Nybyggnadsprojekt
NYPRODUKTION BRF HESSEBORNS LEKSAND

Leksand, Leksands kommun

Längs med den lugna Hantverkaregatan, mellan Villagatan och Bygatan, kommer en fyravåningsbyggnad att uppföras. Fastighetens läge kan knappast vara mera centralt, inom 5 minuters gångavstånd så når du såväl Leksands affärs– och resecentrum, som skolor och fritidsanläggningar. Lägger du på några minuter till så når du både sjön Siljan samt Tegera Arena med ishockey och andra nöjen.

Brf Hesseborns erbjuder ett bekvämt boende för såväl yngre som äldre. Ett boende med närhet till både naturen och den service som centrala Leksand har att erbjuda. För dig som idag bor i villa men vill slippa alla trädgårdsarbeten som gräsklippning och snöskottning mm- här är alternativet!

Inflyttning är planerad till våren 2021.

LÄGENHETSFÖRDELNING:
Fastigheten kommer att innehålla totalt 27 stycken lägenheter i flera storlekar. Plan ett till tre innehåller 2 RoK på 59 kvm, 3 RoK på 72-75 kvm samt 4 Rok på 96-100 kvm. För dig som vill ha det lilla extra så kanske den fjärde våningen kan vara något, här hittar du tre stycken rymliga 4 RoK på 130-140 RoK med möjliga tillval som spaavdelning och braskamin.

Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum ger en ljus och luftig känsla. Köksinredning och övriga materialval är noga utvalda och bidrar till den höga standarden på lägenheten.

UTEPLATS/BALKONG/TILLGÄNGLIGHET:
Sommaren är en fantastisk period i Leksand och då är det skönt att kunna sitta utomhus. Samtliga lägenheter är utrustade med balkonger eller uteplatser, en del i flera väderstreck, på fjärde våningen har dessutom ett par av lägenheterna egna takterrasser. Inglasning av balkongerna går att välja till som tillval. Ramper samt entréer både från innergården och från Hantverkargatan, tillsammans med hissar, gör att lägenheterna blir lättillgängliga.

FÖRRÅD/PARKERING:
Lägenhetsförråd och cykelparkering finner du i källaren på respektive flygelbyggnad. På den lugna innergården kommer det förutom trivselytor att finnas ett miljörum, cykelställ och parkeringsplatser med motorvärmaruttag. Förberedelser kommer att göras för eventuell framtida installation av laddstolpar.

TV/INTERNET
Fastigheten kommer att vara fiberansluten vilket ger möjlighet att koppla in TV, internet och telefon via bredbandsanslutning.

PROCESSEN - så här går det till:

INTRESSEANMÄLAN
Man meddelar intresse till Svensk Fastighetsförmedling i Leksand. Ange kontaktuppgifter samt vilket lägenhetsnummer som är av intresse.

FÖRHANDSAVTAL
Bindande förhandsavtal upprättas, ett förskott på 100 000 kr betalas. Resterande betalas vid inflyttning. Förhandsavtal kan tecknas från den 9/4-2019 i samband med säljstarten.

EKONOMISK PLAN
Den ekonomiska planen är en beskrivning av de ekonomiska villkoren för bostadsrättsföreningen. Den upprättas enligt bostadsrättslagen, vilket innebär att den granskas av oberoende experter och ligger till grund för Bolagsverkets tillstånd att ta ut insatser och eventuella upplåtelseavgifter.

UPPLÅTELSEAVTAL
När bostadsrättsföreningens ekonomiska plan registrerats hos Bolagsverket och föreningen erhållit tillstånd att upplåta bostadsrätter kommer upplåtelseavtal att tecknas.
Innan föreningen skriver under upplåtelseavtalet skall den pröva om Du kan godtagas som medlem i föreningen. Prövningen är en kontroll av Din ekonomi och allmänna betalningsförmåga. Insatser, andelstal och månadsavgifter kommer att framgå av den ekonomiska planen.

SLUTBETALNING
Slutbetalning av insatser skall ske i samband med tillträdesdagen. Kvitto eller motsvarande verifikat skall uppvisas i samband med utkvittering av nycklar mm till bostaden.

LAGFART & PANTBREV
Vid köp av bostadsrätt tillkommer ingen kostnad för varken lagfart eller uttag av nya pantbrev.

3 lediga bostäder

Bostad Storlek Pris

Läs mer om projektet hos Svensk Fastighetsförmedling Leksand

Åsa Danielsson

Telefon: 0247-77 13 03
E-post: [email protected]

Svensk Fastighetsförmedling Leksand

Telefon: 0247-155 00
E-post: [email protected]

Guider & Tips