Guldhemmets logotyp

Finalist

Årets Mäklarkontor

Guldhemmet 2020

Historiska Hem

Historiska Hem

Mäklare

Mäklarkontorets försäljning på Hemnet
Sveavägen 140, VASASTAN, Stockholms kommun
 • Sön 10 mar kl 11:30

Sveavägen 140

Lägenhet
VASASTAN, Stockholms kommun
Historiska Hem
2 795 000 kr
24 m²
1 rum
vån 5/6
720 kr/mån
116 458 kr/m²

På femte våningen i ett vackert 1920-talshus ligger det allra mysigaste kompaktboendet! En välplanerad och charmig studioetta som är en perfekt symbios mellan gamla bevarade detaljer och nya bekvämligheter och modern design. Lägenheten är i absolut toppskick och är social och välkomnande, med plats för gäster och middagar i en öppen och luftig planlösning som innefattar ett allrum som rymmer dubbelsäng, matplats, soffhörna och ett snyggt bistrokök som dessutom har diskmaskin. En generös takhöjd och ett stort vackert spröjsat fönster gör att lägenheten känns ljus och rymlig och välarrangerade garderober tar hand om förvaringen. Lägenheten har också ett fräscht badrum med takdusch. Från det höga läget i huset har man fri och fin utsikt över himmel och takåsar, långt bort mot Norra tornen. Sydvästläget serverar också magiska solnedgångar. Adressen ligger i centrala och restaurangtäta kvarter och granne med stora parkområden. Dessutom är läget utmärkt för studenten, med universitet som KTH, Handels och SU på ett kort promenadavstånd. Att månadsavgiften ligger på låga 720 kronor hamnar såklart också på pluskontot!

 • Plus
 • Hiss
Völundsgatan 10, Vasastan - Birkastan, Stockholms kommun

Völundsgatan 10

Lägenhet
Vasastan - Birkastan, Stockholms kommun
Historiska Hem
3 795 000 kr
34 m²
1 rum
vån 4/6
2 362 kr/mån
111 618 kr/m²

Högt upp på fjärde våningen i ett pampigt 1920-talshus i Atlasområdet väntar en mysig pärla. Ett rum och kök plus balkong med mycket charm och karaktär, så lätt att tycka om! Detta är ett perfekt hem för dig som vill bo yteffektivt mitt i stan, men också kunna skärma av från staden och ta det lugnt. Lägenheten är ljus, luftig och lätt att möblera med alla funktioner ett hushåll behöver. Köket är rymligt och har matplats, vilket gör att man har två rum att umgås i. Här finns också lägenhetens balkong, som vetter mot den fina och gröna innergården. Intill köket ligger lägenhetens allrum, som rymmer soffgrupp och säng i varsin del av rummet. Planlösningen bjuder på charmiga vinklar som ger karaktär och mysig stämning. Hemtrevnadskänslan sitter i väggarna. Området med sin klassicistiska 1920-talsarkitektur, trädplanteringar och trädgårdar är en oas undangömd stadsbruset, men tätt intill Vasastans puls med restauranger, caféer och butiker.

 • Balkong
 • Hiss
Folkungagatan 78 A, 1 tr ö.g., Södermalm - SoFo, Stockholms kommun
 • Sön 10 mar kl 11:30
Folkungagatan 78 A, 1 tr ö.g., Södermalm - SoFo, Stockholms kommun, bild 2
Folkungagatan 78 A, 1 tr ö.g., Södermalm - SoFo, Stockholms kommun, bild 3

Folkungagatan 78 A, 1 tr ö.g.

Lägenhet
Södermalm - SoFo, Stockholms kommun
Historiska Hem
4 950 000 kr
52 m²
3 rum
vån 1/3
3 350 kr/mån
95 192 kr/m²

Söders smartaste 52 kvadrat!? Är du nyfiken på hur man kan fördela ytor på ett skickligt sätt välkomnar vi dig till gårdshuset på Folkungagatan 78 och denna både snygga och snillrikt disponerade trea. Här bor du med rymliga sociala ytor i ett kök och vardagsrum med öppen planlösning och har två bra sovrum, ett rymligt badrum och goda förvaringsutrymmen. Sägas bör också att lägenheten har god hjälp i sin rymlighet av takhöjden, som landar runt tre meter, och bidrar till att ytorna känns luftigt stora. Hela lägenheten har renoverats under senare år och är i ett mycket gott skick. Planlösningen är vinkelformad och har fönster i två riktningar som alla vetter mot gården – läget är knäpptyst. Med innergården precis utanför är grillkvällar och utehäng alltid lättillgängligt, kanske blir det också ett glas bubbel med de trevliga grannarna. Lika enkelt är det att ta del av områdets minst sagt omfattande restaurangutbud som börjar redan i huset.

