belagda med påkostad, hårdvaxoljad enstavsparkett. I hall, badrum och toalett utgörs istället golven av grönt Höganäsklinker (15x15 cm). Vitvarorna kommer genomgående från Siemens eller Bosch. Fastigheten värms upp av bergvärme, har FTX-ventilation och vattenburen golvvärme i samtliga plan. Detta gäller dock inte Attefallshuset. Kabel-tv basutbud ingår i avgiften.

Låt oss nu presentera de lägenheter som finns tillgängliga:

Sexan: En sexrumslägenhet i etage om 112 kvm med balkong på respektive våning och två badrum med tvättmaskin – ett utmärkt hem för familjen.

Femman: Femrumslägenhet i etage om 121 kvm med privat takterrass och balkong samt åtskild sovavdelning för barnen.

Fyran: En mycket häftig fyra på 85 kvm i fastighetens nedervåning med två uteplatser. Lägenheten karaktäriseras av eftertraktad industrikänsla med slipat betonggolv och tydliga eldragningar.

Fyran i entréplan: Lägenhet på 96 kvm med öppen planlösning, stor balkong och avskild sovavdelning.

Trean: Trea om 72 kvm med fönster i tre väderstreck och egen uteplats.

Gårdshuset: Fristående minivilla om 30 kvm med praktiskt sovloft och privat uteplats.

BRF Carl Bengtsson är en äkta förening, vilket uppskattas av den som vill ha ett långsiktigt tryggt ekonomiskt boende. Fastigheten har FTX-ventilation och uppvärmning via bergvärme samt basutbud av kabel-tv och bredband. Till parkering finns fem asfalterade parkeringsplatser och två garage.

Er nya adress ligger i ett anrikt område med levande stadsbild. I charmfulla Krokslätt samsas vackra sekelskiftesvillor med nybyggda flerbostadshus och här är det enkelt att leva och bo – oavsett ålder och intressen. Ni får bland annat nära till naturreservat, fritidsaktiviteter, skolor, förskolor och service. Dessutom ges goda kommunikationer för den som pendlar till exempelvis Göteborg och Kungsbacka.

Sist men inte minst är områdena mellan södra Göteborg och norra Mölndal expansiva och blir mer och mer eftertraktade i takt med att innerstan växer. Detta gör även en bostad i Krokslätt till en bra investering för framtiden.
Det allra mesta i huset blir helt nytt. Det som är kvar av det gamla är bl.a. vissa delar av stommen samt delar av takkonstruktionen och takpannor som bedöms vara i gott skick.

Läs mer om projektet hos Fastighetsbyrån Mölndal

1 ledig bostad

Bostad Storlek Pris

Läs mer om projektet hos Fastighetsbyrån Mölndal

Patrik Teply

Telefon: 070-4204990
E-post: [email protected]

Fastighetsbyrån Mölndal

Telefon: 031-746 49 49
E-post: [email protected]

Guider & Tips