Feng Shui-villa på Värmdö till salu – toppar Hemnet igen

Den här nybyggda villan på Värmdö, känd från tv för många, har lockat mångas intresse och blev veckans klicktopp inte bara en gång – utan två! Här bor man i en häftig och avskalad arkitektur med stora fönsterpartier som skapar överblick mot skogen alldeles utanför.

Få nyheter om bostadsmarknaden direkt i din inkorg – varje vecka. Skriv upp dig på Hemnets nyhetsbrev här.

Stora sociala ytor. Foto: Dustin Montazer/SE360.

Currykryss och rundade hörn

Varje aspekt av den arkitektritade tvåplansvillan är speciellt planerad med Feng Shui i åtanke. De runda hörnen, och framförallt de utmätta currykryssen är noga placerade i huset för att maximera energiflödet och skapa en harmonisk miljö. 

– Huset är unikt på många olika sätt: den magnifika entrén, den moderna men ändå varma känslan är magisk. Men även de stora fönsterpartierna som ger en otroligt häftig känsla, säger Fabian Weeren på Bjurfors Värmdö, som förmedlar bostaden, till Aftonbladet.

Se fler klicktoppar här!

Entrén når man via en bro. Foto: Dustin Montazer/SE360.

Entrén når man via en bro. Mot entrésidan är fasaden sluten och huvudbyggnaden är nedsänkt från den branta sluttningen – vilket förstärker den privata känslan kring huset. De stora fönsterpartierna skapar rymd och ljus i bostaden. 

– Läget på fastigheten är underbart. Mot baksidan vetter fastigheten mot väst där solen skiner hela dagen till sen kväll, säger Fabian Weeren. 

Här bor man på 233 kvadratmeter med 4-5 sovrum, två badrum och en separat tvättstuga. Hjärtat i hemmet, och den självklara samlingspunkten, är den stora köksön intill köket.

Från sovrummet når man terassen i sydvästläge. Foto: Dustin Montazer/SE360.

Ritat av Mats Fahlander

Huset är signerat arkitekten Mats Fahlander, och ligger i Evlinge på natursköna Värmdö. Här finns blandad bebyggelse med både permanenta boenden och fritidsboenden.

I skrivande stund har villan kommit upp i över 62 700 klick på Hemnet. 

Vill du läsa mer om villan? Klicka här.