Historiska Hem

Historiska Hem

Mäklare

Mäklarkontorets försäljning på Hemnet
Ulvsundavägen 34, BROMMA, Stockholms kommun
Ulvsundavägen 34, BROMMA, Stockholms kommun, bild 2
Ulvsundavägen 34, BROMMA, Stockholms kommun, bild 3

Ulvsundavägen 34

Lägenhet
BROMMA, Stockholms kommun
Historiska Hem
5 300 000 kr
92 m²
3 rum
vån 1/3
7 233 kr/mån
57 609 kr/m²

Som en del av Brommas mysiga villakvarter ligger den gamla brandstationen placerad mitt i grönskan. En trappa upp i port 34 väntar denna charmiga lägenhet om 3,5 rum och kök – trygg, inbjudande och med möjlighet till egen altan, perfekt för en liten familj som önskar både närhet till naturen och till stan! Takhöjden bidrar med rymd där ljuset tillåts stråla rakt in från två riktningar över parkettgolvet. Lägenheten har totalrenoverats men bibehållit originaldetaljer från byggåret. Köket och vardagsrummet ligger i halvöppen planlösning vilket ger en generös yta där vänner och familj kan umgås tillsammans. Med läge mot gården utgör föreningens rabatter ett blomstrande blickfång utanför fönstren. Undangömd bland trädens grenverk bor ni här i ett gemytligt område med fina promenadvägar och fantastiska kommunikationer, såsom t-bana, bussar, tåg, bil, cykel och flyg! Planritning beställd, kommer denna vecka.

  • Premium
Solnavägen 110, 1 tr, Solna - Gamla Råsunda, Solna kommun
  • Sön 12 maj kl 13:00
Solnavägen 110, 1 tr, Solna - Gamla Råsunda, Solna kommun, bild 2
Solnavägen 110, 1 tr, Solna - Gamla Råsunda, Solna kommun, bild 3

Solnavägen 110, 1 tr

Lägenhet
Solna - Gamla Råsunda, Solna kommun
Historiska Hem
7 250 000 kr
91 m²
3 rum
vån 1/6
4 598 kr/mån
79 670 kr/m²

Välkommen till ett riktigt drömhem i hjärtat av Gamla Råsunda. En klassisk sekelskifteslägenhet, men med speciell atmosfär, nyligen renoverad och med balkong och tre kakelugnar (varav den i vardagsrummet i fullt bruk). Det är ett levande hem med både rymd och avskildhet, med många olika vinklar som knyts ihop och som formar en hemtrevlig och ombonad miljö. Alla rum har en egen karaktär och vardagsrummet och de två sovrummen har varsin kakelugn. Köket bryter av i en mer modern stil, men harmonierar samtidigt med en självklarhet ihop med rummen i övrigt. Här finns också lägenhetens balkong, som är en mysig plats in mot husets gröna gård. Planlösningen i bostaden är genomgående och man har också härlig utsikt mot torget och Milles fontän utanför. Gamla Råsunda med sin lokala stadskärna med restauranger, butiker och vackra hus från 1910-talet är både roligt och praktiskt att bo i.

  • Premium
  • Balkong
  • Hiss
Bokbindarvägen 53, Hägerstensåsen, Stockholms kommun

Bokbindarvägen 53

Lägenhet
Hägerstensåsen, Stockholms kommun
Historiska Hem
3 500 000 kr
53 m²
2 rum
vån 5/6
3 635 kr/mån
66 038 kr/m²

På Bokbindarvägen befinner du dig på en av Stockholms högsta geografiska punkter, 67 meter över havet. När du dessutom kommer fem trappor upp till denna lägenhet, ja då har du en magnifik utsikt över staden. Hela staden ligger nedanför och ingen utom fåglarna kan se en. Här bor du dessutom i en ljuvlig lägenhet som har ett stort kök för matlagning och middagar, ett vardagsrum som både har en öppen spis och balkong och ett rogivande sovrum. Därtill finns ett badrum med dusch och en hall med suverän förvaring. Utsikten är storslagen från alla fönster. Detta är en plats där man kan andas och ta det lugnt, men också har plats för vänner och middagar medan staden blinkar nedanför.