 • Premium
 • Hiss
Katarina bangata 65, 5 tr, Södermalm - Katarina-Sofia, Stockholms kommun
 • Sön 10 mar kl 13:45
Katarina bangata 65, 5 tr, Södermalm - Katarina-Sofia, Stockholms kommun, bild 2
Katarina bangata 65, 5 tr, Södermalm - Katarina-Sofia, Stockholms kommun, bild 3

Katarina bangata 65, 5 tr

Lägenhet
Södermalm - Katarina-Sofia, Stockholms kommun
Historiska Hem
4 995 000 kr
57 m²
2 rum
vån 5/6
2 949 kr/mån
87 632 kr/m²

Vandra hem genom Katarina Bangatas vackra kastanjeallé och bo granne med restaurang Bleck! Denna fina funkistvåa har ett härligt läge och är dessutom en både mysig och välplanerad lägenhet med balkong mot sydväst. Den ligger på femte våningen i huset med fri utsikt över allén och Lilla Blecktornsparken. Balkongen är stor och har under sommaren sol från förmiddag till tidig kväll. Kök, vardagsrum och sovrum är alla rymliga och lättmöblerade rum, linjerna är rena, proportionerna fina och kulörerna milda. Lägenheten har dessutom bra förvaringsutrymmen med många garderober och skåp samt ett badrum med både badkar och tvättmaskin. Huset är en del av en stor och lugn gård med grönska och grillplatser. Trevliga grannar och en stor och välskött förening är ytterligare plus på listan, liksom omgivningarna - Vitabergsparken, Blecktornsparkerna, vattnet vid Hammarby kaj och Nytorgets alla nöjen.

 • Premium
 • Balkong
 • Hiss
Torsgatan 48A, null, Stockholms kommun
 • Sön 10 mar kl 12:00
Torsgatan 48A, null, Stockholms kommun, bild 2
Torsgatan 48A, null, Stockholms kommun, bild 3

Torsgatan 48A

Lägenhet
Stockholms kommun
Historiska Hem
19 500 000 kr
147 m²
5 rum
vån 1/5
496 kr/mån
132 653 kr/m²

Ett vackert och inbjudande hem med en både pampig och mysig atmosfär väntar nu på nya ägare. Denna lägenhet är en stor hörnvåning, vars främsta styrkor, utöver väldigt snygg, är de mycket generösa sociala ytorna i kombination med en avskild sovrumsdel med tre separata sovrum. Ett stort sällskapskök med exklusiv utrustning, köksö och lounge-del bjuder in till härliga vardagar med familjen såväl som till stora middagar och fest. Matsalen, med ett mäktigt burspråk och vy mot stadslivet, är den perfekta platsen för långa och livliga måltider, och intill har man ett stort bibliotek/vardagsrum med bokhyllevägg, vacker färgsättning och gott om utrymme för både sittmöbler och arbetsplats. Det sociala livet kan därmed fullkomligen dundra på, samtidigt som andra i familjen kan sova gott! Planlösningen i bostaden är okonventionell och spännande och involverar också två badrum med dusch i det ena och badkar i det andra, tvättmaskin/torktumlare samt en gästtoalett. Den som flyttar hit kommer till en oerhört välskött och ekonomiskt stark förening med mycket låga avgifter. Till huset hör också en fin innergård som ligger i direkt anslutning till lägenheten.

 • Premium
 • Hiss
Cardellgatan 5, Östermalm, Stockholms kommun
 • Sön 10 mar kl 13:15

Cardellgatan 5

Lägenhet
Östermalm, Stockholms kommun
Historiska Hem
4 695 000 kr
39 m²
1 rum
vån 2/4
1 825 kr/mån
120 385 kr/m²

I en stilig hörnfastighet intill Humlegårdens grönska finner vi denna rymliga etta med härligt ljusinsläpp från tre höga fönster i fil. Originaldetaljer såsom kakelugn, spegeldörrar, höga fotlister och paneler i djupa fönsternischer har bevarats, och 1800-talet gör sig även påmint genom den generösa takhöjden som skapar en luftig atmosfär. Känslan av hemtrevnad är påtaglig, och lika ljus som lägenheten är på dagen lika mysig är den på kvällen med en brasa sprakande i den vackra kakelugnen. Läget är det bästa tänkbara och samtidigt som lugnet råder i denna del av Östermalm finns sjudande kafé- och restaurangstråk runt hörnet. Humlegården bjuder in till spontana picknickar, och på promenadavstånd har man även Djurgården och Lill-Jansskogen med härlig natur.

