Historiska Hem

Historiska Hem

Mäklare

Mäklarkontorets försäljning på Hemnet
Sven Palms Allé 2, Bolinder Strand, Järfälla kommun
  • Sön 4 aug kl 14:30
Sven Palms Allé 2, Bolinder Strand, Järfälla kommun, bild 2
Sven Palms Allé 2, Bolinder Strand, Järfälla kommun, bild 3

Sven Palms Allé 2

Villa
Bolinder Strand, Järfälla kommun
Historiska Hem
4 495 000 kr
70 m²
1 rum
144 m² tomt

I Kallhälls gårds grönskande park ligger detta snickarglada hus som uppfördes som biljardsalong vid förra sekelskiftet. Efter en varsam ombyggnation och restaurering som utförts under ledning av en arkitekt är huset idag en synnerligen unik liten villa i absolut toppskick. Det stora vardagsrummet är verkligen fantastiskt och badar tack vare höga fönster i motsatta väderstreck i ljus. Rummet har oerhört vackra snickerier, men dess verkliga juvel är den majestätiska öppna spisen. Parkeringsplats kan hyras av föreningen intill. Ett underbart boende erbjuds, och här kan man leva det ljuva livet med omedelbar närhet till såväl Görvälns naturreservat som Mälarens vatten. Badstrand med strandkafé finns inom ett stenkast, och på kort gångavstånd har man även marina, restauranger, butiker, gym, tågstation med mera. Med pendeln tar man sig in till stan på mindre än 25 minuter.

  • Premium
Fyrverkarbacken 36, 9 tr, Kungsholmen - Marieberg, Stockholms kommun
  • Imorgon kl 11:30
Fyrverkarbacken 36, 9 tr, Kungsholmen - Marieberg, Stockholms kommun, bild 2
Fyrverkarbacken 36, 9 tr, Kungsholmen - Marieberg, Stockholms kommun, bild 3

Fyrverkarbacken 36, 9 tr

Lägenhet
Kungsholmen - Marieberg, Stockholms kommun
Historiska Hem
3 900 000 kr
39,5 m²
2 rum
vån 9/9
1 070 kr/mån
98 734 kr/m²

Välskött förening med låga avgifter och garage. Högst upp i huset på Fyrverkarbacken, på nionde våningen, bor man med panoramautsikt över hela Stockholm där du kan följa årstidernas växlingar, från Norra tornen till Liljeholmen och ut över Riddarfjärden och Mälaren. Utsikten är både urban och naturnära, högt ovan trädtopparna, vattnet och hustaken. Att kunna blicka ner på Västerbron är en häftig känsla! Stora fönsterpartier i fil ger också ett fint ljusinsläpp till rummen. Lägenheten är helt nyligen renoverad med 1960-talskänslan och tidens effektivt genomtänkta arkitektur och planering i behåll. Planlösningen är trevligt runtgående. Kök och badrum ligger mitt i bostaden och på var sida om dem finns vardagsrum och sovrum. Det finns även mycket goda förvaringsmöjligheter i ett stort antal garderober. Den som flyttar hit kommer också till en stor och välskött förening med tillgångar som snickarrum, träningslokal och gästlägenhet.

  • Premium
  • Hiss
Tulegatan 58B, Sundbybergs centrum, Sundbybergs kommun
  • Mån 29 jul kl 17:30
Tulegatan 58B, Sundbybergs centrum, Sundbybergs kommun, bild 2
Tulegatan 58B, Sundbybergs centrum, Sundbybergs kommun, bild 3

Tulegatan 58B

Lägenhet
Sundbybergs centrum, Sundbybergs kommun
Historiska Hem
2 795 000 kr
47 m²
2 rum
vån 0,5/3
4 398 kr/mån
59 468 kr/m²

Det här är en sådan där riktigt genomtänkt funkisbostad som känns långt större än kvadratmetrarna som står på pappret. Här har ni ett rymligt vardagsrum, ordentligt ljust tack vare det stora fönsterpartiet i soligt söderläge. Här finns en praktisk klädkammare som också kan gömma en liten arbetshörna. Ni har även ett stort sovrum mot den grönskande gården samt ett praktiskt kök, dessutom hallen som binder samman bostaden och har plats för lite extra utrymme för till exempel förvaring. Nyligen renoverat och redo att flytta in i!

