Annonsera din bostad på Hemnet

Hemnet är Sveriges största bostadsplattform, med tiotals miljoner besök varje månad. Vårt mål är att göra din bostadsresa så enkel, effektiv och smidig som det bara går.

Varje år annonseras 9 av 10 av alla bostäder som säljs i Sverige på Hemnet – vilket betyder att vi samlar typ hela Sveriges bostadsmarknad på ett och samma ställe.

Annonsera med Hemnets annonspaket

Priser

Använd kalkylatorn för att se olika alternativ för annonsering på Hemnet. Priserna är samma oavsett om din annons publiceras som kommande eller till salu. Tänk på att det inte kostar något extra när din annons övergår från att vara kommande till att bli till salu och att annonsen blir helt ny.

Räkna ut ditt pris

Säljare får göra avdrag för annonseringskostnader på Hemnet i samband med försäljning av bostad.

Läs mer på Skatteverkets sida om avdrag kring försäljning

Så annonserar du din bostad med Hemnet

 1. 1

  Det första du gör när du vill annonsera på Hemnet är att anlita en fastighetsmäklare. Du söker enkelt efter mäklare som passar att sälja din bostad här på Hemnet.

 2. 2

  Det är din mäklare som publicerar din annons på Hemnet. Tillsammans kan ni välja om ni vill börja som kommande eller direkt som till salu, läs mer om att annonsera som kommande. Annonser som först publiceras på Hemnet som kommande presterar ofta bättre än snittet.
 3. 3

  När annonsen har publicerats väljer du ett av Hemnets annonspaket; Hemnet Bas, Plus eller Premium. Rådfråga gärna din fastighetsmäklare om vilket paket som passar dig bäst.

 4. 4

  Du betalar enkelt för din annons på Hemnet via Klarna eller med kort.

 5. Klart!

  Nu är din annons uppe på Hemnet och din marknadsföring är igång. Du följer hur det går i Säljkollen - din statistiksida på Hemnet.

  Hemnet har ett nära samarbete med fastighetsmäklarbranschen. Vi rekommenderar att du som bostadssäljare har en dialog med din mäklare genom hela din försäljningsresa.

Vilket paket passar mig bäst?

Alla bostäder har olika förutsättningar. Därför finns det tre olika annonspaket att välja mellan när du ska annonsera din bostad via Hemnet. Se vår korta film för att förstå hur det funkar!

Se våra olika paket

Bäst exponering på Hemnet

Illustration av att Premium annonser placeras ovanför Plus- och Bas-annonser
 • För ökad trygghet får du även ett obegränsat antal Förnya annons med Hemnet Premium, det gäller endast om du köper Hemnet Premium inom 7 dagar efter annonsen har publicerats

 • Din annons hamnar ovanför Plus- och Bas-annonser i sökresultatet samma dag efter dag 1

 • Störst exponering i sökresultatet med 2 extra bilder

 • Boosta din annons när du vill med en kostnadsfri 3 dagars Raketen

 • Visningstider syns i sökresultatet

 • 50 % rabatt om du vill boosta din annons med Raketen

 • Syns oftare bland liknande bostäder

Populärt val!

Bra exponering på Hemnet

Illustration av att Plus annonser placeras ovanför Bas-annonser
 • Din annons hamnar ovanför Bas-annonser i sökresultatet samma dag efter dag 1

 • Normalstor bild i sökresultatet

 • Visningstider syns i sökresultatet

 • 50 % rabatt om du vill boosta din annons med Raketen

 • Syns oftare bland liknande bostäder

Mindre exponering på Hemnet

Illustration av att Bas annonser placeras längre ner
 • Placeras längre ner i sökresultatet

 • Liten bild i sökresultatet

Tilläggsprodukter för dig som bostadssäljare

Raketen

Raketen är ett perfekt sätt att ge din annons extra uppmärksamhet på Hemnet och öka chanserna att få fler besökare till din visning.

Med Raketen visas din bostad högst upp i resultatlistan vid sökningar som matchar din annons. Raketen aktiveras direkt efter köpet och gäller under en kortare period. Samtidigt visas din vanliga bostadsannons på sin ordinarie plats i sökresultatet.

Om en spekulant söker i ett område där flera säljare köpt Raketen samtidigt visas endast en bostad åt gången – men alla bostäder visas lika ofta.

Läs mer om Raketen

Förnya annons

Ibland kan det ta längre tid än förväntat att få sin bostad såld. Om annonsen hamnar långt ner i sökresultatet ser färre köpare din bostad. Istället för att köpa en ny annons för att komma högst upp igen kan du förnya annonsen. Att förnya en annons gör att din annons blir en ny annons fast till ett rabatterat pris.

Annonsen kan förnyas 30 dagar efter att den publicerats som till salu på Hemnet. Mäklaren kan då skicka en betalningslänk till säljaren och när betalningen är genomförd kan mäklaren förnya annonsen. Om du väljer Hemnet Premium inom 7 dagar från publicering av annonsen så ingår det att förnya annonsen obegränsat antal gånger.

 • Din bostadsannons blir helt ny utan tidigare statistik som dagar på Hemnet, antal besök och eventuella prisjusteringar.

 • Nya annonser hamnar högst upp i sökresultatet och du får mängder med nya och gamla spekulanter att upptäcka din bostad.

 • Om du uppgraderat till Hemnet Plus eller Premium behåller din annons samma annonspaket som tidigare.

Skapa mer intresse genom att annonsera som kommande - utan extra kostnad

 1. När du ska sälja din bostad men det fortfarande är långt kvar är en annons som kommande på Hemnet ett perfekt sätt för dig och din mäklare att skapa intresse för din bostad och testa marknaden. Det kan till exempel vara när du fortfarande letar efter nytt boende att köpa eller att bostaden inte är redo för större visningar. Bostäder som börjar annonsera som kommande presterar ofta bättre när de går till salu jämfört med de som inte annonserar som kommande på Hemnet. Läs mer om fördelarna med annonser som kommande här.

 2. 1

  Din mäklare förbereder din annons genom att ordna med bilder och säljbeskrivning av din bostad.

 3. 2

  Därefter publicerar din mäklare din annons som kommande på Hemnet. Du betalar för annonsen online och väljer vilket annonspaket du vill ha. När ni sedan vill annonsera bostaden som till salu blir annonsen som ny utan extra kostnad och du hamnar högst upp i listan.

 4. 3

  Annonser som kommande visas i en egen flik på sökresultatsidan. Besökare som gillar din bostad har nu möjlighet att kontakta din mäklare för att få veta mer. Annonser som listas som kommande visas två gånger för de som bevakar en sökning via mejl. Först när bostaden publiceras som kommande och sedan när den övergår till att vara till salu. Besökare kan även spara annonser som listas som kommande precis som en annons som är listad som till salu. Detta ökar exponeringen och intresset för din bostad.

 5. 4

  När du pratat med din mäklare och känner dig redo för att ta steget till en försäljning ändrar din mäklare din kommande annons till att vara till salu. Din annons blir då helt ny och hamnar högst upp i sökresultatet på Hemnet utan tidigare historik. Du betalar inget extra och du behåller ditt annonspaket.

 6. Prata med din mäklare om du är intresserad av att lägga upp din bostad som kommande på Hemnet!

Vanliga frågor

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna gällande att annonsera på Hemnet och våra olika paket

Om Hemnets annonspaket

Om Hemnet Bas

Om Hemnet Plus

Om Hemnet Premium

Om betalningar