 • Plus
Skånegatan 57A, 3/3 tr, gårdshus, Södermalm - Katarina-Sofia, Stockholms kommun
 • Sön 10 mar kl 13:15
Skånegatan 57A, 3/3 tr, gårdshus, Södermalm - Katarina-Sofia, Stockholms kommun, bild 2
Skånegatan 57A, 3/3 tr, gårdshus, Södermalm - Katarina-Sofia, Stockholms kommun, bild 3

Skånegatan 57A, 3/3 tr, gårdshus

Lägenhet
Södermalm - Katarina-Sofia, Stockholms kommun
Historiska Hem
9 950 000 kr
90 m²
4 rum
vån 3/3
4 180 kr/mån
110 556 kr/m²

En underbar etagelägenhet med fyra fönster i fil för kök, matsal och vardagsrum på det nedre planet och fyra takfönster för två sovrum och allrum på det övre planet. I denna arkitektritade och topprenoverade bostad bor ni med öppna sociala ytor, ett modernt och luftigt kök, generöst vardagsrum med fungerande kakelugn, lyxigt badrum, förvaring under trappan och en liten tvättstuga på entréplan. En våning upp har familjen ett eget kryp in med allrum för mysiga stunder och två bra sovrum. Det finns även möjlighet att bygga ett till badrum och göra det mindre sovrummet större, se alternativ planlösning. Flera originaldetaljer finns välbevarade i denna stilfulla, historiska och samtidigt moderna sekelskifteslägenhet. I gårdshuset på Skånegatan 57 märker ni knappt av det centrala läget, däremot har ni allt ni behöver precis utanför porten, intill Nytorgets vimmel! Det är endast en kort promenad till Vitabergsparken eller ner till Årstaviken och långa promenadstråk längs kanalen.

 • Premium
 • Balkong
Dannemoragatan 22, VASASTAN, Stockholms kommun
 • Sön 10 mar kl 13:15
Dannemoragatan 22, VASASTAN, Stockholms kommun, bild 2
Dannemoragatan 22, VASASTAN, Stockholms kommun, bild 3

Dannemoragatan 22

Lägenhet
VASASTAN, Stockholms kommun
Historiska Hem
3 750 000 kr
44 m²
2 rum
vån 3/5
2 523 kr/mån
85 227 kr/m²

KVADRATSMART TVÅA MED HÄRLIGT LJUSINSLÄPP OCH VIDSTRÄCKT UTSIKT - I en nationalromantisk hörnfastighet intill Sankt Eriksparkens grönska finner vi denna mysiga mini-tvåa som tack vare sin yteffektiva planlösning känns större än vad antalet kvadratmeter anger. Planlösningen passar perfekt för såväl singel som ett par, och i sovrummet finns det plats för en dubbelsäng. Den generösa takhöjden skapar en härligt luftig atmosfär och i vardagsrummet, med plats för både soffa och matgrupp, strömmar ljuset in genom fönster i burspråk. Lägenheten ligger öppet och den vidsträckta utsikten, med bland annat Norra tornen i blickfånget, ger en härlig frihetskänsla. Läget är perfekt, och samtidigt som lugnet råder i denna vrå av Vasastan har man sjudande kafé-, restaurang- och barstråk inom ett stenkast. Det är även nära till Vanadislunden, Hagaparken och Brunnsviken med bryggor och strandpromenad.

 • Premium
Isgränd 11, Västertorp, Stockholms kommun
 • Sön 10 mar kl 12:00
Isgränd 11, Västertorp, Stockholms kommun, bild 2
Isgränd 11, Västertorp, Stockholms kommun, bild 3

Isgränd 11

Lägenhet
Västertorp, Stockholms kommun
Historiska Hem
2 995 000 kr
56 m²
2 rum
vån 3/3
3 671 kr/mån
53 482 kr/m²

En estetisk gaveltvåa högst upp i huset, omgiven av ljus och grönska – välkommen till Isgränd 11! Modern minimalism möter husets ursprung från 1950-talet i denna lägenhet som är stilsäkert renoverad under de senaste åren. Atmosfären är rogivande och avkopplande samtidigt som den sänder tydliga sociala signaler med sina generösa och inbjudande sällskapsytor. Ett modernt och rymligt kök inspirerar till matlagning och middagar, som i det mindre formatet kan intas direkt i köket, medan man kan duka till riktigt stora sällskap i vardagsrummet. Här ryms också en rejäl soffgrupp och det finns en fransk balkong i soligt söderläge. I sovrummet möter man lugnet och kan återhämta sig i en vilsam miljö med fönster mot norr. Lägenheten har dessutom ett ljust och fräscht badrum med dusch och det finns genomgående goda förvaringsmöjligheter. Planlösningen ger fönster i tre väderstreck som fyller rummen med ljus hela dagen. Inga andra hus ligger nära och med stora träd runtom skapas en privat och insynsskyddad sfär. Här ses många olika fåglar och ekorrar och på gården får man ofta besök av både harar och rådjur. Den lantliga inramningen till trots bor man på denna adress bara en minut från Västertorps fina centrum och tunnelbanan. Se alternativ planskiss för att göra om bostaden till 3 rok.