  • Premium
Östra höle 9358, Rengsjö, Bollnäs kommun
  • Lör 3 aug kl 14:00
Östra höle 9358, Rengsjö, Bollnäs kommun, bild 2
Östra höle 9358, Rengsjö, Bollnäs kommun, bild 3

Östra höle 9358

Villa
Rengsjö, Bollnäs kommun
Historiska Hem
7 995 000 kr
221 m²
7 rum
4,3 ha tomt

Nu har vi det stora nöjet att presentera denna stora och välbevarade hälsingegård i Östra Höle, Rengsjö, med ett underbart och naturskönt läge och egen badplats i Hölesjön. Gården omges av lummig växtlighet och åkermark, och utsikten över sjön och blånande berg är som en tavla. Fastigheten har en trebyggd gårdsformation där två bostadshus är sammanbyggda med ladugård/stall. Logen ovanpå ladugården kan exempelvis användas som festlokal. Gården innefattar även flera ekonomibyggnader som maskinhall, lada med varmbonat kontor, förvaring/lager och en verkstad. Interiört i bostadshusen möter vi attiraljer som breda golvtiljor, timmerväggar, vedspisar och kakelugnar. Boningshuset är modernt renoverat men med äldre detaljer bevarade. Entrévåningen inrymmer bland annat ett kök med vedspis och bakugn och ett stort och sällskapsvänligt vardagsrum med fantastiskt ljusinsläpp från fönster i tre väderstreck. Övervåningen är en mer privat del med fyra sovrum och ett stort badrum. Det finns totalt fyra eldningsbara kakelugnar, två på varje våning. Huset på andra sidan gårdsplanen är ett bostadshus med äldre atmosfär bevarad och har på sistone hyrts ut som kulturhistoriskt semesterboende. På gården kan man leva familjeliv i ett gästvänligt hem med generösa ytor eller nyttja fastigheten som det perfekta generationsboendet med boende i flera av gårdens olika delar. Byggnader och mark ger ypperliga möjligheter för eget företagande. Samtidigt som man bor mitt i ett rofyllt jordbrukslandskap med natur med jakträtt, fiskrik sjö och badstrand finns förskola, skola och matbutik endast några kilometer bort. Närmaste större ort är Bollnäs och det är heller inte långt till Söderhamn.

  • Premium
Bondegatan 65, Hälsingland, Bollnäs kommun
  • Lör 3 aug
Bondegatan 65, Hälsingland, Bollnäs kommun, bild 2
Bondegatan 65, Hälsingland, Bollnäs kommun, bild 3

Bondegatan 65

Villa
Hälsingland, Bollnäs kommun
Historiska Hem
4 500 000 kr
200 m²
5 rum
932 m² tomt

Mitt i Hälsingland, där Ljusnan slingrar sin väg genom landskapet, ligger denna fantastiskt fina fastighet - ett gammalt handelshus från 1886 i centrala Arbrå. Totalrenoverat i samarbete med konservator med bland annat handtryckta tapteter i hela huset, pappspända tak, varav det i salen har en vacker takmålning. Tapeterna är nytryck av förlagor från husets tidiga år, till största del funna i de understa tapetlagren. Imitationsmåleri välkomnar i entre och trapplöp. Stora rum fördelade på två våningar varav fyra har kakelugn och salen en pampig öppen spis, samtliga fungerande. Det rymliga köket har fönster i tre väderstreck, pärlspontade väggar och gamla bänkskåp. Balkongen, den öppna verandan och takspiran charmar med sin snickarglädje. Mellan 1890 och 1980 låg traktens välkända skoaffär i bottenvåningen och den är sig fortfarande lik med bl.a. köpmansdisk och kassaskåp.Trädgården är intim med plank samt uppvuxna träd och buskar vid tomtgräns. Omgivningarna består av odlingsbygd längs Ljusnans dalgångar och skogsbygd upp mot bergen, vintertid finns skidspår och slalombacke i utkanten av samhället. I närheten finns flera berömda hälsingegårdar såsom Gästgivars och Träslottet, båda besöksmål och kulturcentrum, dessutom Orbaden med restaurang, spa och en milsvid utsikt över Ljusnan med Hälsinglands riviera i förgrunden. Mycket bra läge för såväl pendling som längre resor med närhet till järnvägsstationen. Välkommen på visning den 4 juni.

