Personuppgifter och integritet på Hemnet

Hemnet värnar om din personliga integritet och strävar efter att skydda dina personuppgifter på bästa sätt. Det är därför viktigt för oss att du förstår hur behandlingen av dina personuppgifter ser ut när du använder dig av våra tjänster.

På dessa sidor kan du läsa om vilka personuppgifter vi behandlar om dig och hur dina uppgifter behandlas beroende på vilka av våra tjänster du använder:

Dina rättigheter

När vi hanterar dina personuppgifter har du rättigheter enligt Dataskyddsförordningen. Det innebär att du till exempel kan få information om när och hur vi hanterar dina personuppgifter, eller be oss ta bort dina uppgifter. För fullständig information om dina rättigheter, vänligen se Dataskyddsförordningen.

Om du använder webbplatsen eller våra appar, utan att skapa konto eller bevakningar, så sparar Hemnet inte dina personuppgifter. Däremot kan tredje part spara personuppgifter genom cookies som lagras i din webbläsare via Hemnet.

Har du ett konto på Hemnet eller är mäklare med konto i Kundportalen så kan du hantera eller ta bort personuppgifter genom att logga in, förutsatt att de inte behövs för att fullfölja avtal eller lagar.

Hemnet har ett utgivningsbevis från Myndigheten för press, radio och tv och skyddas därigenom av Yttrandefrihetsgrundlagen, vilket bl.a. innebär att Dataskyddsförordningen inte är tillämplig vad gäller viss personuppgiftsbehandling.

Så här gör du för att använda dina rättigheter:

  1. Skicka en begäran till [email protected].
  2. Inom kort får du ett mejl från Hemnet med ett formulär som du behöver fylla i för att vi ska kunna behandla ditt ärende. För vissa typer av ärenden krävs dessutom extra ID-kontroll. Du får i så fall information om detta via mejl.
  3. När Hemnet hanterat ärendet kommer du att få en bekräftelse på detta.