 • Premium
Allhelgonagatan 10, 3 tr, Södermalm - Helgalunden, Stockholms kommun
 • Sön 10 mar kl 11:30
Allhelgonagatan 10, 3 tr, Södermalm - Helgalunden, Stockholms kommun, bild 2
Allhelgonagatan 10, 3 tr, Södermalm - Helgalunden, Stockholms kommun, bild 3

Allhelgonagatan 10, 3 tr

Lägenhet
Södermalm - Helgalunden, Stockholms kommun
Historiska Hem
9 250 000 kr
97 m²
3 rum
vån 3/3
6 174 kr/mån
95 361 kr/m²

STOR TRERUMMARE MED BALKONG BLAND TRÄDKRONORNA I LUMMIGA HELGALUNDEN - Helgalundens grönskande kvarter ligger rofyllt och privat strax ovanför Götgatans puls. Tre trappor upp på Allhelgonagatan väntar denna familjära trerummare med tillhörande balkong i söder mot föreningens lummiga innergård. Balkongen omges av en stor och ståtlig Alm som ger känslan av att man sitter i en berså eller en trädkoja högt upp i trädet. Solen sipprar fram mellan grenverken och in genom köks- och vardagsrumsfönstren hela dagen. Bostaden har också utsikt i väster mot kvällssolen och söders takåsar. Lägenheten är vacker, social och praktisk på samma gång. Här är det lätt att umgås många i det stora köket. Pardörrar leder vidare in till vardagsrummet vilket gör att ytan förlängs vid mingel, och man har god uppsikt över barnspring och lek. Likväl kan man stänga när tv:n är på och man vill äta middag i lugn och ro. Rummen präglas av bevarade detaljer från byggåret, såsom furutiljor och fantastiska treluftsfönster med tre rutor i varje båge. Takhöjden bidrar med rymd. Föreningens hiss är mycket stor och alla barnvagnar går in! Helgalunden är grön och knäpptyst, full av träd, buskar och blommor. Allhelgonagatan är en återvändsgata med minimalt med trafik och som avslutas med en trappa som går rakt ned till Götgatan och tunnelbanan.

 • Premium
 • Balkong
 • Hiss
Rålambsvägen 21, Kungsholmen, Stockholms kommun
 • Borttagen före visning
Rålambsvägen 21, Kungsholmen, Stockholms kommun, bild 2
Rålambsvägen 21, Kungsholmen, Stockholms kommun, bild 3

Rålambsvägen 21

Lägenhet
Kungsholmen, Stockholms kommun
Historiska Hem
3 795 000 kr
53 m²
2 rum
vån 1/5
2 345 kr/mån
71 604 kr/m²

Kontakta mäklaren för mer information.

 • Premium
 • Balkong
 • Hiss
Skogsvägen 2, Gamla Enskede, Stockholms kommun
 • Sön 10 mar kl 12:00

Skogsvägen 2

Lägenhet
Gamla Enskede, Stockholms kommun
Historiska Hem
7 750 000 kr
93 m²
4 rum
vån 3/3
3 849 kr/mån
83 333 kr/m²

Välkommen att bli den tredje ägaren på 113 år av denna vackra fyrarumslägenhet, i en skuldfri bostadsförening granne med Margaretaparken. Lägenheten ligger högst upp i fastigheten med fönster i tre väderstreck samt två balkonger med utsikt över jämnåriga villor. När du väljer att sätta din egen prägel på denna bostad gör du rätt i att vårda originaldetaljer såsom plankgolv, innerdörrar, listverk och bröstpanel samt det eleganta kassettaket i tamburen. Från början var detta två enskilda bostäder och än idag finns två beteckningar. Planlösningen utgörs av vardagsrum och kök med varsin balkong, tre sovrum, badrum samt gäst-wc och hall. Generös extern förvaring både på vinden en trappa upp, samt i källaren. Välförvaltad och engagerad bostadsförening med en grönskande innergård jämte villaträdgårdarna. Gamla Enskede erbjuder en unik och bevarad boendemiljö med trädgårdsstadens alla stadsbyggnadsmässiga kvalitéer. Varmt välkomna till visning!

