Mäklare Mattias Öhman

Mattias Öhman

Om mig

Mäklaren har inte skrivit någonting om sig själv.
Mäklarens försäljning på Hemnet
Rörstrandsgatan 37, Vasastan - Birkastan, Stockholms kommun
 • Sön 3 dec kl 13:30
Rörstrandsgatan 37, Vasastan - Birkastan, Stockholms kommun, bild 2
Rörstrandsgatan 37, Vasastan - Birkastan, Stockholms kommun, bild 3

Rörstrandsgatan 37

Lägenhet
Vasastan - Birkastan, Stockholms kommun
Historiska Hem
6 850 000 kr
66 m²
3 rum
vån 1/5
1 774 kr/mån
103 788 kr/m²

En av stadens så kallade ”sommargator” är mysiga Rörstrandsgatan, som under årets varma månader förvandlas till gågata med planteringar och uteserveringar. Här ligger denna fina trerummare med öppen spis och spröjsade fönster i fil mot sydväst och solnedgången. Rummen vetter allihop mot Karlbergs slott, skogen och den glittrande kanalen. Lägenheten är fantastiskt planerad med två sovrum i varsin ände av bostaden, och ett stort sällskapsrum, inklusive kök, i mitten. Här bor ni helt insynsskyddade i trygga Birkastanskvarter. Den vackra fastigheten ligger på en höjd, och en bred stentrappa med balusterräcke leder upp från gatan. Huskroppen omges av tre gårdar att nyttja för långfrukostar och fikastunder. På den här adressen har ni nära till stadens alla restauranger och caféer, liksom nära till naturen. Joggingspåret i slottsparken är magisk, speciellt i september och oktober då höstlöven skiftar i varma färger.

 • Premium
 • Hiss
Pålsundsgatan 5, 5tr, Södermalm - Högalid, Stockholms kommun
 • Budgivning pågår

Pålsundsgatan 5, 5tr

Lägenhet
Södermalm - Högalid, Stockholms kommun
Historiska Hem
6 190 000 kr
65 m²
2.5 rum
vån 5/5
3 494 kr/mån
95 231 kr/m²

En generös takhöjd, stora fönster, ett fint ljusflöde och utsikt över himmel och takåsar väntar dig i denna fina lägenhet på Pålsundsgatan 5, som även har balkong mot gården. Lägenheten ligger högst upp i huset, som uppfördes 1912–13, och har en ljus och luftig planlösning som både är genomgående och runtgående, vilket ger ett fint ljusflöde och naturlig kontakt mellan alla rum. Entré görs in i en rymlig hall med köket på ena sidan och vardagsrummet på den andra. Sovrummet ligger lite mer avskilt och ansluter till balkongen men också till köket. Intill sovrummet ligger ett extra rum som av nuvarande ägare används som barnrum, men som också kan nyttjas som arbetsrum eller walk-in closet. Lägenheten har mycket bra förvaring i både klädkammare och ett stort antal platsbyggda garderober samt ett badrum med dusch och tvättmaskin/torktumlare. Balkongen, som har ett härligt högt och enskilt läge med träd och himmel utanför, är ett bonusrum under varmare årstider och vintertid lika mysig med ljusslinga i mörkret. På lilla Pålsundsgatan bor du idealiskt lugnt med Hornstulls puls runt hörnet. Välkommen!

 • Plus
 • Balkong
 • Hiss
Samaritgränd 3, Södermalm - Högalid, Stockholms kommun
 • Imorgon kl 17:00

Samaritgränd 3

Lägenhet
Södermalm - Högalid, Stockholms kommun
Historiska Hem
4 200 000 kr
42 m²
2 rum
vån 3/4
2 415 kr/mån
100 000 kr/m²

Omtyckta Samaritgränd ligger avskilt och privat som en del av Mariatorgets mysiga del. Näst högst upp i huset i port 3 hittas denna välbevarade 1920-talslägenhet med en stor dos charm intakt sedan byggåret. Tre stora spröjsade fönster i fil skapar ett fantastiskt ljusflöde vilket gör hemmet luftigt och inbjudande, extra speciellt är att öppna upp mot sommarkvällen och bjuda över vänner på middag. Gamla serveringskåp och vackra pardörrar mellan vardagsrum och sovrum bidrar till den tidstypiska miljön, tillsammans med riktigt fina golv. Här bor du nära till Mariatorget tunnelbana och Södra stations pendeltåg, samt en mängd bagerier, caféer och uteliv. Trots den omedelbara närheten till Södermalms attraktiva utbud av restauranger och butiker är det tyst och fridfullt i dessa kvarter.