  • Premium
Svedalavägen 8, Hammarbyhöjden, Stockholms kommun
Svedalavägen 8, Hammarbyhöjden, Stockholms kommun, bild 2
Svedalavägen 8, Hammarbyhöjden, Stockholms kommun, bild 3

Svedalavägen 8

Lägenhet
Hammarbyhöjden, Stockholms kommun
Historiska Hem
4 995 000 kr
67 m²
3 rum
vån 1/3
5 229 kr/mån
74 552 kr/m²

På gränsen till Hammarbyhöjden, i Björkhagens lummiga kvarter, ligger denna välplanerade och mysiga trerummare med balkong mot solen och trädkronorna. Gavelläget och fönster i tre väderstreck skapar ett fantastiskt ljusinsläpp, och sommartid fylls hemmet av trädens grönska som syns genom varje fönster. Lägenheten har en genomgående planlösning med luftiga rum, målade ton i ton i en finstämd färgskala. Här får vardagen pågå i sakta mak, vänner komma över på spontana middagar och barnen leka med kompisar på gården. Tack vare vändplanen skapas minimalt med trafik vilket gör att barnen kan springa fritt omkring husen. Området är kuperat och grönt, och husen är byggda enligt tidens koncept ´hus i park´, dvs friliggande byggnader med grönska emellan. Här bor ni i ett lugnt, tryggt och levande område, med närhet till naturen i Nackareservatet. På vintern kan man kliva i längdskidorna utanför porten och åka rakt ut i spåren. Samtidigt har ni promenad- och cykelavstånd till Slakthusområdet, Gullmarsplan och Södermalm. Precis som namnet vittnar om är BRF Hammarby Äppelträdgård en vänlig förening med bra sammanhållning och en tillhörande prunkande, social gård.

  • Premium
  • Balkong
Gåsövägen 11, Saltsjöbaden - Gåsö, Nacka kommun

Gåsövägen 11

Fritidshus
Saltsjöbaden - Gåsö, Nacka kommun
Historiska Hem
4 750 000 kr
54 + 19 m²
4 rum
3 237 m² tomt

Skärgården börjar här! På Gåsö ligger denna perfekta vinterisolerade stuga med verandor i två väderstreck med både morgon- och kvällssol, samt utsikt över skogen och stigen ner mot vattnet. Huset är placerat uppe på en höjd vilket skapar fantastiska utblickar, liksom uppskattad avskildhet. Här råder lugnet, vinden susar lätt i träden och krusar den spegelblanka vattenytan. Huset är avskalat, rustikt och vackert, med stort öppet kök och mysigt vardagsrum med öppen spis, samt två sovrum på övervåningen, utmärkt för den lilla familjen. Här finns också en gäststuga med loft för besökare som gärna spenderar några sommardagar i trevlig samvaro. I trädgården hittas i sin tur en murad öppen spis där man kan duka upp härliga middagar. Detta är en plats att bara vara och njuta av. Omgivningen och läget kräver inga ansträngningar. Till tomten hör en egen brygga vilket gör bad och båtutflykter i skärgården till en given del av semestern och sommarlovet. Föreningen på ön anordnar specifikt aktiviteter för barn såsom sim- och seglarskola. Man kan också köpa färskt bröd och bullar, liksom gå på jazzkvällar på Älgö. Till Älgö tar man sig med bil, buss eller Saltsjöbanan och den sista biten över sundet med båt/taxibåt. Närheten till stan skapar en flexibilitet och möjlighet att nyttja boendet på helger, och man kan också jobba härifrån och ta sig in till stan vid behov på endast 45 min.