  • Balkong
  • Hiss
Magna Sunnerdahls väg 2, Säbyholm, Upplands-Bro kommun
  • Sön 12 maj kl 12:00
Magna Sunnerdahls väg 2, Säbyholm, Upplands-Bro kommun, bild 2
Magna Sunnerdahls väg 2, Säbyholm, Upplands-Bro kommun, bild 3

Magna Sunnerdahls väg 2

Lägenhet
Säbyholm, Upplands-Bro kommun
Historiska Hem
2 495 000 kr
60 m²
3 rum
vån 1/2
4 310 kr/mån
41 583 kr/m²

Med fönstren i tre väderstreck, den egna entrén och trädgården utanför känns den här ljuvliga trean i före detta Bränna elevhem som ett eget litet hus. Ljuset strömmar in i lägenheten och utsikten mot fruktträd och annan vacker växtlighet gör själen glad. Efter att löven fallit ser man en glimt av sjön från vardagsrummet. Det berättas att lägenheten, som totalrenoverades i samband med att huset byggdes om 2015, var lärarinnans bostad och det tycks som om planlösningen är någorlunda intakt. Att det är öppet mellan vardagsrummet och köket maximerar sällskapsytan, och man kan utan problem duka upp till stora middagar med många gäster. De sextio välfördelade kvadratmetrarna disponeras även med en mer privat del med två bra sovrum och en rymlig klädkammare. Läget är perfekt och här kan man verkligen leva det ljuva livet i hjärtat av en lantligt omgiven bostadsrättsförening med badbrygga, skog och vandringsleder inom ett stenkast.

  • Premium
  • Uteplats
Arbetargatan 33C, Kungsholmen, Stockholms kommun

Arbetargatan 33C

Lägenhet
Kungsholmen, Stockholms kommun
Historiska Hem
6 695 000 kr
67 m²
3 rum
vån 1/4
4 388 kr/mån
99 925 kr/m²

I en fabriksbyggnad från tidigt 1900-tal finner vi denna moderna trea med kök och vardagsrum i öppen och social planlösning. Takhöjden är slående och ljuset strömmar in genom stora fönster som tillsammans med de charmiga vinklarna ger lägenheten karaktär. Fönstren och balkongen vetter mot en sluten innergård, och här erbjuds ett tyst och ostört boende mitt i stan. Läget är perfekt och denna del av Kungsholmen är som en rofylld oas omringad av vatten, parker och sjudande kafé- och restaurangstråk. Ett par kvarter bort drar Kungsholms strand fram med vackra promenadstråk, och Sankt Eriksbron leder över till Vasastaden och Rörstrandsgatan som under sommarhalvåret kantas av uteserveringar med härlig stämning. Runt hörnet har man Fridhemsplans puls, kommers och kommunikationer.

  • Balkong
  • Hiss
Rålambsvägen 21, Kungsholmen - Marieberg, Stockholms kommun
  • Sön 5 maj kl 12:30
Rålambsvägen 21, Kungsholmen - Marieberg, Stockholms kommun, bild 2
Rålambsvägen 21, Kungsholmen - Marieberg, Stockholms kommun, bild 3

Rålambsvägen 21

Lägenhet
Kungsholmen - Marieberg, Stockholms kommun
Historiska Hem
3 995 000 kr
53 m²
2 rum
vån 6/7
2 345 kr/mån
75 377 kr/m²

På våning sex av sju i ett funkishus med hiss finner vi denna inbjudande tvåa med vardagsrum och kök i halvöppen och social planlösning. Ljuset strömmar in genom stora originalfönster, och ute på balkongen njuter man av härliga vyer. Härifrån är det utsikt över omgivningen med bland annat Lärarhögskolans vackra 1800-talsbyggnad i blickfånget, och att man ser mycket himmel ger en härlig frihetskänsla. Ett underbart boende erbjuds och på husets tak har föreningen en solig terrass med vidsträckta vyer. Läget är det bästa tänkbara och inom ett stenkast har man Rålambshovsparken, Mariebergsparken, Smedsuddsbadet och Fredhälls soliga klippor. Det är även nära till centrala Kungsholmens sjudande kafé- och restaurangstråk.

