Historiska Hem

Historiska Hem

Mäklare

Mäklarkontorets försäljning på Hemnet
Folkskolegatan 3, Södermalm, Stockholms kommun
 • Kommande

Folkskolegatan 3

Lägenhet
Södermalm, Stockholms kommun
Historiska Hem
6 450 000 kr
69 m²
3.5 rum
vån 2/5
4 772 kr/mån
93 478 kr/m²

Ytsmarta kvadrat med personlighet och charm – välkommen till Folkskolegatan 3! På andra våningen i huset ligger denna mycket smart planerade och charmiga mini-fyra. Stor tonvikt ligger på rymliga gemensamma utrymmen, där kök, matplats och vardagsrum sitter ihop och gör det lätt att umgås många. Samtidigt finns det tre mysiga sovrum som kan ge alla familjemedlemmar en egen plats. Dessutom finns ordentligt med förvaring, bland annat i inbyggda klädkammare, samt ett badrum med dusch och tvättmaskin. Lägenheten och huset ligger invid en liten lugn återvändsgränd, där man både har vattnet och Hornstulls stora utbud av restauranger, barer, butiker och kommunikationer runt hörnet.

 • Plus
 • Hiss
Sibyllegatan 67, Östermalm, Stockholms kommun
 • Kommande
Sibyllegatan 67, Östermalm, Stockholms kommun, bild 2
Sibyllegatan 67, Östermalm, Stockholms kommun, bild 3

Sibyllegatan 67

Lägenhet
Östermalm, Stockholms kommun
Historiska Hem
13 500 000 kr
118 m²
4 rum
vån 0,5
3 971 kr/mån
114 407 kr/m²

Den lägenhet som är till salu nu består av herrum, sal och sängkammare samt kök och en jungfrukammare som var avsedd för hembiträdet. I tamburen finns en hög panel med fyllningar. Dörrar in till de tre större rummen. Salen, som är lägenhetens huvudrum, har en praktfull kakelugn. I anslutning till sängkammaren finns ett “toalettrum”, det vill säga ett rum med handfat avsett för morgontoaletten. Innanför matsalen ligger serveringsrummet, kök och jungfrukammare. I ett av skåpen i serveringsrummet fanns ursprungligen ett isskåp, en föregångare till dagens kylskåp. Där förvarades känsliga livsmedel som kyldes av stora isblock som levererades med jämna mellanrum. Lägenhetens kök är till stora delar i ursprungligt skick och en verklig dröm från förra sekelskiftet. Serveringsskåp, skafferi och ett långt bänkskåp med diskho har alla påkostade dörrar/luckor med fyllningar. Ovanför spisen finns fortfarande det ursprungliga kaklet kvar, det är rektangulärt och fasat. Innanför köket ligger jungfrukammaren som är lägenhetens minsta rum. Här står en vacker, vit kakelugn. I anslutning till köket finns en köksingång som leder ut till gården.

 • Premium
 • Hiss
Lämbonäsvägen 73, null, Södertälje kommun
 • Kommande
Lämbonäsvägen 73, null, Södertälje kommun, bild 2
Lämbonäsvägen 73, null, Södertälje kommun, bild 3

Lämbonäsvägen 73

Fritidshus
Södertälje kommun
Historiska Hem
Pris saknas
40 + 5 m²
3 rum
3,2 ha tomt

Torpet med adress Lämbonäsvägen 73 andas verkligen historia, och kunde de timrade väggarna, de handblåsta fönsterglasen och de klassiska tegelpannorna tala hade de haft mycket att förtälja. I köket – torpets hjärta – kan man fortfarande laga mat på en vedspis och potatis, saft, sylt från bär man plockat i skogen intill, ägg från den närmsta grannens frigående höns med mera förvaras i ett stort skafferi. Ljuset strömmar in och på kvällen kurar man skymning framför braskaminen i vardagsrummet med gott om plats för såväl matgrupp som soffa och läsfåtölj. Den gammaldags charmen kombineras med nutida bekvämligheter, och genom åren har torpet uppdaterats med bland annat elspis, kyl/frys, indraget vatten, luftvärmepump och modernt uppvärmningssystem med vattenburna radiatorer. Ett naturnära boende med möjlighet till en mer självförsörjande livsstil erbjuds, och på den hela 31 886 kvadratmeter stora tomten finns det gott om ytor för att odla egna grönsaker. Är man av den typen som helst av allt kopplar av i hängmattan eller hammocken så har de ekologiska jordbruken i Järna, en kort bilresa bort, gårdsförsäljning. En del av tomten är naturtomt, och här kan man förutom plocka svamp, bär med mera även hugga sin egen ved.