  • Plus
Ängsholm 5, Mörkö, Södertälje kommun
  • Budgivning pågår
Ängsholm 5, Mörkö, Södertälje kommun, bild 2
Ängsholm 5, Mörkö, Södertälje kommun, bild 3

Ängsholm 5

Villa
Mörkö, Södertälje kommun
Historiska Hem
13 500 000 kr
230 + 100 m²
7 rum
3 858 m² tomt

Engsholms slott ligger i ett böljande och sjönära kulturlandskap på norra Mörkö. Egendomen har anor ner till 1300-talet och det nuvarande slottet och omkringliggande byggnader uppfördes 1915–1916. Trädgårdsmästarbostaden är ett ljust kalkputsat hus från samma tid, som var hemvist åt slottets trädgårdsmästare. Idag är huset en vacker privatbostad med en nästan 4000 kvm stor tomt och ett fantastiskt orangeri. Miljön för tankarna till sydligare breddgrader som Toscana eller Provence. Bostadshuset och orangeriet har de senaste åren genomgått en omfattande och mycket aktsam renovering där enbart traditionella material använts. Bostaden har stora sociala utrymmen med bland annat kök, matsal och vardagsrum på nedervåningen och upp till fyra sovrum på övervåningen samt två rum högst uppe på vinden. Orangeriet är en unik byggnad som kan användas på många olika sätt och som har en mysig pergola mot gården. Trädgårdsmästarbostadens historia har dokumenterats i SVT-programmet ”Det sitter i väggarna”. Fastigheten, som ligger i Mörkö socken, har utpekats som kulturhistoriskt värdefull i Södertäljes kulturmiljöinventering och ligger inom området för riksintresse för kulturvården. Hela fastigheten ger otaliga möjligheter för den kreative i en sinnligt vacker miljö, omgiven av naturens skönhet, med ängar, åkrar, hästhagar, djurliv och med sjöglimt. Här landar man i en magisk miljö, bara knappa timmen från Stockholm. Något liknande går ej att finna i Sverige. Välkommen till ett hem och en plats som ingen annan! Kontakta fastighetsmäklare Charlotte Pellas för visning, tel: 070 718 63 95

  • Premium
Katrineholmsvägen 2, Flen, Flens kommun
Katrineholmsvägen 2, Flen, Flens kommun, bild 2
Katrineholmsvägen 2, Flen, Flens kommun, bild 3

Katrineholmsvägen 2

Övrigt
Flen, Flens kommun
Historiska Hem
5 250 000 kr
8 299 m² tomt

Välkommen till Kyrkskolan, Flens första skola, avstyckad från Stenhammars gods på 1830-talet, idag är detta en näringsfastighet med två stora ägarlägenheter på övre plan. Nuvarande hus byggdes 1895 och användes som skola till i början av 1970-talet. Det är en pampig stenbyggnad i två våningar, belägen alldeles söder om Flens tätort. Skolans bägge våningsplan fördelas idag på två lägenheter om 90 respektive 160 kvm på det övre planet samt en kontorsdel / näringsfastighet om 280 kvm på entréplanet med flexibla lokaler för flera olika typer av verksamhet, kontor, hälsovård, undervisning, konstnärlig verksamhet eller er egna vision. Ungefär halva kontorsdelen består av salar med originalgolv och mycket ljus, senast använt för yogaklasser. Kontorsdelen har pentry, wc och en del med en separat entré med omklädningsrum plus två duschrum och pentry. Runt skolan ligger en stor och mestadels gräsbevuxen tomt med fruktträd, garage och förråd.

