Annonsera din bostad på Hemnet

Hemnet är Sveriges största bostadsplattform, med tiotals miljoner besök varje månad. Vårt mål är att göra din bostadsresa så enkel, effektiv och smidig som det bara går.

Varje år annonseras 9 av 10 av alla bostäder som säljs i Sverige på Hemnet – vilket betyder att vi samlar typ hela Sveriges bostadsmarknad på ett och samma ställe.

Annonsera med Hemnets annonspaket

Priser

Använd kalkylatorn för att se olika alternativ för annonsering på Hemnet. Priserna är samma oavsett om din annons publiceras som kommande eller till salu. Tänk på att det inte kostar något extra när din annons övergår från att vara kommande till att bli till salu och att annonsen blir helt ny.

Räkna ut ditt pris

Nyhet!

Förbättrad annonskostnad för annonser utan utgångspris.

Läs mer om annonskostnader

Säljare får göra avdrag för annonseringskostnader på Hemnet i samband med försäljning av bostad.

Läs mer på Skatteverkets sida om avdrag kring försäljning

Så annonserar du din bostad med Hemnet

 1. 1

  Det första du gör när du behöver sälja din bostad är att välja och anlita en fastighetsmäklare. Därefter har du möjlighet att påbörja din annonsering på Hemnet.

 2. 2

  Välj ett av Hemnets annonspaket; Hemnet Bas, Plus eller Premium. Rådfråga gärna din fastighetsmäklare om vilket paket som passar dig bäst

 3. 3

  Du betalar enkelt för din annons på Hemnet.se

 4. Klart!

  Nu är din annons uppe på Hemnet och din marknadsföring är igång. Du följer hur det går i Säljkollen - din statistiksida på Hemnet.
  Hemnet har ett nära samarbete med fastighetsmäklarbranschen. Vi rekommenderar att du som bostadssäljare har en dialog med din mäklare genom hela din försäljningsresa.

Vilket paket passar mig bäst?

Alla bostäder har olika förutsättningar. Därför finns det tre olika annonspaket att välja mellan när du ska annonsera din bostad via Hemnet. Se vår korta film för att förstå hur det funkar!

Se våra olika paket

Bäst exponering på Hemnet

Placering högst upp i resultatlistan
 • Stor exponering i resultatlistan med 2 extra bilder

 • Placering högst upp i resultatlistan

 • Visningstider syns i resultatlistan

 • Syns oftare bland liknande bostäder

 • 50 % rabatt om du vill boosta din annons med Raketen

 • 1 gratis Raketen att boosta annonsen när du vill

 • För ökad trygghet får du även ett obegränsat antal Förnya annons med Hemnet Premium, det gäller endast om du köper Hemnet Premium inom 7 dagar efter annonsen har publicerats

Populärt val!

Bra exponering på Hemnet

Placering ovanför Hemnet Bas i resultatlistan
 • Normalstor bild

 • Placering ovanför Hemnet Bas i resultatlistan

 • Visningstider syns i resultatlistan

 • Syns oftare bland liknande bostäder

 • 50 % rabatt om du vill boosta din annons med Raketen

Mindre exponering på Hemnet

Placeras längre ner i resultatlistan
 • Liten bild i resultatlistan

 • Placeras längre ner i resultatlistan

Tilläggsprodukter för dig som bostadssäljare

Raketen

Raketen är ett perfekt sätt att ge din annons extra uppmärksamhet på Hemnet och öka chanserna att få fler besökare till din visning.

Med Raketen visas din bostad högst upp i resultatlistan vid sökningar som matchar din annons. Raketen aktiveras direkt efter köpet och gäller under en kortare period. Samtidigt visas din vanliga bostadsannons på sin ordinarie plats i sökresultatet.

Om en spekulant söker i ett område där flera säljare köpt Raketen samtidigt visas endast en bostad åt gången – men alla bostäder visas lika ofta.

Läs mer om Raketen

Förnya annons

Ibland kan det ta längre tid än förväntat att få sin bostad såld. Om annonsen hamnar långt ner i sökresultatet ser färre köpare din bostad. Istället för att köpa en ny annons för att komma högst upp igen kan du förnya annonsen. Att förnya en annons gör att din annons blir en ny annons fast till ett rabatterat pris. Annonsen kan förnyas genom att din mäklare tar bort din annons från Hemnet under minst tre veckor och när du betalat för att förnya annonsen kan mäklaren publicera annonsen som en helt ny annons.

 • Din bostadsannons blir helt ny utan tidigare statistik som dagar på Hemnet, antal besök och eventuella prisjusteringar.

 • Nya annonser hamnar högst upp i sökresultatet och du får mängder med nya och gamla spekulanter att upptäcka din bostad.

 • Om du uppgraderat till Hemnet Plus eller Premium behåller din annons samma annonspaket som tidigare.

Skapa intresse inför din försäljning med en Kommande-annons

 1. Om du börjar närma dig en försäljning men inte riktigt känner att du är där än, kan en Kommande-annons på Hemnet vara ett perfekt sätt för dig och din mäklare att skapa intresse för din bostad.

 2. 1

  Din mäklare förbereder din annons genom att ordna med fotografering och säljbeskrivning av din bostad.

 3. 2

  Därefter publicerar din mäklare din annons som Kommande på Hemnet (kostar enligt prislistan för Hemnet Bas).

 4. 3

  Besökare som gillar din bostad har nu möjlighet att kontakta din mäklare för att få veta mer. Kommande-annonser visas i en egen flik på sökresultatsidan. Kommande-annonser visas två gånger för de som bevakar en sökning via mejl. Först när bostaden publiceras som Kommande och sedan när den övergår till att vara till salu.

 5. 4

  När du pratat med din mäklare och känner dig redo för att ta steget till en försäljning gör din mäklare om din Kommande-annons till en till salu-annons. Din annons får då nollställd statistik och hamnar högst upp i sökresultatet på Hemnet.

 6. Viktigt att tänka på är att du inte betalar något extra när din Kommande-annons går över till att bli en till salu-annons. Prata med din mäklare om du är intresserad av att lägga upp din bostad som Kommande på Hemnet!

Vanliga frågor

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna gällande att annonsera på Hemnet och våra olika paket

Om Hemnets annonspaket

Om Hemnet Bas

Om Hemnet Plus

Om Hemnet Premium

Om betalningar