 • Plus
 • Balkong
Högalidsgatan 40D, Södermalm - Högalid, Stockholms kommun
 • Sön 10 mar kl 14:00

Högalidsgatan 40D

Lägenhet
Södermalm - Högalid, Stockholms kommun
Historiska Hem
3 350 000 kr
34 m²
1.5 rum
vån 2/4
1 579 kr/mån
98 529 kr/m²

En mysig och välplanerad lägenhet i skuldfri förening med balkong mot gården – välkommen till Högalidsgatan 40 D! Denna bostad upplevs som betydligt större än sina 34 kvadrat tack vare en luftig och optimerad planlösning i kombination med en takhöjd på runt tre meter. Här ryms ett kök med gott om förvaringsutrymmen, full maskinell utrustning och plats för större köksbord, ett ljust och socialt vardagsrum, ett avskilt sovrum, en hall med bra garderobsförvaring samt ett helkaklat badrum med dusch. Dessutom har lägenheten extra yta i form av en balkong mot gården. Lägenheten disponeras sedan 2022 som en minitvåa då en vägg sattes upp för att separera vardagsrum och sovrum. Den typiskt för arkitekturen generösa takhöjden och stora fönster skapar en luftig och ljus känsla genom hela bostaden. Gårdsflygelläget innebär ett lugnt och tyst boende och föreningens innergård är sommartid en oas med frodig grönska, sittgrupper och grill, där man kan ordna middagar och trädgårdsfester. Huset ligger dessutom intill Högalidsparken och alldeles ovanför Långholmen med bara ett par minuter till bad och härliga promenadstråk. På ett par minuter når man även Hornstulls mer livliga centrum med butiker, restauranger och service.

 • Plus
 • Balkong
 • Hiss
Valutavägen 19, Hägerstensåsen, Stockholms kommun
 • Sön 10 mar kl 12:30

Valutavägen 19

Lägenhet
Hägerstensåsen, Stockholms kommun
Historiska Hem
2 995 000 kr
51 m²
2 rum
vån 1/3
3 777 kr/mån
58 725 kr/m²

En perfekt planerad tvåa, mysig och ljus, och med balkong i väst – välkommen till Valutavägen 19 på Hägerstensåsen! Här talar vi om klassisk och väldisponerad funkis, där alla rum är generösa i storlek och förvaringen är inbyggd och genomtänkt. Köket har en fin bas med klassisk skåpinredning, gott om arbetsytor och matplats i morgonsol. Vardagsrummet är ett ljust och lättmöblerat sällskapsrum med originalparkett på golvet och balkongen i anslutning, som blir ett extra rum sommartid. Sovrummet är rofyllt grönt och vänt mot gården och morgonsolen. Rummen binds ihop av en rymlig hall med suverän förvaring i ett stort antal platsbyggda originalgarderober. Atmosfären är helt igenom hemtrevlig och accentueras av nyligen målade och tapetserade väggar i ljusa kulörer och enhetliga golv. Lägenheten ligger endast ett par minuter från Hägerstensåsens tunnelbana och samtidigt på en lugn återvändsgata med mycket grönska.

 • Plus
 • Balkong
Schlytersvägen 45, Aspudden, Stockholms kommun
 • Sön 10 mar kl 13:00

Schlytersvägen 45

Lägenhet
Aspudden, Stockholms kommun
Historiska Hem
4 995 000 kr
64 m²
3 rum
vån 1/4
5 128 kr/mån
78 047 kr/m²

Den här fina hörntrean har en varm och inbjudande atmosfär, inte minst tack vare den eldningsbara öppna spisen. Ljuset strömmar in genom stora fönster i två väderstreck och den södervända balkongen badar i sol. Lägenheten ligger högt och utsikten över takåsar och himmel ger en härlig frihetskänsla. Planlösningen är tilltalande och i anslutning till vardagsrummet finns en matplats där man kan duka upp till trevliga middagar med många gäster. Matplatsen binds samman med köket genom en klassisk serveringsgång med bevarad inredning från husets byggnadsår. Andra fina detaljer som kan nämnas är köksskafferiet, stavparketten i holländskt förband och det karaktäristiska hörnfönstret i det stora sovrummet. Läget är det bästa tänkbara och samtidigt som lugnet råder i kvarteret har man Aspuddens charmiga småstadskärna med restauranger, kaféer, biograf och butiker alldeles runt hörnet. Inom ett stenkast finns Aspuddsparken med bland annat djurpark, och det är även nära till Vinterviken med natur och barnvänliga badplatser. Med cykel eller T-bana tar man sig snabbt in till Söder.