  • Premium
Såggatan 2, Krylbo, Avesta kommun
Såggatan 2, Krylbo, Avesta kommun, bild 2
Såggatan 2, Krylbo, Avesta kommun, bild 3

Såggatan 2

Villa
Krylbo, Avesta kommun
Historiska Hem
8 500 000 kr
530 + 155 m²
10 rum
8 658 m² tomt

Gula villan är en vacker och herrgårdsliknande byggnad i nyklassicistisk stil, alldeles vid Dalälven i södra Dalarna. Dess historia börjar 1924 som ett epidemisjukhus, som bara fem år senare övergick till att under flera decennier bli ett ålderdomshem. Sedan 1990-talet har villan varit en privatbostad. Gula villan är full av vackra detaljer, många av dem ursprungliga från 1920-talet, och det är en fröjd att vandra mellan rummen på upptäcktsfärd. På två generöst stora våningsplan finns såväl stora sällskapsytor som många sovrum. Köket, med generösa utrymmen och unika detaljer, gör matlagningen till ett rent nöje och den stora matsalen rymmer många gäster - nuvarande ägare har haft så mycket som 50 personer på middag här. Då alla sovrum på det övre planet har egen toalett och dusch är det lätt att ta emot övernattande gäster, som får bo som på hotell. Många fönster ger en ljus och luftig boendeatmosfär och flera av dem har utsikt över vattnet. Att sitta på verandan och blicka ut över grönskan och älven ger lycka och lugn i livet! I den stora och parkliknande trädgården finns vidsträckta gräsytor, fruktträd, hallonbuskar och rabatter, dessutom ett uthus och ett växthus. Läget är naturskönt, men också strategiskt och lättpendlat, med nära promenadavstånd till järnvägsstationen och smidiga förbindelser såväl till Stockholm som orter som Uppsala, Västerås och Falun/Borlänge.

  • Premium
Lövåsen Katrineberg, null, Eskilstuna kommun
Lövåsen Katrineberg, null, Eskilstuna kommun, bild 2
Lövåsen Katrineberg, null, Eskilstuna kommun, bild 3

Lövåsen Katrineberg

Fritidshus
Eskilstuna kommun
Historiska Hem
1 595 000 kr
59 + 12 m²
2 485 m² tomt

I detta charmiga torp har tiden nästan stått stilla de senaste hundra åren. I köket lagar man fortfarande mat på en vedspis, och vattnet pumpas från gårdsbrunnen. Det finns även vedspis i det inredda rummet på vinden, och vardagsrummet värms upp av en kakelugn. Såpskurade trägolv knarrar gemytligt, och ljuset strömmar in genom spröjsade fönster med handblåsta glas som bryter solens strålar på ett vackert sätt. Torpets byggår är oklart, men gissningsvis är det tidigt 1800-tal. Smedjan – som används som gäststuga, verkstad och matkällare – lär vara från 1750-talet. Platsen andas ett fantastiskt lugn, och på baksidan av huset reser sig en skogsklädd kulle. Framsidan ligger öppet med intagande vyer över åker och skog.

  • Premium
Handelsvägen 4, Julita, Katrineholms kommun

Handelsvägen 4

Villa
Julita, Katrineholms kommun
Historiska Hem
2 850 000 kr
150 + 150 m²
5 rum
2 450 m² tomt

Det gamla köpmannahuset i Äsköping, Julita har en lång historia som butik och bostadshus och minnen från fyra sekel. Huset uppfördes i slutet av 1700-talet och har genom åren huserat ett antal olika verksamheter. Idag finns här en bostadsdel bestående av en stor och vacker våning plus en delvis inredd vind. I bottenvåningen, med egen ingång från gaveln, ligger en stor butikslokal med tillhörande biutrymmen på bottenvåningen. Här drivs sedan nio år en väl inarbetad och populär loppis. Till fastigheten hör också ett stort magasin om cirka 600 kvm i två plan. Detta är en fastighet och plats med många möjligheter och ett lättillgängligt läge. Kanske driver du redan en egen verksamhet eller har drömmar och planer på att starta något nytt. Här finns stora utrymmen och en historia att förvalta vidare. Välkommen!

