Mäklare Charlotte Pellas

Charlotte Pellas

Om mig

Mäklaren har inte skrivit någonting om sig själv.
Mäklarens försäljning på Hemnet
Åsögatan 181, Södermalm - Sofia, Stockholms kommun
  • Sön 21 apr kl 12:00

Åsögatan 181

Lägenhet
Södermalm - Sofia, Stockholms kommun
Historiska Hem
4 750 000 kr
50 m²
2 rum
vån 3/4
2 921 kr/mån
95 000 kr/m²

Välkommen till en mysig och nyrenoverad lägenhet med öppen spis, på tredje våningen i ett välbevarat 1920-talshus. Detta är ett hem där ingen möblering står skriven i sten, utan det har en planlösning som låter den boende välja hur rummen ska disponeras, allt efter behov och önskemål. Den består av ett stort vardagsrum, ett välplanerat kök, ett mindre rum för sovrum och en möblerbar hall. Dessutom har man ett badrum med dusch och tvättmaskin/torktumlare samt bra förvaring i flera inbyggda klädkammare. Planlösningen är genomgående, vilket ger utsikt både mot gata och mot föreningens fina innergård, som är en lugn oas med utemöbler, grill och pergola. Såväl i lägenheten som på gården är det lätt att finna ro och avkoppling, men om du blir hungrig eller sällskapssjuk finns Nytorget och hela SoFos utbud av nöjen, matställen och butiker bara ett par minuter bort.

  • Plus
  • Hiss
Pyrolavägen 18, Lidingö-Skärsätra, Lidingö kommun
  • Budgivning pågår

Pyrolavägen 18

Lägenhet
Lidingö-Skärsätra, Lidingö kommun
Historiska Hem
6 950 000 kr
128 m²
5 rum
vån 5/5
6 114 kr/mån
54 297 kr/m²

Välkommen högst upp i Skärsätra vattentorn! Här ligger en etagelägenhet i tre våningar med milsvida vyer över land och hav. Tornet ligger på en av de högsta platserna på Lidingö och utsikten är fantastisk. Med fönster i alla väderstreck ges utblickar över både hav och land, som blir som tavlor som växlar med väder och årstider. Byggnaden bevarar mycket av sin ursprungliga karaktär, med tjocka ytterväggar och en oktagonform, som ger rummen spännande vinklar. Det första våningsplanet är vikt för det sociala livet. Här finns kök och vardagsrum med rymliga ytor och dessutom ett badrum. En trappa upp ligger två sovrum, en trapphall och ett badrum med tvättmaskin. Överst, under takfallet och med öppet bjälklag, finns två ytterligare sovrum. Vattentornet är en vacker, nationalromantisk byggnad från 1912, som försåg Lidingöborna med vatten fram till 1959. Idag är det tegelklädda tornet ombyggt till unika bostäder där denna är den största.

  • Plus
  • Uteplats
Nynäsvägen 4, Uttran, Botkyrka kommun

Nynäsvägen 4

Villa
Uttran, Botkyrka kommun
Historiska Hem
11 000 000 kr
374 + 66 m²
10 rum
2 430 m² tomt

Ett hus ska vara en dräkt, som är personlig i färg och snitt och som passar perfekt – varken för stor eller för liten. (…) I arkitektur och möblering skall huset samla allt man funnit värdefullt och som blivit en kärt. Det skall vara levande symbol för allt som betytt livstillskott. Men det skall också kunna upptaga allt nytt som kommer till. Orden är Poul Bjerres och stod som idé för det hus som han och hustrun Gunhild lät bygga - Vårstavi vid Malmsjön i Grödinge. Huset uppfördes 1914–1915 och ritades av Poul Bjerre själv. Här levde han fram till sin död 1964. Poul Bjerre (1876–1964) var psykoterapeut och författare och anses vara den som införde psykoanalysen i Sverige. Han hade också en konstnärlig ådra och ägnade sig i huvudsak åt skulptur, exempel på detta kan beskådas runt om i bostaden. Vårstavi var en samlingsplats för tidens konstnärer och intellektuella och rummen i den stora villan kom att fyllas med konst och litteratur. Kontakta mäklaren för visning på 070-718 63 95

  • Plus

Visar alla 3