Mäklare Charlotte Pellas

Charlotte Pellas

Om mig

Mäklaren har inte skrivit någonting om sig själv.
Mäklarens försäljning på Hemnet
Östra höle 9358, Rengsjö, Bollnäs kommun
  • Lör 3 aug kl 14:00
Östra höle 9358, Rengsjö, Bollnäs kommun, bild 2
Östra höle 9358, Rengsjö, Bollnäs kommun, bild 3

Östra höle 9358

Villa
Rengsjö, Bollnäs kommun
Historiska Hem
7 995 000 kr
221 m²
7 rum
4,3 ha tomt

Nu har vi det stora nöjet att presentera denna stora och välbevarade hälsingegård i Östra Höle, Rengsjö, med ett underbart och naturskönt läge och egen badplats i Hölesjön. Gården omges av lummig växtlighet och åkermark, och utsikten över sjön och blånande berg är som en tavla. Fastigheten har en trebyggd gårdsformation där två bostadshus är sammanbyggda med ladugård/stall. Logen ovanpå ladugården kan exempelvis användas som festlokal. Gården innefattar även flera ekonomibyggnader som maskinhall, lada med varmbonat kontor, förvaring/lager och en verkstad. Interiört i bostadshusen möter vi attiraljer som breda golvtiljor, timmerväggar, vedspisar och kakelugnar. Boningshuset är modernt renoverat men med äldre detaljer bevarade. Entrévåningen inrymmer bland annat ett kök med vedspis och bakugn och ett stort och sällskapsvänligt vardagsrum med fantastiskt ljusinsläpp från fönster i tre väderstreck. Övervåningen är en mer privat del med fyra sovrum och ett stort badrum. Det finns totalt fyra eldningsbara kakelugnar, två på varje våning. Huset på andra sidan gårdsplanen är ett bostadshus med äldre atmosfär bevarad och har på sistone hyrts ut som kulturhistoriskt semesterboende. På gården kan man leva familjeliv i ett gästvänligt hem med generösa ytor eller nyttja fastigheten som det perfekta generationsboendet med boende i flera av gårdens olika delar. Byggnader och mark ger ypperliga möjligheter för eget företagande. Samtidigt som man bor mitt i ett rofyllt jordbrukslandskap med natur med jakträtt, fiskrik sjö och badstrand finns förskola, skola och matbutik endast några kilometer bort. Närmaste större ort är Bollnäs och det är heller inte långt till Söderhamn.

  • Premium
Bondegatan 65, Hälsingland, Bollnäs kommun
  • Lör 3 aug
Bondegatan 65, Hälsingland, Bollnäs kommun, bild 2
Bondegatan 65, Hälsingland, Bollnäs kommun, bild 3

Bondegatan 65

Villa
Hälsingland, Bollnäs kommun
Historiska Hem
4 500 000 kr
200 m²
5 rum
932 m² tomt

Mitt i Hälsingland, där Ljusnan slingrar sin väg genom landskapet, ligger denna fantastiskt fina fastighet - ett gammalt handelshus från 1886 i centrala Arbrå. Totalrenoverat i samarbete med konservator med bland annat handtryckta tapteter i hela huset, pappspända tak, varav det i salen har en vacker takmålning. Tapeterna är nytryck av förlagor från husets tidiga år, till största del funna i de understa tapetlagren. Imitationsmåleri välkomnar i entre och trapplöp. Stora rum fördelade på två våningar varav fyra har kakelugn och salen en pampig öppen spis, samtliga fungerande. Det rymliga köket har fönster i tre väderstreck, pärlspontade väggar och gamla bänkskåp. Balkongen, den öppna verandan och takspiran charmar med sin snickarglädje. Mellan 1890 och 1980 låg traktens välkända skoaffär i bottenvåningen och den är sig fortfarande lik med bl.a. köpmansdisk och kassaskåp.Trädgården är intim med plank samt uppvuxna träd och buskar vid tomtgräns. Omgivningarna består av odlingsbygd längs Ljusnans dalgångar och skogsbygd upp mot bergen, vintertid finns skidspår och slalombacke i utkanten av samhället. I närheten finns flera berömda hälsingegårdar såsom Gästgivars och Träslottet, båda besöksmål och kulturcentrum, dessutom Orbaden med restaurang, spa och en milsvid utsikt över Ljusnan med Hälsinglands riviera i förgrunden. Mycket bra läge för såväl pendling som längre resor med närhet till järnvägsstationen. Välkommen på visning den 4 juni.