  • Plus
Sille Eriksberg, Trosa, Trosa kommun
Sille Eriksberg, Trosa, Trosa kommun, bild 2
Sille Eriksberg, Trosa, Trosa kommun, bild 3

Sille Eriksberg

Villa
Trosa, Trosa kommun
Historiska Hem
3 790 000 kr
127 m²
6 rum
6 116 m² tomt

I en lantlig miljö vid sjön Sille i Trosa kommun finner vi denna underbara fastighet. 1800-talstorpet Eriksberg förlängdes på 1960-talet med ett samtida torp som flyttats hit, och det är ett väldigt hemtrevligt hus som kombinerar historisk autenticitet med det moderna boendets alla bekvämligheter. Med sina inbjudande sällskapsytor, många sovrum, mysiga sovloft och sin tillhörande vinterbonade gäststuga passar huset perfekt för banfamiljen som gärna bjuder hem släkt och vänner för umgänge och övernattning. Ljuset strömmar in, och efter att skymningen väl lagt sig är det mysigt att elda i vardagsrummets öppna spis, kökets vedspis och hallens kamin. Fastigheten är som gjord för månskensbonden, och här finns odlingsytor, djurhagar och uthus. Nuvarande ägare har sina hästar i hagarna och hyr den ena delen av den intilliggande ladugården som stall (det högra av de två som syns på vissa bilder). Läget är perfekt, och samtidigt som man bor lugnt och avskilt känns det inte ensligt och ensamt. Skogen breder ut sig runt hörnet, och på kort promenad- och cykelavstånd har man fina badplatser. Allt man behöver ligger lättillgängligt, och endast en fem minuters bilresa bort finns förskola, grundskola, mataffär, bibliotek och idrottsplats. Med bilen tar man sig även snabbt till den pittoreska småstaden Trosa med ett stort utbud av restauranger, kaféer och butiker. Närheten till busshållplats och stora vägar gör det dessutom smidigt att pendla till jobbet.

  • Premium
Älvkarleövägen 3, 2tr, Hjorthagen, Stockholms kommun
  • Tis 30 jul kl 12:00

Älvkarleövägen 3, 2tr

Lägenhet
Hjorthagen, Stockholms kommun
Historiska Hem
3 395 000 kr
44,2 m²
2 rum
vån 2/3
3 735 kr/mån
76 810 kr/m²

Accepterat pris - Två trappor upp i ett smäckert funkishus finner vi denna mysiga tvåa som tack vare sin yteffektiva planlösning upplevs större än vad antalet kvadratmeter anger. Takhöjden är luftig och ljuset strömmar in genom fönster i motsatta väderstreck. Utanför fönstren är det lummig grönska. Det är ett hem med en varm och inbjudande känsla, och i vardagsrummet finns det plats för att samla kompisgänget för trevliga middagar. Köket har gott om svängrum för hemmakockarna. Lägenheten andas 1930-tal och de många bevarade originaldetaljerna – stavparkett, spegeldörrar, fönster, fönsterbänkar med mera – ger en charmig inramning. Skicket är väldigt gott och alla ytskikt renoverades för cirka två år sedan. Sovrummet har nyligen målats om. Läget är perfekt och här i idylliska Hjorthagen erbjuds ett lugnt och avskilt boende med naturen runt hörnet. Inom ett stenkast finns Norra Djurgårdsstaden med ett trevligt restaurangutbud, och på promenad- och cykelavstånd har man Östermalms och Vasastans alla restaurang-, bar- och shoppingstråk.

  • Plus
Bårebo 9, Jönköpings län, Gnosjö kommun
Bårebo 9, Jönköpings län, Gnosjö kommun, bild 2
Bårebo 9, Jönköpings län, Gnosjö kommun, bild 3

Bårebo 9

Villa
Jönköpings län, Gnosjö kommun
Historiska Hem
5 550 000 kr
326 + 175 m²
8 rum
1,1 ha tomt