 • Plus
 • Balkong
Verkstadsgatan 5, Södermalm - Hornstull, Stockholms kommun

Verkstadsgatan 5

Lägenhet
Södermalm - Hornstull, Stockholms kommun
Historiska Hem
4 795 000 kr
52 m²
2 rum
vån 3/6
3 184 kr/mån
92 212 kr/m²

Den här fina tvåan bjuder in till umgänge och i vardagsrummet skiljer ett valv av en rymlig matplats där man kan duka upp till trevliga middagar med många gäster. Lägenheten har en hemtrevlig känsla och bevarade originaldetaljer såsom stavparkett, pardörrar, stuckatur, lister och spröjsade fönster som ger en vacker inramning. Köket, lägenhetens hjärta, är nyrenoverat och alla tak, väggar och snickerier nymålade. Med andra ord är skicket väldigt gott och det är bara att flytta in. Takhöjden är generös och tack vare fönster i motsatta väderstreck flödar ljuset hela dagen. Det mysiga sovrummet vetter mot en innergård och utanför fönstret är det lummig grönska. Ett underbart boende i levande kvarter erbjuds och gatan utanför huset kantas av mysiga restauranger. Härligast är stämningen sommartid då uteserveringarna fylls av glada människor. Runt hörnet har man såväl Hornstulls puls som Högalidsparken och Pålsundsparkens gröna lungor. Det är även nära till vattnet och lediga dagar kan man ta den korta promenaden över till Reimersholme eller Långholmen med natur och badplatser.

 • Hiss
Heleneborgsgatan 6A, Södermalm, Stockholms kommun
Heleneborgsgatan 6A, Södermalm, Stockholms kommun, bild 2
Heleneborgsgatan 6A, Södermalm, Stockholms kommun, bild 3

Heleneborgsgatan 6A

Lägenhet
Södermalm, Stockholms kommun
Historiska Hem
5 900 000 kr
59 m²
2 rum
vån 2/5
3 290 kr/mån
100 000 kr/m²

Storslagen arkitektur och ljuvliga ljusinsläpp är några av komponenterna som skapar boendemagi i denna fantastiska tvårumslägenhet. En ljus och luftig hörnlägenhet i en pampig 1920- talsfastighet, högt beläget på klippan ovan Söder Mälarstrand i en magnifik, inspirerande och grönskande miljö. Lägenheten besitter flera karaktärsfulla, tidstypiska detaljer såsom originaldörrar, element, golv samt fyra stora, vackra spröjsade fönster med kronglas. Med kök och vardagsrum i en delvis öppen planlösning finns utrymme för större sociala tillställningar. Ett rofyllt, rymligt sovrum, med utsikt i två väderstreck, erbjuder flera möbleringsmöjligheter för dubbelsäng och garderober.

 • Premium
 • Hiss
Högbergsgatan 62, Södermalm - Mariatorget, Stockholms kommun
 • Sön 10 mar
Högbergsgatan 62, Södermalm - Mariatorget, Stockholms kommun, bild 2
Högbergsgatan 62, Södermalm - Mariatorget, Stockholms kommun, bild 3

Högbergsgatan 62

Lägenhet
Södermalm - Mariatorget, Stockholms kommun
Historiska Hem
4 750 000 kr
40 m²
2 rum
vån 3
2 584 kr/mån
118 750 kr/m²

Bergmans bageri var det första bageriet som yrkesmässigt framställde surdegsknäckebröd i Sverige och när bagarmästaren Arnold Ulrik Bergman tog över lokalerna på Högbergsgatan år 1918 var det nog få som visste hur populärt hans knäckebröd skulle komma att bli. Tjugo år senare var Bergmans Kunglig Hovleverantör och deras prisbelönta knäckebröd världsberömt. En fastighet med en underbar historia, passande att berätta då gäster kommer över på frukost eller fika. Idag är den före detta bageribyggnaden nämligen ombyggd till ett fantastiskt bostadshus där varje lägenhet fått en individuell interiör anpassad med hänsyn efter byggnadens utformning. På tredje våningen ligger just denna lägenhet, speciell med sina två plan och industriella loftkänsla!