 • Premium
Hägerstensvägen 165A, Aspudden, Stockholms kommun
 • Kommande
Hägerstensvägen 165A, Aspudden, Stockholms kommun, bild 2
Hägerstensvägen 165A, Aspudden, Stockholms kommun, bild 3

Hägerstensvägen 165A

Lägenhet
Aspudden, Stockholms kommun
Historiska Hem
Pris saknas
60,5 m²
3 rum
vån 2/4
4 081 kr/mån

Två trappor upp på Hägerstensvägen ligger denna charmiga funkistrea som upplevs lika hemtrevlig som social! Dova, vilsamma färger inger djup i den rymliga och ljusa bostaden, liksom de många originaldetaljerna som fungerar som charmfulla inslag i en modern interiör. Ljuset förstärks tack vare fönster åt båda håll. Morgonsolen sällskapar i köket och matrummet, medan kvällssolens passionerade färger lyser in i sovrummet, vardagsrummet och på balkongen. Även läget med snabba förbindelser till city och Södermalm gör umgänge och påhitt lättillgängligt. Samtidigt bidrar omgivningarna till en lugn, tillbakadragen hållning med utsikt över grönskande gårdar. Allt som allt ett tilltalande hem att trivas i, bland grönskan i mysiga Aspudden. Välkomna på visning!

 • Premium
 • Balkong
Båstadsvägen 2, Hammarbyhöjden/Björkhagen, Stockholms kommun
 • Kommande
Båstadsvägen 2, Hammarbyhöjden/Björkhagen, Stockholms kommun, bild 2
Båstadsvägen 2, Hammarbyhöjden/Björkhagen, Stockholms kommun, bild 3

Båstadsvägen 2

Lägenhet
Hammarbyhöjden/Björkhagen, Stockholms kommun
Historiska Hem
Pris saknas
56 m²
2 rum
vån 2/3
4 261 kr/mån

Tack vare fönster i tre väderstreck badar den här rymliga funkistvåan i ljus, och under sommarhalvåret har balkongen sol större delen av dagen. Lummig grönska skyddar mot insyn. Lägenheten har gott om sällskapsyta och i köket, som är i enhet med vardagsrummet i en halvöppen planlösning, finns det plats för att duka upp till trevliga middagar i goda vänners lag. Originaldetaljer såsom fiskbensparkett, fönsterspanjoletter och fönsterbänkar i marmor har bevarats, och 1940-talet gör sig även påmint genom takhöjden som skapar en luftig atmosfär. Läget är det bästa tänkbara, och här erbjuds ett lugnt och avskilt boende nära Nackareservatets natur. Med cykel eller tunnelbana tar man sig snabbt in till Söder.

 • Premium
 • Balkong
Lanforsvägen 37, Hjorthagen, Stockholms kommun
 • Kommande
Lanforsvägen 37, Hjorthagen, Stockholms kommun, bild 2
Lanforsvägen 37, Hjorthagen, Stockholms kommun, bild 3

Lanforsvägen 37

Lägenhet
Hjorthagen, Stockholms kommun
Historiska Hem
Pris saknas
44,2 m²
2 rum
vån 2/3
3 553 kr/mån

