Guldhemmets logotyp

Finalist

Årets Mäklarkontor

Guldhemmet 2020

Mäklare Adam Smith

Adam Smith

Om mig

Jag förmedlar både villor och bostadsrätter uppförda innan 1970 med hjälp av Historiska Hems vackra mäklartjänst för gamla hus! Registrerad fastighetsmäklare sedan 2016 och arbetar i hela stan samt på landet, med en tonvikt på Enskede och lantligt belägna fastigheter. Kontakta mig för ett kostnadsfritt hembesök med fri offert och värdering. Verkligheten överträffar dikten!

Mäklarens försäljning på Hemnet
Skogsvägen 2, Gamla Enskede, Stockholms kommun
  • Sön 10 mar kl 12:00

Skogsvägen 2

Lägenhet
Gamla Enskede, Stockholms kommun
Historiska Hem
7 750 000 kr
93 m²
4 rum
vån 3/3
3 849 kr/mån
83 333 kr/m²

Välkommen att bli den tredje ägaren på 113 år av denna vackra fyrarumslägenhet, i en skuldfri bostadsförening granne med Margaretaparken. Lägenheten ligger högst upp i fastigheten med fönster i tre väderstreck samt två balkonger med utsikt över jämnåriga villor. När du väljer att sätta din egen prägel på denna bostad gör du rätt i att vårda originaldetaljer såsom plankgolv, innerdörrar, listverk och bröstpanel samt det eleganta kassettaket i tamburen. Från början var detta två enskilda bostäder och än idag finns två beteckningar. Planlösningen utgörs av vardagsrum och kök med varsin balkong, tre sovrum, badrum samt gäst-wc och hall. Generös extern förvaring både på vinden en trappa upp, samt i källaren. Välförvaltad och engagerad bostadsförening med en grönskande innergård jämte villaträdgårdarna. Gamla Enskede erbjuder en unik och bevarad boendemiljö med trädgårdsstadens alla stadsbyggnadsmässiga kvalitéer. Varmt välkomna till visning!

  • Plus
  • Balkong
Kullängen 9, Kårsta socken, Vallentuna kommun

Kullängen 9

Villa
Kårsta socken, Vallentuna kommun
Historiska Hem
5 500 000 kr
152 + 11 m²
5 rum
3,6 ha tomt

På en höjd intill sjön Jälnan finner vi välbevarade Lindberga gård från 1800-talet. Här erbjuds ett lugnt och avskilt på-landet-liv med det mesta man behöver inom räckhåll. Den faluröda idyllen med sina ekonomibyggnader och areal har bra förutsättningar som hästgård och för annan djurhållning. Själva bostadshuset är ett gediget timmerhus med rödfärgad locklistpanel, och invändigt finns charmiga detaljer såsom kakelugnar, vedspis, spegeldörrar och furugolv i breda tiljor. Huset disponeras med tre rymliga sovrum, och det är även väl tilltaget med sällskapsyta. Gårdstunet, som under sommarhalvåret står i lummig grönska, har många inbjudande platser för avkoppling i solen, och det höga läget erbjuder en intagande vy över det vackra landskapet. Utanför gården breder skogen ut sig, och en kort promenad bort har man ett eget skifte där man kan ta egen ved till husets eldstäder. I byn Kårsta, cirka 6 kilometer bort, finns både förskola och grundskola, och snart öppnar en lanthandel. Kårsta station ligger utmed Roslagsbanan, och härifrån tar man sig in till Östra station på cirka 50 minuter. Övrigt serviceutbud finns i närliggande Rimbo och med bil är det inte långt varken till Norrtälje eller huvudstaden. Välkomna till visningarna av denna lantliga pärla!

  • Plus
Stora Gungans väg 9, Gamla Enskede, Stockholms kommun
  • Budgivning pågår

Stora Gungans väg 9

Lägenhet
Gamla Enskede, Stockholms kommun
Historiska Hem
4 450 000 kr
70 m²
2.5 rum
vån 2/3
3 246 kr/mån
63 571 kr/m²

Uttrycksfulla färg- och materialval ger den här vackra och renoverade 1920-talslägenheten en varm och hembonad känsla. Takhöjden är generös och ljuset strömmar in genom spröjsade fönster med munblåsta glas som bryter solens strålar på ett vackert sätt. Vardagsrummet och lägenhetens voluminösa kök är i enhet i en öppen planlösning med gott om sällskapsyta, och i rofyllt gårdsläge ligger ett lika stort som mysigt sovrum. Den rymliga inre hallen kan med fördel inredas som ett hemmakontor. Läget är perfekt och här erbjuds ett underbart boende i Gamla Enskede med såväl grönskande parker som ett flertal trevliga restauranger, kaféer och charmiga småbutiker inom ett stenkast. På kort promenadavstånd har man Skogskyrkogården, och det är även nära till Söderbysjön med natur och badplats. Med cykel eller tunnelbana, alldeles runt hörnet, tar man sig snabbt in till stadens puls.

  • Plus

Visar alla 3