Industrimannen David Bauréus lät uppföra detta hus år 1936 i småländska Gnosjö. På platsen byggdes en påkostad villa utan motstycke i trakten. Här var endast det bästa gott nog och villan fick en för tiden hög modern standard. Än i denna dag är den ståtliga villan unik och minner om ortens rika industrihistoria och den s k Gnosjöandan, vars ursprung husets förste ägare är en del av. Mellan 2016 och 2021 genomgick villan en varsam renovering som både bevarar och framhäver husets ursprungliga karaktär, samtidigt som den är utrustad med all modern komfort. Här har man en levande familjebostad av representativ art, med gott om utrymme för middagar och sällskapsliv. På entréplanet finns kök, matsal, vardagsrum i form av salong och herrum, en före detta pigkammare, och en stor hall med öppen spis. Övervåningen är mer privat, med fyra stora sovrum, två badrum, kattvindar och ett sällskapsrum med eldstad och balkong. Källarplanet är fullt inrett och inrymmer bland annat tvättstuga, gym/allrum, bastu, matkällare, förråd samt ett extra sovrum. Badrum/wc finns på samtliga plan i huset. Huset omges av en drygt hektar stor och parkliknade tomt. Villa Bauréus är ett sällsynt tillfälle att hitta ett riktigt fint hus med en unik historia. Att kliva in genom ytterdörren är att kliva rakt in i ett påkostat 1930-tal som är som taget ur en gammal Hollywoodfilm. Välkommen!

  • Premium
Marsö 1:24, SÖDERMANLANDS LÄN, Nyköpings kommun

Marsö 1:24

Tomt
SÖDERMANLANDS LÄN, Nyköpings kommun
Historiska Hem
1 000 000 kr
2 580 m² tomt

Många drömmer idag om att få bygga sitt alldeles egna hus, ett hem att forma efter tycke och smak. Det handlar ofta om en längtan att få tillhöra, att få känna sig som hemma. I en högpresterande, fartfylld och ofta ombytlig tillvaro finns kanske en önskan om att få varva ner, doppa tårna i vattnet, och skapa något mer beständigt. Själva platsen är därför lika viktig, marken där projektet slår rot och slår ut… Endast en timme från Stockholm ligger vackra Marsö som en del av Nyköpings skärgård. Mitt på ön hittas denna generösa tomt om 2580 kvm vilket skapar fantastiska förutsättningar för året runt boende eller sommarhuset. Den väl omhändertagna marken och den charmiga omgivningen gör det lätt att föreställa sig ett eget paradis, kanske en fullskalig villa som ramas in av en prunkande och lummig trädgård, alternativt en blygsammare variant som låter platsen få tala för sig själv. Tomtens strandnära läge gör det enkelt att promenera ner till vattnet för morgon- och kvällsdopp! Befintliga bryggplatser ligger runt omkring i den idylliska miljön, och ansluter till mysiga gångstigar som leder upp till husen. På ön finns omkring 35 fastigheter, är det du som bygger nummer 36?

Nynäsvägen 4, Uttran, Botkyrka kommun

Nynäsvägen 4

Villa
Uttran, Botkyrka kommun
Historiska Hem
11 000 000 kr
374 + 66 m²
10 rum
2 430 m² tomt

Ett hus ska vara en dräkt, som är personlig i färg och snitt och som passar perfekt – varken för stor eller för liten. (…) I arkitektur och möblering skall huset samla allt man funnit värdefullt och som blivit en kärt. Det skall vara levande symbol för allt som betytt livstillskott. Men det skall också kunna upptaga allt nytt som kommer till. Orden är Poul Bjerres och stod som idé för det hus som han och hustrun Gunhild lät bygga - Vårstavi vid Malmsjön i Grödinge. Huset uppfördes 1914–1915 och ritades av Poul Bjerre själv. Här levde han fram till sin död 1964. Poul Bjerre (1876–1964) var psykoterapeut och författare och anses vara den som införde psykoanalysen i Sverige. Han hade också en konstnärlig ådra och ägnade sig i huvudsak åt skulptur, exempel på detta kan beskådas runt om i bostaden. Vårstavi var en samlingsplats för tidens konstnärer och intellektuella och rummen i den stora villan kom att fyllas med konst och litteratur. Kontakta mäklaren för visning på 070-718 63 95

  • Plus

Visar alla 17