Nybyggnadsprojekt
Tällberg - Välkommen till BRF Sjöblick i Tällberg!

Tällberg, Tällberg, Leksands kommun

Högt beläget i Tällberg med en fantastisk utsikt över Siljan och närhet till aktiviteter, evenemang och natur erbjuds nu 14 bostadsrätter i parhus i två olika storlekar, 3 rum och kök eller 2 rum och kök.

”Tällberg, den lilla byn med stor dragningskraft, känd för sin gästfrihet och slående utsikt.”

I Tällberg finns alla möjligheter för upplevelser och avkoppling. Här kan ni bo med livskvalité på fritiden eller varför inte permanent. I Tällberg samspelar tradition och framtid i ljuv musik där fiolspel, knätofsar och handgjorda gärdesgårdar är lika vanliga som stillheten runt knuten. Som boende i Tällberg har ni tillgång till alla hotellens utbud med restauranger, caféer, spa, aktiviteter och evenemang.

Välkommen att bosätta er i Tällberg – ett av Nordens vackraste resmål!

Städ- och vaktmästartjänster
I området finns möjlighet att beställa städ- och vaktmästartjänster av hotell eller andra tjänsteföretag. Kontakta Anders Sandberg på 070-5939394 eller [email protected]nde.se

Uthyrning i andra hand
Det finns goda möjligheter att hyra ut i andra hand de veckor ni inte själva väljer att vara i lägenheten. Tällberg är en välkänd turistort som har efterfrågan året runt både med veckoboende och weekends. Enligt en försiktig kalkyl, om man hyr ut minst ca 10 högsäsongsveckor av 12-14 och helger övriga året så kan intäkterna bli från 50.000 kr och uppåt. Uthyrning kan ske via Visit Dalarna eller andra uthyrare.

PROCESSEN - så här går det till:

INTRESSEANMÄLAN
Man meddelar intresse till Svensk Fastighetsförmedling i Leksand. Ange kontaktuppgifter samt vilket lägenhetsnummer som är av intresse.

FÖRHANDSAVTAL
Bindande förhandsavtal upprättas, ett förskott utgörande 10 % av insatsen betalas vid byggstart. Resterande betalas vid inflyttning.

KOSTNADSKALYL – EKONOMISK PLAN
Kostnadskalkylen är en beskrivning av projektet och inkluderar de ekonomiska villkoren för bostadsrättsföreningen. Den upprättas enligt bostadsrättslagen, vilket innebär att den granskas av oberoende experter och ligger till grund för Bolagsverkets tillstånd att ta ut insatser och upplåtelseavgifter. När den slutliga kostnaden är känd upprättas den ekonomiska planen.

UPPLÅTELSEAVTAL
När bostadsrättsföreningens ekonomiska plan registrerats hos Bolagsverket och föreningen erhållit tillstånd att upplåta bostadsrätter kommer upplåtelseavtal att tecknas.
Innan föreningen skriver under upplåtelseavtalet skall den pröva om Du kan godtagas som medlem i föreningen. Prövningen är en kontroll av Din ekonomi och allmänna betalningsförmåga. Insatser, andelstal och månadsavgifter kommer att framgå av den ekonomiska planen.

SLUTBETALNING
Slutbetalning av insatser skall ske i samband med tillträdesdagen. Kvitto eller motsvarande verifikat skall uppvisas i samband med utkvittering av nycklar mm till bostaden.

LAGFART & PANTBREV
Vid köp av bostadsrätt tillkommer ingen kostnad för varken lagfart eller uttag av nya pantbrev.

Säljstart för bostadsrätterna sker 24 augusti 2020 och vi räknar med att byggstart kan ske mars-april 2021 med inflyttning i december 2021 - januari 2022.

Läs mer om projektet hos Svensk Fastighetsförmedling Leksand

4 lediga bostäder

Bostad Storlek Pris

Läs mer om projektet hos Svensk Fastighetsförmedling Leksand

Åsa Danielsson

Telefon: +46708834457
E-post: [email protected]

Svensk Fastighetsförmedling Leksand

Telefon: 0247-155 00
E-post: [email protected]

Guider & Tips