  • Premium
  • Balkong
  • Hiss
Nynäsvägen 349, Gamla Enskede, Stockholms kommun

Nynäsvägen 349

Lägenhet
Gamla Enskede, Stockholms kommun
Historiska Hem
2 995 000 kr
48 m²
2 rum
vån 3/3
3 825 kr/mån
62 396 kr/m²

I gamla Enskede finner vi denna fina tvåa med frilagd tegelvägg och synliga takbjälkar. Lägenheten ligger högst upp i ett tjugotalshus, och vyn över gamla villakvarter med lummiga trädgårdar är verkligen idyllisk. Utsikten, snedtaket och brädgolvet i sovrummet ger känslan av att själv bo i en gammal villa. Det är ett välkomnande hem med en atmosfär av värme på hösten, men som också är väldigt härlig på våren och sommaren när solen sticker fram och det grönt utanför fönstren. Planlösningen bjuder in till umgänge och i det rymliga vardagsrummet kan man duka upp till trevliga middagar med kompisgänget. Köket har en trevlig bistrokänsla med öppna hyllor i stället för överskåp och en trevlig matplats med bardisk intill fönstret. Läget är mycket angenämt och inom ett stenkast har man mysiga kaféer och restauranger såsom Robin Delselius Bageri och Gamla Enskede Matbod. Till närmsta mataffär och tunnelbanestation går man på några minuter.

Sturegatan 60, Östermalm & Djurgården, Stockholms kommun
  • Sön 5 maj kl 14:30
Sturegatan 60, Östermalm & Djurgården, Stockholms kommun, bild 2
Sturegatan 60, Östermalm & Djurgården, Stockholms kommun, bild 3

Sturegatan 60

Lägenhet
Östermalm & Djurgården, Stockholms kommun
Historiska Hem
6 190 000 kr
45 m²
2 rum
2 315 kr/mån
137 556 kr/m²

Egen ingång från en grön och lummig innergård bara ett par minuter från Stureplan! Välkommen till Sturegatan 60, ett vackert tegelhus uppfört i slutet av 1880-talet och blåklassat i Stockholms kulturhistoriska klassificering. Här ligger denna tvårumslägenhet som ett litet radhus mitt i stan, med egen dörr direkt från husets fina innergård. Lägenheten är inbjudande och social, med kök och vardagsrum i öppen planlösning och ett mysigt sovrum intill. Rummen omges av vackra originalfönster, stora och små, och en ljuvlig och fullt fungerande kakelugn är kronan på verket. Kombinerat med ett renoverat kök och dito badrum blir detta den perfekta kombinationen av bevarad charm och modern komfort. Gården som omger bostaden är en lugn och rofylld oas mitt i stan och då muren utanför täcks av klättrande murgröna är utsikten alltid grön.

  • Premium
  • Hiss
Ringvägen 162, Södermalm, Stockholms kommun
  • Sön 5 maj kl 13:00

Ringvägen 162

Lägenhet
Södermalm, Stockholms kommun
Historiska Hem
4 000 000 kr
41 m²
1.5 rum
vån 4/5
3 120 kr/mån
97 561 kr/m²

Mitt emot Sofia kyrka, Vitan och kulturhusen finner du SoFo:s mysigaste etta! I denna mysiga och fridfulla etta finner du ett kök som troligtvis är i original och en fantastisk utsikt. När du kliver in i lägenheten möts du av en genuin atmosfär med bevarade detaljer och en känsla av historia. Det vackra originalköket bjuder in till kulinariska äventyr och ger en känsla av hemtrevnad. Från fönstret öppnar sig en hisnande vy över Sofia kyrka och Vitan som får ditt hjärta att slå lite extra. Här kan du njuta av och vakna upp till en magisk morgonutsikt varje dag. Denna etta är en plats där du kan koppla av, låta tankarna vandra och känna dig hemma.

  • Plus
  • Hiss
Vallonvägen 5, Skebobruk, Norrtälje kommun
  • Sön 5 maj kl 16:15

Vallonvägen 5

Fritidshus
Skebobruk, Norrtälje kommun
Historiska Hem
2 500 000 kr
79 m²
3 rum
2 075 m² tomt

I den trevliga bruksorten Skebobruk kan vi med nöje presentera denna sommardröm med anor från mitten av 1700-talet. Den faluröda timmerstugan på Vallonvägen erbjuder en byggnadsmässig originalitet med en tilltaget stor öppen spis, vedspis och kakelugn samt vackra spegeldörrar och handsmidda gångjärn. Torpet inrymmer tre rum och kök samt badrum med en total boarea om 79 kvadratmeter och på den spatiösa tomten i söderläge finner du ett eget stall, en jordkällare samt en mindre byggnad vid infarten. Flera byggnader med stor utvecklingspotential! Tomten mäter upp över 2000 kvadratmeter och är nyligen bildad genom avstyckning, med kommunal VA-anslutning för extra bekvämlighet. Fastighetens belägenhet i Skebobruk innebär en restid från huvudstaden om cirka 75 minuter, med 30 minuter till Norrtälje och drygt 10 minuter till Hallstavik med ett bra serviceutbud. I Skebobruk finns badmöjligheter i sjön Närdingen och ett rikt kulturliv med museum och en lokal pub. Orten är omgärdad av flera naturreservat för den med intresse av allt som skogen har att erbjuda. Låt det historiska torpet på Vallonvägen bli er plats för avkoppling och rekreation, varmt välkomna till visning av denna Roslagspärla!