Denna lika mysiga som välplanerade tvåa är en riktig funkispärla med det mesta bevarat från byggnadsåret. Lägenheten är varsamt restaurerad, och särskilt stor omsorg har lagts på att modernisera och rusta upp det fantastiska originalköket med hjälp av en byggnadsvårdare. Planlösningen är optimal, insynsfri och kvadratmeterna känns betydligt fler än vad de är. Det är en tilltalande rundgång där man kan gå från hallen till vardagsrummet, vidare in till sovrummet och tillbaka till hallen igen. De sex originalfönstren släpper in rikligt med ljus och takhöjden, som är generösare än dagens standard, skapar en luftig atmosfär. Läget är perfekt och här i idylliska Hjorthagen erbjuds ett lugnt och avskilt boende med Kungliga Nationalstadsparkens natur runt hörnet. Inom ett stenkast finns Gasverksområdet och Norra Djurgårdsstaden med ett trevligt restaurangutbud, och på promenad- och cykelavstånd har man Östermalms och Vasastans sjudande restaurang-, bar- och shoppingstråk.

 • Premium
Marknadsvägen 19, TÄBY, Täby kommun
 • Kommande
Marknadsvägen 19, TÄBY, Täby kommun, bild 2
Marknadsvägen 19, TÄBY, Täby kommun, bild 3

Marknadsvägen 19

Lägenhet
TÄBY, Täby kommun
Historiska Hem
Pris saknas
127 m²
4 rum
vån 2/3
7 194 kr/mån

Generösa fönster i två väderstreck gör att denna rymliga och välplanerade gavellägenhet badar i ljus. Lägenheten är fri från insyn, och från fönstren i nordväst blickar man ut mot den vackra Rosengården och Åkerbyparken med fontän. Från den rymliga dubbelbalkongen och fönstren i sydost är det utsikt över en lummig gård med planteringar, lekplatser, pergola och grillplatser. Fönstren, som är extra stora eftersom lägenheten var en visningsbostad för hela området när det byggdes, suddar ut gränsen mellan ute och inne samtidigt som de skapar en härlig känsla av rymd. Det är ett hem som med sina färg- och materialval andas harmoni, och den genomgående parketten ger ett enhetligt intryck. Kvadratmetrarna är väl fördelade och i den inre hallen som binder samman två av sovrummen med det stora badrummet erbjuds förvaringsmöjligheter utöver det vanliga i form av flera inbyggda originalgarderober. Lägenhetens ena del kan med fördel användas till tonåring eller gäster med tillgång till toalett och ett mindre badrum med dusch, handfat samt tvättmaskin. Det finns även möjlighet att dela av det öppna och extraordinärt stora vardagsrummet för att på så sätt skapa ytterligare ett sovrum (se alternativ planritning). Läget är perfekt och den omedelbara närheten till Täby Centrums kommers, service och kommunikationer underlättar vardagens bestyr avsevärt. Kommunikationerna är de bästa tänkbara, och med buss eller Roslagsbanan tar man sig snabbt till andra delar av Storstockholm. Varje lägenhet har dessutom tillgång till en egen parkeringsplats i området. I närområdet finns även ett elljusspår, och på promenad- och cykelavstånd har man badplatser och stora naturområden.

 • Premium
 • Balkong
Sille Eriksberg, Trosa, Trosa kommun
 • Kommande
Sille Eriksberg, Trosa, Trosa kommun, bild 2
Sille Eriksberg, Trosa, Trosa kommun, bild 3

Sille Eriksberg

Villa
Trosa, Trosa kommun
Historiska Hem
3 995 000 kr
127 m²
6 116 m² tomt

I en lantlig miljö vid sjön Sillen i Trosa kommun finner vi denna underbara fastighet. 1800-talstorpet Eriksberg förlängdes på 1960-talet med ett samtida torp som flyttats hit, och det är ett väldigt hemtrevligt hus som kombinerar historisk autenticitet med det moderna boendets alla bekvämligheter. Med sina inbjudande sällskapsytor, många sovrum, mysiga sovloft och sin tillhörande vinterbonade gäststuga passar huset perfekt för banfamiljen som gärna bjuder hem släkt och vänner för umgänge och övernattning. Ljuset strömmar in, och efter att skymningen väl lagt sig är det mysigt att elda i vardagsrummets öppna spis och hallens kamin. Fastigheten är som gjord för månskensbonden, och här finns odlingsytor, djurhagar och uthus. Nuvarande ägare har sina hästar i hagarna och hyr den ena delen av den intilliggande ladugården som stall. Läget är perfekt, och samtidigt som man bor lugnt och avskilt känns det inte ensligt och ensamt. Skogen breder ut sig runt hörnet, och på kort promenad- och cykelavstånd har man fina badplatser. Allt man behöver ligger lättillgängligt, och endast en fem minuters bilresa bort finns förskola, grundskola, mataffär, bibliotek och idrottsplats. Med bilen tar man sig även snabbt till den pittoreska småstaden Trosa med ett stort utbud av restauranger, kaféer och butiker. Närheten till busshållplats och stora vägar gör det dessutom smidigt att pendla till jobbet.

