Nybyggnadsprojekt
Östra Gotland - Brf Claudelinska Gården

Östra Gotland, Ljugarn, Gotlands kommun

Med detta fantastiska läge i Ljugarn nära havet och stranden har vi nöjet att presentera 12 stycken nyproducerade lägenheter och 2 stycken lokaler!

I det enda bevarade köpmanshuset på Gotland har vi varsamt byggt 8 stycken lägenheter med gammaldags charm. I trädgården byggs ett helt nytt annex med 4 radhuslägenheter. Mellan husen skapas en gemensam uteplats för alla boenden med en lummig trädgård. Varje lägenhet kommer även att ha tillgång till egen parkeringsplats som är placerad så att den inte ska störa uteplatsen.

Byggnadens genuina karaktär kommer att behållas och vissa lägenheter kommer att präglas av fina detaljer såsom djupa fönsternischer, kakelugnar och öppna spisar. Varje lägenhet kommer att bli unik och inte den andra likt i planritning och detaljer. Det enda som kommer att vara gemensamt är utbudet av den tekniska utrustningen så som tvättmaskin, kyl och frys och diskmaskin från Siemens.

Hyr ut eller bo själv! Föreningen har en liberal syn på uthyrning och det finns chans till goda hyresintäkter. Även juridisk person får köpa.

Så här går det till att köpa en lägenhet i Brf Claudelinska Gården

1. Intresseanmälan
Läs igenom annonsen för att kunna bilda dig en bra bild av projektet, de allra flesta frågor besvaras här. För att köpa en lägenhet i Brf Claudelinska Gården skall du först och främst lämna in en intresseanmälan.

När du köper en nybyggd bostad betalar du ett fast pris, utan budgivning.

2. Tecknade av bokningsavtal.
När du bestämt dig för en bostad skriver vi bokningsavtal. Inom en vecka betalar du in bokningsavgiften på 25.000 kr. Summan drar vi senare av från den dellikvid som du betalar när du skriver kontrakt. I samband med bokningen görs en bedömning av din förmåga att finansiera köpet och bära de kostnader som följer bostaden. Med pågående bostadsaffär menas ännu ej tillträdda bostäder. När Brf Claudelinska Gården har undertecknat bokningsavtalet är bostaden bokad för din räkning, enligt villkoren i bokningsavtalet.

3. Tecknade av förhandsavtal.
Ett förhandsavtal är en överenskommelse mellan bostadsrättsföreningen Claudelinska Gården och dig som köpare avseende en framtida överlåtelse av bostadsrätten. Avtalet är bindande och innebär att du som köpare avser tillträda lägenheten i enlighet med avtalet

I samband med tecknandet betalar du ett förskott på 100.000 kr till föreningen. Den bokningsavgift som du tidigare betalat ingår i förskottet, dvs. om du betalat en bokningsavgift på 25.000 kr så blir förskottet som du ska betala till föreningen 75.000 kr.

4. Sälja sin nuvarande bostad/fritidshus
Det kan vara klokt att redan i det här tidiga stadiet kontakta oss och lägga upp en tidsplan för försäljning av sitt nuvarande boende. Vi hjälper dig att förbereda allt det praktiska med försäljningen av din nuvarande bostad, så när inflyttningen till din nya bostad närmar sig är det bara att trycka på knappen.

5. Inbetalning av handpenning.
Ca 6-10 månader innan beräknad inflyttning, skall du som köpare lägga en handpenning (förskott 2) om 10 % av den totala insatsen för bostaden (minus den redan erlagda handpenningen om 100 000 kr). Information kommer till dig om detta i god tid innan betalningen skall vara tillhanda.

6. Upplåtelseavtal.
Cirka 1-3 månader innan inflyttning tecknar du ett upplåtelseavtal.

7. Slutbesiktning
När ditt hem är färdigt genomförs en besiktning av en oberoende besiktningsman.

8. Inflyttning
Preliminär inflyttning beräknas 2020 Q4. Efter uppvisat kvitto på slutbetalningen får du nyckel och en genomgång av det du behöver känna till om din nya bostad.

Läs mer om projektet hos Fastighetsbyrån Gotland

14 lediga bostäder

Bostad Storlek Pris

Läs mer om projektet hos Fastighetsbyrån Gotland

Gustav Larsson

Telefon: 073-59 53 994
E-post: [email protected]

Fastighetsbyrån Gotland

Telefon: 0498-218040
E-post: [email protected]

Guider & Tips