  • Plus
Torphagsvägen 6, Ekhagen, Stockholms kommun

Torphagsvägen 6

Lägenhet
Ekhagen, Stockholms kommun
Historiska Hem
7 195 000 kr
90 m²
4 rum
vån 2/4
7 182 kr/mån
79 944 kr/m²

Fridfulla Ekhagen är ett av få bostadsområden som är helt byggt i funkisstil. Ekhagen är en del av stadsdelen Norra Djurgården. I ett av de gula husen som ritades av arkitekt Thure Bergentz 1935, hittar du den här smakfullt renoverade lägenheten om 4 rum och kök, inbäddad i grönska. Här bor du i symbios med naturen, endast ca 180 meter från ett dopp i Lilla Värtans vatten. Samtidigt finns stadens puls bara några minuter bort, 1 station med tunnelbanan är man på Kungliga Tekniska (Östermalm). Det här är ett hem som uppmanar till lugn efter en stressig arbetsdag och från den soldränkta balkongen i söder, med sol hela dagen, kan du lyssna på suset från de stora ekarna som ramar in utsikten. Här blickar du ut över Naturhistoriska museet och den vackra äppellunden på andra sidan. Lägenheten totalrenoverades 2021 med exklusiva materialval av högsta kvalitet, som går fint ihop med fastighetens tidsålder. En vacker fiskbens-parkett har nyligen lagts i hall, vardagsrum och sovrum. Den går som en röd tråd genom hela lägenheten och ger hemmet en känsla av värme och lyx. Vardagsrum och kök är i öppen planlösning vilket gör att rummet badar i ljus från flera fönster i två olika väderstreck. Här finns en öppen spis som ger värme åt både soffhörnan och middagsbordet under kalla höst och vinterkvällar. Det är lätt att hålla i sociala tillställningar här, med hemmets hjärta som utgångspunkt - Det platsbyggda köket från Himlekök med bänkskivor i Kolmårdsmarmor. Välkommen till ett hem där ingenting har lämnats åt slumpen!

  • Balkong
  • Hiss
Sille Eriksberg, Trosa, Trosa kommun
  • Sön 5 maj kl 11:00
Sille Eriksberg, Trosa, Trosa kommun, bild 2
Sille Eriksberg, Trosa, Trosa kommun, bild 3

Sille Eriksberg

Villa
Trosa, Trosa kommun
Historiska Hem
3 995 000 kr
127 m²
6 rum
6 116 m² tomt

I en lantlig miljö vid sjön Sille i Trosa kommun finner vi denna underbara fastighet. 1800-talstorpet Eriksberg förlängdes på 1960-talet med ett samtida torp som flyttats hit, och det är ett väldigt hemtrevligt hus som kombinerar historisk autenticitet med det moderna boendets alla bekvämligheter. Med sina inbjudande sällskapsytor, många sovrum, mysiga sovloft och sin tillhörande vinterbonade gäststuga passar huset perfekt för banfamiljen som gärna bjuder hem släkt och vänner för umgänge och övernattning. Ljuset strömmar in, och efter att skymningen väl lagt sig är det mysigt att elda i vardagsrummets öppna spis, kökets vedspis och hallens kamin. Fastigheten är som gjord för månskensbonden, och här finns odlingsytor, djurhagar och uthus. Nuvarande ägare har sina hästar i hagarna och hyr den ena delen av den intilliggande ladugården som stall (det högra av de två som syns på vissa bilder). Läget är perfekt, och samtidigt som man bor lugnt och avskilt känns det inte ensligt och ensamt. Skogen breder ut sig runt hörnet, och på kort promenad- och cykelavstånd har man fina badplatser. Allt man behöver ligger lättillgängligt, och endast en fem minuters bilresa bort finns förskola, grundskola, mataffär, bibliotek och idrottsplats. Med bilen tar man sig även snabbt till den pittoreska småstaden Trosa med ett stort utbud av restauranger, kaféer och butiker. Närheten till busshållplats och stora vägar gör det dessutom smidigt att pendla till jobbet.