  • Premium
Ängsholm 5, Mörkö, Södertälje kommun
  • Budgivning pågår
Ängsholm 5, Mörkö, Södertälje kommun, bild 2
Ängsholm 5, Mörkö, Södertälje kommun, bild 3

Ängsholm 5

Villa
Mörkö, Södertälje kommun
Historiska Hem
13 500 000 kr
230 + 100 m²
7 rum
3 858 m² tomt

Engsholms slott ligger i ett böljande och sjönära kulturlandskap på norra Mörkö. Egendomen har anor ner till 1300-talet och det nuvarande slottet och omkringliggande byggnader uppfördes 1915–1916. Trädgårdsmästarbostaden är ett ljust kalkputsat hus från samma tid, som var hemvist åt slottets trädgårdsmästare. Idag är huset en vacker privatbostad med en nästan 4000 kvm stor tomt och ett fantastiskt orangeri. Miljön för tankarna till sydligare breddgrader som Toscana eller Provence. Bostadshuset och orangeriet har de senaste åren genomgått en omfattande och mycket aktsam renovering där enbart traditionella material använts. Bostaden har stora sociala utrymmen med bland annat kök, matsal och vardagsrum på nedervåningen och upp till fyra sovrum på övervåningen samt två rum högst uppe på vinden. Orangeriet är en unik byggnad som kan användas på många olika sätt och som har en mysig pergola mot gården. Trädgårdsmästarbostadens historia har dokumenterats i SVT-programmet ”Det sitter i väggarna”. Fastigheten, som ligger i Mörkö socken, har utpekats som kulturhistoriskt värdefull i Södertäljes kulturmiljöinventering och ligger inom området för riksintresse för kulturvården. Hela fastigheten ger otaliga möjligheter för den kreative i en sinnligt vacker miljö, omgiven av naturens skönhet, med ängar, åkrar, hästhagar, djurliv och med sjöglimt. Här landar man i en magisk miljö, bara knappa timmen från Stockholm. Något liknande går ej att finna i Sverige. Välkommen till ett hem och en plats som ingen annan! Kontakta fastighetsmäklare Charlotte Pellas för visning, tel: 070 718 63 95

  • Premium
Katrineholmsvägen 2, Flen, Flens kommun
Katrineholmsvägen 2, Flen, Flens kommun, bild 2
Katrineholmsvägen 2, Flen, Flens kommun, bild 3

Katrineholmsvägen 2

Övrigt
Flen, Flens kommun
Historiska Hem
5 250 000 kr
8 299 m² tomt

Välkommen till Kyrkskolan, Flens första skola, avstyckad från Stenhammars gods på 1830-talet, idag är detta en näringsfastighet med två stora ägarlägenheter på övre plan. Nuvarande hus byggdes 1895 och användes som skola till i början av 1970-talet. Det är en pampig stenbyggnad i två våningar, belägen alldeles söder om Flens tätort. Skolans bägge våningsplan fördelas idag på två lägenheter om 90 respektive 160 kvm på det övre planet samt en kontorsdel / näringsfastighet om 280 kvm på entréplanet med flexibla lokaler för flera olika typer av verksamhet, kontor, hälsovård, undervisning, konstnärlig verksamhet eller er egna vision. Ungefär halva kontorsdelen består av salar med originalgolv och mycket ljus, senast använt för yogaklasser. Kontorsdelen har pentry, wc och en del med en separat entré med omklädningsrum plus två duschrum och pentry. Runt skolan ligger en stor och mestadels gräsbevuxen tomt med fruktträd, garage och förråd.

