Nybyggnadsprojekt
Olympen

Stockholm, Sollentuna kommun

Nu säljstartar vi andra etappen i Brf Olympen. Utmärkt läge nära Frestavägen och Fjäturen!

- Optimalt planerad
- Kök från HTH med marmorbänkar
- Mattlackat golv, slipbart (16 mm), i 3-stav
- FTX Ventilation med värmeåtervinning
- Fönsterskivor i kalksten på entréplan
- Golvvärme (Förutom på vinden)
- Välj till braskamin
- Välj till en utbyggnad med balkong.
- Fjäturen precis nedanför

Parhus och ateljéhus för ett aktivt boende med högt ställda krav – mellan sjöarna och vackra Väsjöbacken

Vi som skapat Bostadsrättsföreningen Olympen tänker lite annorlunda. Vi vill skapa ett boende som skiljer sig från dagens massproduktion. Det gör vi genom ett unikt helhetsperspektiv och mycket omtanke. Du som kund upplever det i våra synliga materialval som är lite vackrare, tåligare och kanske kostar några kronor extra. Men minst lika viktigt är att välja dimensioner i konstruktionen och isolering som skapar ett långsiktigt hållbart boende. Det skall vara kvalité i det som syns men också kvalité i det som inte syns.

Vad tycker vi då är lite extra med dessa parhus? Vi började tänka på mervärden redan när vi såg på vilka tomter vi ville bygga på. Väsjöområdet har många kvaliteter som vi ville nyttja, bland annat närheten till den fina badsjön Fjäturen. Dessutom en unik närhet till den vackra Väsjöbacken. Efter en hel del letande och förhandlande hamnade vi precis där vi ville. Vi har nu en förening där ingen utav medlemmarna har mer än 100 meter till dagis, 300 meter till badsjön Fjäturen, 200 meter till löparspår. Utöver det har alla medlemmar i BRF:en Olympen nästan Ski in – Ski out, då det är mindre än 500 meter till liften i Väsjöbacken. När backen är upplyst vintertid, ger den en underbar vy från flera av parhusen. Det är verkligen ett område, och en placering i området, som ger många möjligheter för den som vill leva ett aktivt liv.

Vi vill även att föreningens utemiljömiljö tilltalande och komplett. Buskar och träd kommer planteras innan inflyttning samt vi lägger en färdig gräsmatta. Självklart kommer vi även sätta upp ett par flaggstänger så att föreningen kan ha sin egen flagga. Husen har också placerats ut av arkitekt Johan Willers så att de följer naturens skiftningar. En viktig del när man arbetar med formgivningen av husen är att skapa fina ljusinsläpp vilket har varit ett ledord för vår arkitekt. Han har skapat denna husmodell enbart för att tillvarata områdets unika egenskaper och för att förmedla vår önskan om ljus och rymd.

Tar vi oss sedan in i huset så märker vi med en gång den rymd som vår takhöjd skapar – klart över standarden i de massproducerade husen. Detta gäller inte bara på entréplanet utan samma generösa takhöjd finns även på våningsplan två. Rymd och ljus är viktigt i en bostad vilket skapas av en kreativ och generös fönstersättning. Miljö och klimat är minst lika viktigt för att skapa en varm och skön känsla och trivsel. Därför har parhusen golvvärme i samtliga rum på neder- och övervåning – i alla rum. Räcker inte det till finns möjlighet att tända en brasa i vardagsrummet för den som väljer braskamin som tillval. På de cirka 148 kvadratmeterna golvyta finns det plats både för samvaro men också för avskildhet när det önskas. HTH-köket har vackra och praktiska marmorbänkar och hela nedervåningen har fönsterskivor i kalksten för att harmonisera med husets övriga kvaliteter.

När vår arkitekt Johan Willers ritat husen har han på ett skickligt vis anpassat husen så att det skall passa många olika ty

4 lediga bostäder

Bostad Storlek Pris

Läs mer om projektet hos Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Sollentuna

Daniel Senkal

Telefon: 070-162 75 47
E-post: [email protected]

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Sollentuna

Telefon: 08-410 741 00
E-post: [email protected]

Guider & Tips