  • Premium
Sibyllegatan 67, Östermalm, Stockholms kommun
  • Sön 5 maj kl 11:20
Sibyllegatan 67, Östermalm, Stockholms kommun, bild 2
Sibyllegatan 67, Östermalm, Stockholms kommun, bild 3

Sibyllegatan 67

Lägenhet
Östermalm, Stockholms kommun
Historiska Hem
13 500 000 kr
118 m²
4 rum
vån 0,5
3 971 kr/mån
114 407 kr/m²

Den lägenhet som är till salu nu består av herrum, sal och sängkammare samt kök och en jungfrukammare som var avsedd för hembiträdet. I tamburen finns en hög panel med fyllningar. Dörrar in till de tre större rummen. Salen, som är lägenhetens huvudrum, har en praktfull kakelugn. I anslutning till sängkammaren finns ett “toalettrum”, det vill säga ett rum med handfat avsett för morgontoaletten. Innanför matsalen ligger serveringsrummet, kök och jungfrukammare. I ett av skåpen i serveringsrummet fanns ursprungligen ett isskåp, en föregångare till dagens kylskåp. Där förvarades känsliga livsmedel som kyldes av stora isblock som levererades med jämna mellanrum. Lägenhetens kök är till stora delar i ursprungligt skick och en verklig dröm från förra sekelskiftet. Serveringsskåp, skafferi och ett långt bänkskåp med diskho har alla påkostade dörrar/luckor med fyllningar. Ovanför spisen finns fortfarande det ursprungliga kaklet kvar, det är rektangulärt och fasat. Innanför köket ligger jungfrukammaren som är lägenhetens minsta rum. Här står en vacker, vit kakelugn. I anslutning till köket finns en köksingång som leder ut till gården.

  • Premium
  • Hiss
Tegelbruksvägen 7, Midsommarkransen, Stockholms kommun
  • Sön 5 maj kl 12:00
Tegelbruksvägen 7, Midsommarkransen, Stockholms kommun, bild 2
Tegelbruksvägen 7, Midsommarkransen, Stockholms kommun, bild 3

Tegelbruksvägen 7

Lägenhet
Midsommarkransen, Stockholms kommun
Historiska Hem
3 995 000 kr
60 m²
2 rum
vån 3/4
4 394 kr/mån
66 583 kr/m²

På en höjd i Midsommarkransens mysiga äldre del finner vi denna trivsamma gaveltvåa. Lägenheten ligger insynsfritt på våning tre, och utsikten över takåsar och himmel ger en härlig frihetskänsla. Vardagsrummet ioch köket är i enhet i en halvöppen planlösning med härligt ljusinsläpp från fönster i tre väderstreck, Planlösningen bjuder in till umgänge och det finns plats för att duka upp till trevliga middagar med många gäster. Sommartid är balkongen i sydväst en underbar förlängning av vardagsrummet, och här njuter man av solen på eftermiddagen och kvällen. Läget är det bästa tänkbara, och med sin varierande bebyggelse, sina parker, sin egen biograf och sitt trevliga utbud av kaféer, restauranger och småbutiker är Midsommarkransen som en mysig småstad endast en kort cykeltur eller tunnelbaneresa från storstadens puls.

  • Premium
  • Balkong
  • Hiss
Riksdalervägen 7, Hägerstensåsen, Stockholms kommun
  • Sön 5 maj kl 13:30
Riksdalervägen 7, Hägerstensåsen, Stockholms kommun, bild 2
Riksdalervägen 7, Hägerstensåsen, Stockholms kommun, bild 3

Riksdalervägen 7

Lägenhet
Hägerstensåsen, Stockholms kommun
Historiska Hem
3 495 000 kr
56 m²
2 rum
vån 6/8
2 236 kr/mån
62 411 kr/m²

Fantastisk utsikt från sjätte våningen på Åsen! Välkommen till Riksdalervägen 7 och denna fina hörntvåa med balkong. I synfältet från fönster och balkong kan man räkna in en mängd klassiska landmärken, som DN-skrapan, Hötorgsskraporna, Stadshuset, Gröna Lund, Kaknästornet, Högalidskyrkan, Söder torn, Nackamasterna och Globen. Söderut ser man de södra förorterna i stort sett utan störningar. Lägenheten har också en välbevarad funkisatmosfär som bland annat innefattar originalskåp i köket, ett stort antal platsbyggda garderober, fiskbensparkett i vardagsrummet och marmorgolv i hallen. Kök, vardagsrum och sovrum är alla rymliga och lättmöblerade rum och ytorna är mycket välplanerade. De närliggande kvarteren huserar flera trevliga lokala begivenheter, och närheten till det omgivande klustret Telefonplan, Midsommarkransen, Aspudden och Västertorp ger ett ytterligare, brett utbud av restauranger, butiker med mera.