 • Premium
 • Hiss
Fleminggatan 31, Kungsholmen, Stockholms kommun
 • Sön 10 mar kl 12:00
Fleminggatan 31, Kungsholmen, Stockholms kommun, bild 2
Fleminggatan 31, Kungsholmen, Stockholms kommun, bild 3

Fleminggatan 31

Lägenhet
Kungsholmen, Stockholms kommun
Historiska Hem
11 495 000 kr
109,5 m²
4 rum
vån 1/4
3 908 kr/mån
104 977 kr/m²

I ett vackert hus längs Kungsholmens paradgata välkomnar vi till en både mysig och pampig lägenhet om fyra rum och kök. Med ursprunget 1885 bor du här bland attribut som stuckaturer, höga golvsocklar, pardörrar, kakelugnar och 3,3 meter i takhöjd. Lägenheten har även en ny balkong som vetter mot gården. Med rymliga sällskapsytor i både kök och vardagsrum är detta ett hem som är som gjort för att umgås i, ordna middagar och sociala tillställningar. Lika mycket ges det vardagliga familjelivet utrymme. Här finns tre sovrum, badrum plus gästtoalett, bra förvaring och maskinell bekvämlighet på plats. De många rummen ger möjlighet att anpassa hemmet efter en familjs behov där dispositionen kan skifta över tid. Planlösningen är genomgående och har en imponerande rymd. Balkongen vetter mot söder och är en perfekt plats att avsluta dagen på. På den lummiga och familjevänliga innergården kan man leka, umgås med vänner, grilla eller läsa en bok i skuggan av ett träd. På denna adress bor du med ett härligt centralt läge där det mesta finns lättillgängligt nära. Välkommen!

 • Premium
 • Balkong
 • Hiss
Gammelgårdsvägen 28, null, Stockholms kommun
 • Budgivning pågår

Gammelgårdsvägen 28

Lägenhet
Stockholms kommun
Historiska Hem
2 795 000 kr
37 m²
2 rum
vån 2/3
2 147 kr/mån
75 541 kr/m²

Som på landet mitt i stan – ja så kan Stora Essingen beskrivas. I hjärtat av ön, och på badrocksavstånd från Oxhålsbadet, finner vi denna lika hemtrevliga som välplanerade funkistvåa med härligt ljusinsläpp från fina originalfönster. Lägenheten bjuder in till umgänge, och i det luftiga vardagsrummet finns det plats för både soffa och matgrupp. Planlösningen passar perfekt för såväl en singel som ett par, och det rofyllda sovrummet har plats för en dubbelsäng. I köket är det väl tilltaget med både förvaring och arbetsyta, och bänkarna är i grå marmor. Skicket är gott och de noga utvalda väggfärgerna följer en röd tråd. Läget är perfekt och samtidigt som det vilar ett påtagligt lugn över ön har man citypulsen endast en snabb cykeltur eller bussresa bort. Runt hörnet finns kaféer, restauranger och en matbutik med generösa öppettider.

 • Plus
Forssjö Bruksgården 2A, Södermanlands län, Katrineholms kommun

Forssjö Bruksgården 2A

Lägenhet
Södermanlands län, Katrineholms kommun
Historiska Hem
1 995 000 kr
96 m²
3 rum
vån 1/1
7 711 kr/mån
20 781 kr/m²

Vackra bruksgården huserar idag nyrenoverade lägenheter med bibehållen charm och det där lilla extra, bara hör på detta: Med egen entré, egen kolonilott på gården, samt en egen carport besitter den här trerummaren en särskild känsla, huslig och hemtrevlig. Balkongen i söderläge är belägen mot ett stort grönområde med prunkande äppelträd, och det fantastiska gavelläget tillåter solens strålar att vandra genom rummen, över djupa fönsternischer och trägolv. Exklusiva materialval, genomgående gråa listverk och detaljer i marmor ger en elegant inramning. Från bostaden skymtas sjön större delen av året, och det glittrande vattnet lockar med både morgon- och kvällsdopp vid föreningens brygga. Ett lantligt läge, men med goda förbindelser in till Katrineholms stadskärna!

Nytorgsgatan 15, Södermalm, Stockholms kommun
Nytorgsgatan 15, Södermalm, Stockholms kommun, bild 2
Nytorgsgatan 15, Södermalm, Stockholms kommun, bild 3

Nytorgsgatan 15

Lägenhet
Södermalm, Stockholms kommun
Historiska Hem
3 250 000 kr
36 m²
2 rum
vån 0,5/5
2 390 kr/mån
90 278 kr/m²

Funkis och kulturkvarter, vilken trevlig kombination! Denna fina funkistvåa ligger på Katarinaberget, i ett välskött och välbevarat funkishus från 1938. Här bor du på välplanerade ytor och i ljusa och lugna rum, fördelade på ett modernt arbetskök, ett rymligt och inbjudande vardagsrum och ett rofyllt sovrum. Planlösningen med separat kök och sovrum gör att lägenheten upplevs generös i storlek och man har flera platser att vara på i olika rum. Stora fönster vetter mot föreningens innergård, vilket både ger ett ostört läge och trevlig utsikt med mycket grönska under sommarhalvåret. Gården, med utemöbler och grill, är lätt att nå från denna lägenhet. Som en extra bonus har huset en takterrass med maffig utsikt över staden. Kvarteren är lugna, idylliska och fantastiska att bo i, och som boende mitt emellan Nytorget och Mosebacke behöver man heller inte sakna restauranger och nöjesliv.