 • Premium
Metargatan 13, Södermalm/Blecktornsparken, Stockholms kommun
 • Kommande

Metargatan 13

Lägenhet
Södermalm/Blecktornsparken, Stockholms kommun
Historiska Hem
3 595 000 kr
36 m²
1 rum
1 870 kr/mån
99 861 kr/m²

I ett lummigt kvarter på höjden strax ovanför Blecktornsparken gömmer sig denna trivsamma etta med vardagsrum och kök i halvöppen och social planlösning. Takhöjden är generös och tack vare stora spröjsade fönster i både söder och väster badar lägenheten i ljus. Sommartid är det underbart att öppna upp fönstren och ta in känslan från husets härliga trädgård – en inbjudande oas med gräsmattor, rabatter, fruktträd, syrenberså, hägg, gullregn och två och möblerade uteplatser. Lägenheten har fina plankgolv som slipades för ett par år sedan och bevarade originaldetaljer ger en charmig inramning. Kvadratmetrarna är på de rätta ställena och i hallen, med ypperliga förvaringsmöjligheter i form av flera garderober, finns det plats för att inreda en arbetshörna. Läget är perfekt och samtidigt som lugnet rådet i kvarteret har man Nytorget och SoFo med ett fantastiskt kafé- och restaurangutbud inom ett stenkast. Lika nära är det till Vitabergsparken och Norra Hammarbyhamnen med trevligt promenadstråk längs med vattnet.

Frödingsvägen 14, 3tr, Kungsholmen - Fredhäll, Stockholms kommun
 • Kommande

Frödingsvägen 14, 3tr

Lägenhet
Kungsholmen - Fredhäll, Stockholms kommun
Historiska Hem
Pris saknas
74,2 m²
3 rum
vån 3/3
7 677 kr/mån

Högst upp i huset har du utsikt rakt ut över träden och den lilla grusvägen som leder ner mot vattnet. Essingefjärden skymtas mellan grenverken och glittrar lockande om sommaren. Denna vackra funkispärla upplevs både mysig och elegant tack vare sin tilltalande komposition, med påkostade material och sitt rikliga ljusinsläpp som strålar in från hörnets två riktningar. Här vill man gärna bjuda in till middagar och konversera inpå småtimmarna. Köket är nyrenoverat i 30-talsstil med klassiska snedställda skåp och tillhörande balkong, och dess separata läge gör att disken kan vänta till imorgon. Barnkammaren ligger dessutom lite avskilt vilket gör att barnen kan sova ostört när gäster stannar efter läggdags. Det stora sovrummet nås via pardörrar i glas, och innan du blåser ut ljusen och kryper till kojs kan du ta ett bad i badrummets fina tassbadkar. Utsikten ger dig direkt kontakt med naturen, och läget erbjuder närhet till Fredhälls badklippor och parker. På Frödingsvägen lever du ostört, i kvarter omringade av grönska och vatten. Samtidigt bor du i en slags mittpunkt, där mysiga delar av staden sammanstrålar. Området binds ihop med både Kungsholmen och Södermalm, liksom Lilla Essingen, via broar som gör det enkelt att ta sig till fots och med cykel. Här har du även tillgång till flertalet bussar vid Västerbroplan, och tunnelbanan vid Kristineberg och Thorildsplan.

 • Balkong

Visar alla 10