  • Premium
  • Balkong
  • Hiss
Ringvägen 147, Södermalm, Stockholms kommun
  • Sön 5 maj kl 12:00

Ringvägen 147

Lägenhet
Södermalm, Stockholms kommun
Historiska Hem
6 975 000 kr
72 m²
3 rum
vån 4/5
2 655 kr/mån
96 875 kr/m²

Arkitektritat hem utöver det vanliga. Lägenheten på fjärde våningen i ett hus från 1927 har en social och smart planlösning som ritades av det arkitektpar som tidigare bodde här. Planlösningen är genomgående i nordsydlig riktning och nyttjar effektivt alla kvadratmetrar. Köket är placerat mitt i bostaden, med platsanpassad inredning, köksö och dold maskinpark. Ett stort sällskapsrum ansluter, med plats för både matbord och soffgrupp. Här nås också lägenhetens balkong samt en biblioteks-/kontorsdel. Lägenheten har dessutom två bra sovrum och många förvaringsutrymmen, i inbyggda garderober och stor klädkammare. Badrummet har badkar och är nyligen stamrenoverat och det finns också en separat tvättstugedel. Adressen ligger nära pulsen, men läget högt upp i huset är lugnt och avkopplande och balkongen ligger med ett fritt och högt läge in mot gården. Den som flyttar hit kommer dessutom till en lågt belånad förening med månadsavgifter som ligger en bra bit under snittet.

  • Plus
  • Balkong
  • Hiss
Skönviksvägen 275, Stureby, Stockholms kommun
  • Sön 5 maj kl 12:00

Skönviksvägen 275

Lägenhet
Stureby, Stockholms kommun
Historiska Hem
5 450 000 kr
111 m²
5 rum
vån 3/3
7 933 kr/mån
49 099 kr/m²

Tack vare fönster i tre väderstreck badar denna rymliga gavellägenhet om fem rum och kök i dagsljus, och det fria hörnläget med förskjutna grannhus ger direkt solinfall hela året. Från vår till höst njuter man av härlig eftermiddagssol på balkongen. På nedervåningen är såväl rumsindelningen som köksinredningen från 1950-talet bevarad, och i hela lägenheten har man lagt in tidstypiskt parkettgolv i holländskt förband. I badrummet, som totalrenoverades för cirka två år sedan, pryds golvet av granitkeramik med terrazzokänsla. Det är ett lika trivsamt som familjevänligt hem med flexibel planlösning och det nuvarande matrummet, med ingång från både köket och hallen, kan användas som ett fjärde sovrum. Läget är perfekt och i denna del av Stureby erbjuds ett lugnt, avskilt och barnvänligt boende med närhet till skola, förskola, lekplatser och Majroskogens natur. Kommunikationerna är utmärkta och med T-banan, på kort gångavstånd från lägenheten, tar man sig in till stan på endast cirka tio minuter.

  • Plus
  • Balkong
Nynäsvägen 318, Gamla Enskede, Stockholms kommun
  • Sön 5 maj kl 13:30

Nynäsvägen 318

Lägenhet
Gamla Enskede, Stockholms kommun
Historiska Hem
2 595 000 kr
42 m²
1.5 rum
vån 3/3
4 665 kr/mån
61 786 kr/m²

Den här mysiga vindslägenheten högst upp i ett välbevarat tjugotalshus är öppen upp till nock, och den generösa takhöjden skapar en härligt luftig atmosfär. Ljuset strömmar in genom tre balkongfönster i takkupor där man kan slå sig ner och njuta av härlig eftermiddags- och kvällssol. Det är ett tyst och rofyllt hem, och alla fönster vetter mot en grönskande gård på husets baksida. Skicket är gott, och smakfulla materialval samsas med karaktärsfulla detaljer såsom murstockar och synliga takbjälkar i en tilltalande helhet. Lägenheten har ett underbart läge i den klassiska trädgårdsstaden Gamla Enskede med Margaretaparken inom ett stenkast och ett trevligt utbud av kaféer, restauranger och charmiga småbutiker alldeles runt hörnet. Med cykel eller T-bana, endast ett par hundra meter bort, tar man sig snabbt in till Söder.