 • Premium
 • Hiss
Bastugatan 25, 3 tr, Södermalm - Mariaberget, Stockholms kommun
 • Budgivning pågår
Bastugatan 25, 3 tr, Södermalm - Mariaberget, Stockholms kommun, bild 2
Bastugatan 25, 3 tr, Södermalm - Mariaberget, Stockholms kommun, bild 3

Bastugatan 25, 3 tr

Lägenhet
Södermalm - Mariaberget, Stockholms kommun
Historiska Hem
3 295 000 kr
31 m²
1 rum
vån 3/5
1 209 kr/mån
106 290 kr/m²

Utsikten, utsikten, utsikten! Och en fin funkispärla i en skuldfri förening. Välkommen till Bastugatan 25! Denna lägenhet ligger på tredje våningen i huset och direkt innanför ytterdörren möter man en öppen och ljus bostad med en förtrollande utsikt. Ivar Los park ligger rakt utanför och nedanför ses vattnet i Riddarfjärden. Planlösningen är utformad som en studiolägenhet där köket öppnats upp mot rummet, vilket ger en fin rymd. Atmosfären är lugn och rogivande. Lägenheten är helrenoverad under de senaste åren, med nytt kök, nytt badrum och nya ytskikt. Den som flyttar hit kommer till en trevlig, trygg och skuldfri förening som även har fyra kvarvarande hyresrätter. Högst upp i huset, ritat 1930 av Björn Hedvall, ligger en takterrass med magnifik utsikt över Stockholm.

 • Premium
 • Hiss
Södermannagatan 10, Södermalm, Stockholms kommun
 • Budgivning pågår

Södermannagatan 10

Lägenhet
Södermalm, Stockholms kommun
Historiska Hem
3 275 000 kr
39 m²
1 rum
vån 1/4
2 362 kr/mån
83 974 kr/m²

Här kommer en chans att forma sitt eget drömboende på lugn adress i SoFo på 39 ljusa, rymliga och väldisponerade kvadrat. Lägenheten är en klassisk och charmig etta, med helt nyrenoverade ytskikt som bara är att flytta in till, samtidigt som den ger en fin bas och många möjligheter till att själv forma rummen. Klart är i alla fall att detta är ett hem som är lätt att göra till sitt eget. Här finns ett kök med gott om plats för köksbord, ett generöst och lättmöblerat allrum med sovalkov, en rymlig hall med klädkammare samt badrum med dusch. Brädgolv, spegeldörrar och djupa nischer ger en genuin inramning. Lägenheten är en före detta hyresrätt och ligger i ett hus från 1930 där föreningen har en fin, arkitektritad och stenlagd innergård med utemöbler, planteringar och en boulebana. Hemmakvarteren ger dig ett i det närmaste oändligt utbud av matställen, nöjen, kultur och butiker. Välkommen!

 • Plus
 • Hiss
Erstagatan 26, Södermalm, Stockholms kommun
 • Budgivning pågår

Erstagatan 26

Lägenhet
Södermalm, Stockholms kommun
Historiska Hem
3 950 000 kr
44 m²
2 rum
vån 1,5/5
2 570 kr/mån
89 773 kr/m²

Kakelugn, brädgolv, tre meter i takhöjd och vackra, småspröjsade fönster med djupa nischer – välkommen till Erstagatan 26! En och en halv trappa upp i detta vackra och pampiga nationalromantiska hörnhus ligger denna lägenhet, som är en äkta tvåa med separat kök. En lång och rymlig hall är länken till alla rum, där vardagsrummet och sovrummet är i princip lika stora och gör det möjligt att disponera rummen efter egna behov. Kök och badrum är nyligen renoverade och modernt bekväma. Varje rum är som en tårtbit, där inget av dem är traditionellt rektangulärt, vilket ger detta hem sin charm och unika karaktär. Det är mysigt att röra sig mellan passager, dörrar och djupa dörrsmygar och dessa optimerar känslan av rymlighet. Planlösningen är genomgående i östvästlig riktning och från fönstren har man utsikt mot både gård och gata, med grönska på bägge sidor. Husets läge i stan ger dig den bästa mixen av vimmel och lugn, där restauranger av toppklass nås lika enkelt som parker och utsikt.

 • Hiss

Visar 1 - 25 av 48