  • Premium
Såggatan 2, Krylbo, Avesta kommun
Såggatan 2, Krylbo, Avesta kommun, bild 2
Såggatan 2, Krylbo, Avesta kommun, bild 3

Såggatan 2

Villa
Krylbo, Avesta kommun
Historiska Hem
8 500 000 kr
530 + 155 m²
10 rum
8 658 m² tomt

Gula villan är en vacker och herrgårdsliknande byggnad i nyklassicistisk stil, alldeles vid Dalälven i södra Dalarna. Dess historia börjar 1924 som ett epidemisjukhus, som bara fem år senare övergick till att under flera decennier bli ett ålderdomshem. Sedan 1990-talet har villan varit en privatbostad. Gula villan är full av vackra detaljer, många av dem ursprungliga från 1920-talet, och det är en fröjd att vandra mellan rummen på upptäcktsfärd. På två generöst stora våningsplan finns såväl stora sällskapsytor som många sovrum. Köket, med generösa utrymmen och unika detaljer, gör matlagningen till ett rent nöje och den stora matsalen rymmer många gäster - nuvarande ägare har haft så mycket som 50 personer på middag här. Då alla sovrum på det övre planet har egen toalett och dusch är det lätt att ta emot övernattande gäster, som får bo som på hotell. Många fönster ger en ljus och luftig boendeatmosfär och flera av dem har utsikt över vattnet. Att sitta på verandan och blicka ut över grönskan och älven ger lycka och lugn i livet! I den stora och parkliknande trädgården finns vidsträckta gräsytor, fruktträd, hallonbuskar och rabatter, dessutom ett uthus och ett växthus. Läget är naturskönt, men också strategiskt och lättpendlat, med nära promenadavstånd till järnvägsstationen och smidiga förbindelser såväl till Stockholm som orter som Uppsala, Västerås och Falun/Borlänge.

  • Premium
Handelsvägen 4, Julita, Katrineholms kommun

Handelsvägen 4

Villa
Julita, Katrineholms kommun
Historiska Hem
2 850 000 kr
150 + 150 m²
5 rum
2 450 m² tomt

Det gamla köpmannahuset i Äsköping, Julita har en lång historia som butik och bostadshus och minnen från fyra sekel. Huset uppfördes i slutet av 1700-talet och har genom åren huserat ett antal olika verksamheter. Idag finns här en bostadsdel bestående av en stor och vacker våning plus en delvis inredd vind. I bottenvåningen, med egen ingång från gaveln, ligger en stor butikslokal med tillhörande biutrymmen på bottenvåningen. Här drivs sedan nio år en väl inarbetad och populär loppis. Till fastigheten hör också ett stort magasin om cirka 600 kvm i två plan. Detta är en fastighet och plats med många möjligheter och ett lättillgängligt läge. Kanske driver du redan en egen verksamhet eller har drömmar och planer på att starta något nytt. Här finns stora utrymmen och en historia att förvalta vidare. Välkommen!

  • Plus
Nynäsvägen 4, Uttran, Botkyrka kommun

Nynäsvägen 4

Villa
Uttran, Botkyrka kommun
Historiska Hem
11 000 000 kr
374 + 66 m²
10 rum
2 430 m² tomt

Ett hus ska vara en dräkt, som är personlig i färg och snitt och som passar perfekt – varken för stor eller för liten. (…) I arkitektur och möblering skall huset samla allt man funnit värdefullt och som blivit en kärt. Det skall vara levande symbol för allt som betytt livstillskott. Men det skall också kunna upptaga allt nytt som kommer till. Orden är Poul Bjerres och stod som idé för det hus som han och hustrun Gunhild lät bygga - Vårstavi vid Malmsjön i Grödinge. Huset uppfördes 1914–1915 och ritades av Poul Bjerre själv. Här levde han fram till sin död 1964. Poul Bjerre (1876–1964) var psykoterapeut och författare och anses vara den som införde psykoanalysen i Sverige. Han hade också en konstnärlig ådra och ägnade sig i huvudsak åt skulptur, exempel på detta kan beskådas runt om i bostaden. Vårstavi var en samlingsplats för tidens konstnärer och intellektuella och rummen i den stora villan kom att fyllas med konst och litteratur. Kontakta mäklaren för visning på 070-718 63 95

  • Plus

Visar alla 7