  • Plus
Hägerstensvägen 211, Örnsberg/Aspudden, Stockholms kommun
  • Borttagen före visning

Hägerstensvägen 211

Lägenhet
Örnsberg/Aspudden, Stockholms kommun
Historiska Hem
3 150 000 kr
48 m²
2 rum
vån 1/3
3 558 kr/mån
65 625 kr/m²

Kontakta mäklaren för mer information.

  • Balkong
Tegvägen 2, Rönninge, Salems kommun
  • Borttagen före visning

Tegvägen 2

Villa
Rönninge, Salems kommun
Historiska Hem
8 250 000 kr
191 + 99 m²
6 rum
703 m² tomt

Kontakta mäklaren för mer information.

  • Plus
  • Energieffektiv
Duvholmsgränd 73, Vårberg, Stockholms kommun
  • Sön 5 maj kl 13:15

Duvholmsgränd 73

Radhus
Vårberg, Stockholms kommun
Historiska Hem
3 995 000 kr
131 m²
5 rum
171 m² tomt

Välkommen till lugna Duvholmsgränd och detta fina gavelradhus på nummer 73 med friköpt tomt, granne med Mälaren och Sätraskogens naturreservat. Radhuset ligger med toppenläge i det bilfria och barnvänliga området, ytterst i en av husraderna, med högt läge mot sjösidan. Husets två våningar är ljusa och mycket välplanerade. På nedervåningen finns en rymlig hall, ett sovrum och kök plus matrum/sällskapsrum i halvöppen planlösning. En trappa upp ligger två sovrum och ett stort vardagsrum som går att dela av för ytterligare ett sovrum till den som så önskar. Badrum finns på bägge våningsplanen och på nedervåningen har man dessutom en praktisk tvättstuga. Uteplatser finns på både framsidan och baksidan av huset. På framsidan finns även en isolerad bod. Baksidan badar i sol och har en stor terrass inbäddad i grönska. Sommarkvällarna serverar magiska, rosa himlar när solen går ner över Mälaren. Det tar inte många minuter att gå ner till vattenbrynet för ett dopp och vintertid kan man åka skridskor på blank sjöis. Sätraskogens naturreservat runt knuten gör det enkelt att komma ut i naturen. Grillplatser finns både i skogen och vid vattnet, och här finns också strandbad, bryggor, småbåtshamn och strandcafé.

  • Plus
Styrbjörnsvägen 24, Aspudden, Stockholms kommun
  • Budgivning pågår
  • Sön 5 maj kl 15:00
Styrbjörnsvägen 24, Aspudden, Stockholms kommun, bild 2
Styrbjörnsvägen 24, Aspudden, Stockholms kommun, bild 3

Styrbjörnsvägen 24

Lägenhet
Aspudden, Stockholms kommun
Historiska Hem
3 495 000 kr
54 m²
2 rum
vån 1/3
3 241 kr/mån
64 722 kr/m²

I en lågt belånad förening, och i rofyllda kvarter på toppen av det grönskande berget som höjer sig över Vinterviken gömmer sig denna fina tvåa. Takhöjden är luftig och tack vare den genomgående planlösningen, med fönster i motsatta väderstreck, flödar ljuset hela dagen. Allra ljusast är vardagsrummet med ett fantastiskt fönster som suddar ut gränsen mellan ute och inne. Här finns även utgången till en balkong som badar i sol. Från köket har man en lika inspirerande som rogivande utsikt mellan lummiga trädtoppar. Titt som tätt ser man harar, rådjur och hackspettar bland träden, eller svalor som störtdyker från sina bon. Läget är det bästa tänkbara och på kort gångavstånd har man Aspuddens mysiga småstadskärna med kaféer, restauranger, barer, butiker, biograf och bibliotek. Ett stenkast bort ligger Vintervikens trädgård, och en fin väg genom naturen leder fram till vattnet och de härliga badplatserna.

