Nybyggnadsprojekt
Sockerstan - Brf Sockerstan

Sockerstan, Östra Staffasntorp, Staffanstorps kommun

Brf Sockerstan är den första föreningen som kommer uppföras i Staffanstorps nya stadsdel med namnet just Sockerstan. Denna spännande stadsdel som håller på att växa fram har sitt ursprung från Sockerindustrin som på 1800-talet var Staffanstorps nav. Nu är visionen att ge området liv på nytt och skapa boende med känsla av det gamla bruket men i en modern utformning. De karakteristiska byggnaderna kommer att bevaras och möta en ny spännande arkitektur. I Brf Sockerstan kommer husen att byggas med liknande byggnadsmaterial som binder samman befintlig byggnation.

I föreningen finns det även en uthyrningslägenhet för långväga gäster.

Köpprocessen:
1. Bokningsavtal. Detta avtal skrivs efter att ni har hittat en bostad ni är intresserade av som som ni önskar boka. Detta avtalet kan skrivas digitalt med Bank-id eller fysiskt på ett möte. I samband med bokningsavtalet betalas en bokningsavgift på 25.000 kr. Väljer man att kliva av avtalet vid omvandlingen till Förhandsavtalet så får man tillbaka 20.000, en administrativ avgift på 5.000 kr behåller byggherren.

2. Förhandsavtal. Detta avtal skrivs när kostnadskalkylen för bostadsrättsföreningen är intygsgiven. Avtalet är bindande och kan inte frånträdas utan risk för skadestånd. I samband med detta betalas ett förskott på 100.000 kr. (bokningsavgiften räknas av förskottet)

3. Upplåtelseavtal. Detta avtal signeras ca 1-4 månader före inflyttningen. Vid det tillfället har kostnadskalkylen uppdaterats till en ekonomisk plan.

4. Inflyttning. Efter besiktningar är gjorda av huset och lägenheterna så är det dags att flytta in och det är i samband med detta som slutbetalningen av lägenheten görs.

Vill du veta mer och diskutera vidare kring bostäderna och projketet gör en intresseanmälan så kontaktas du av ansvarig mäklare alternativt kontakta oss via våra kontaktuppgifter.

Snabbfakta Brf Sockerstan
54 lägenheter
1 gästlägenhet
Planerad byggstart vinter 2021
Planerad inflyttning sommar 2022
Byggherre, Darlin Fastigheter AB

11 lediga bostäder

Bostad Storlek Pris

Läs mer om projektet hos Fastighetsbyrån Staffanstorp

Daniel Lundin

Telefon: 070-146 92 95
E-post: [email protected]

Fastighetsbyrån Staffanstorp

Telefon: 046-12 18 10
E-post: [email protected]

Guider & Tips