  • Premium
  • Balkong
Sveavägen 97, VASASTAN, Stockholms kommun
  • Budgivning pågår
Sveavägen 97, VASASTAN, Stockholms kommun, bild 2
Sveavägen 97, VASASTAN, Stockholms kommun, bild 3

Sveavägen 97

Lägenhet
VASASTAN, Stockholms kommun
Historiska Hem
2 895 000 kr
27 m²
1 rum
vån 2/5
1 663 kr/mån
107 222 kr/m²

Modern stilkänsla möter tjugotalscharm i denna mysiga etta som tack vare takhöjden, den yteffektiva planlösningen och förvaringsmöjligheterna utöver de vanliga känns större än vad antalet kvadratmeter anger. Lägenheten renoverades för cirka 1,5 år sedan och skicket är väldigt gott. De fina trägolven slipades, och taken och väggarna målades om. Ett nytt kök färdigställdes och i hallen platsbyggdes en hel garderobsvägg. Vardagsrummet har ett vackert originalfönster med spröjs, och dagsljuset letar sig även in genom ett litet köksfönster. Fönstren vetter mot en rofylld och prydligt anlagd innergård, så här erbjuds ett tyst och ostört boende mitt i stan. Läget är perfekt och samtidigt som lugnet råder i kvarteret har man sjudande kafé- och restaurangstråk inom ett stenkast. Runt hörnet breder Vanadislunden ut sig, och det är även nära till Observatorielunden, Lill-Jansskogen, Hagaparken och Brunnsviken. Kommunikationerna är de bästa tänkbara och från lägenheten tar det bara några minuter att gå till Odenplan som fungerar som knutpunkt för flera buss-, tunnelbane- och pendeltågslinjer.

  • Premium
  • Hiss
Bostället 1-3, SÖDERMANLANDS LÄN, Nyköpings kommun
  • Lör 4 maj kl 12:30
Bostället 1-3, SÖDERMANLANDS LÄN, Nyköpings kommun, bild 2
Bostället 1-3, SÖDERMANLANDS LÄN, Nyköpings kommun, bild 3

Bostället 1-3

Villa
SÖDERMANLANDS LÄN, Nyköpings kommun
Historiska Hem
4 500 000 kr
210 + 60 m²
7 rum
1,6 ha tomt

Bostället ligger i ett naturskönt landskap i södra Sörmland med utsikt över fält och skog. Platsen förärades kvartersmästare Prytz under hans tjänst i Karl XII:s armé och den idylliska gården inkluderar idag tre bostadshus från 1700-talet. Huvudbyggnaden har en yta på ungefär 250 kvadratmeter, medan de mindre flygelbyggnaderna är omkring 100 kvadratmeter vardera. Utöver bostadshusen finns även ett stall med fyra små boxar, ett magasin och en varubyggnad i ett före detta fårhus som nu kan fungera som kontor eller arbetslokal. På tomten finns även en pool med intilliggande bastu och växthus/orangeri. Bostället är perfekt för generationsboende; permanent eller då och då. Här finns gott om plats att umgås många, samtidigt som var och en även kan söka lugn och ro i ett eget krypin. Det är också en plats där det är lätt att ha gäster, som kan rå sig själva i separat hus. Den som driver egen verksamhet eller drömmer om att starta något har här alla möjligheter till detta. Gården ligger avskilt och privat, men inte ensligt, mitt emellan Nyköping och Norrköping, och närheten till E4 gör det enkelt att pendla och ta sig hit ofta.

  • Premium
Valborgsmässovägen 21, Telefonplan, Stockholms kommun
  • Budgivning pågår
Valborgsmässovägen 21, Telefonplan, Stockholms kommun, bild 2
Valborgsmässovägen 21, Telefonplan, Stockholms kommun, bild 3

Valborgsmässovägen 21

Lägenhet
Telefonplan, Stockholms kommun
Historiska Hem
3 295 000 kr
51 m²
2 rum
vån 3/3
4 285 kr/mån
64 608 kr/m²

Högst upp i huset på Valborgsmässovägen 21 bor du med ett ostört och insynsfritt sovrum & vardagsrum och en fin vy över takåsar, grönska och AB-café. Denna tvåa har en luftig och genomgående planlösning som låter dagsljuset strömma mellan rummen genom originalfönstren. Här finns en fin och mysig funkiskänsla, samtidigt som lägenheten är renoverad och uppdaterad med livets bekvämligheter. I ett område där många lägenheter har små köksutrymmen kan du i detta hem bre ut dig i ett socialt och fullt utrustat kök med matplats. Vardagsrum och sovrum ligger intill varandra på lägenhetens andra sida. Lägenheten ligger i kulturminnesmärkta LM-staden som är ett svenskt industriminne och också ett grönt och lummigt bostadsområde. Utsikten förändras med årstiderna och naturens skiftningar. Föreningen är anrik, stor och stabil. Klustret Midsommarkransen – Aspudden – Telefonplan är roligt och händelserikt att bo i. Området är lätt att tycka om och har ett rikligt och ständigt ökande utbud av trevliga matställen.

  • Premium

Visar 1 - 25 av 46