 • Plus
 • Hiss
Rosstigen 9, Solna - Gamla Råsunda, Solna kommun

Rosstigen 9

Lägenhet
Solna - Gamla Råsunda, Solna kommun
Historiska Hem
3 650 000 kr
58 m²
2 rum
vån 0,5/3
3 297 kr/mån
62 931 kr/m²

Den här hemtrevliga 2,5:an har ett härligt ljusinsläpp, och utanför de stora fönstren är det lummig grönska. Tack vare den genomtänkta planlösningen känns lägenheten större än vad antalet kvadratmeter anger, och takhöjden om 2,7 meter skapar en luftig atmosfär. Det är väl tilltaget med sällskapsyta och i matrummet, som binds samman med vardagsrummet genom ett valv, finns det plats för att duka upp till middagar med släkt och vänner. Skicket är det allra bästa och hela lägenheten, inklusive badrummet och köket, renoverades i fjol. De bevarade originaldetaljerna – fiskbensparkett, fönster, fönsterbänkar, inbyggda garderober med mera – ger en vacker inramning. Läget är perfekt och här erbjuds ett lugnt och avskilt boende med närhet till Råstasjöns och Lötsjöns natur och fina promenadstråk. Inom ett stenkast har man Råsunda torg med mysiga restauranger och Solna Centrum med många butiker. Det är även nära till Mall of Scandinavia.

 • Hiss
Lundagatan 42A, Södermalm - Högalid, Stockholms kommun
 • Budgivning pågår

Lundagatan 42A

Lägenhet
Södermalm - Högalid, Stockholms kommun
Historiska Hem
5 300 000 kr
52 m²
2 rum
vån 2/5
2 448 kr/mån
101 923 kr/m²

Denna hemtrevliga hörntvåa har ett ljuvligt ljusinsläpp från fönster i två väderstreck, och utsikten över grönska, vackra fasader och karaktärsfulla takåsar är magisk. Lägenheten ligger högt och man ser mycket himmel. Planlösningen är tilltalande, och tack vare skjutdörrar kan man ha både öppet och stängt mellan vardagsrummet och det lika smakfulla som funktionella köket som helrenoverades för cirka tre år sedan. Det bjuds in till umgänge, och i vardagsrummet finns det gott om plats för både soffa och matgrupp. Sovrummet vetter mot en rofylld gård och här sover man gott om natten. Den inre hallen är ett trivsamt extrarum som passar perfekt som bibliotek eller hemmakontor. Lägenheten andas harmoni och väggarna har målats med fina färger från Jotun och Fire & Ball. De bevarade originaldetaljerna – spegeldörrar, fönsterbänkar, fiskbensparkett, serveringsskåp med mera – ger en charmig inramning. Läget är perfekt och samtidigt som lugnet råder i kvarteret Marmorn, ett mysigt och lummigt kvarter uppe på ett berg, finns Hornstulls puls inom ett stenkast. Runt hörnet har man Skinnarviksberget med hänförande utsikt över Stockholm, och det är även nära till Tantolunden och Långholmen med badplats och natur.

 • Hiss
Tellusborgsvägen 47A, Midsommarkransen, Stockholms kommun
 • Budgivning pågår

Tellusborgsvägen 47A

Lägenhet
Midsommarkransen, Stockholms kommun
Historiska Hem
9 495 000 kr
106 m²
4 rum
vån 1/3
6 361 kr/mån
89 575 kr/m²

Accepterat pris. Denna jugendfyra är en riktigt dröm för den som söker en större bostad i den mysiga äldre delen av Midsommarkransen. Lägenheten är en nyrenoverad stor och rymlig familjebostad om 106 kvm där man varsamt renoverat för att bevara orginaldetaljerna. Tre sovrum och generösa sällskapsytor i både ett stort vardagsrum med kakelugn, vackra spröjsade pardörrar i vågigt glas och ett mysigt kök med plats för att duka till många. Dessutom finns ett stilrent badrum med dusch, en rymlig hall, kontor och bra förvaring. Två vackra kakelugnar är bevarade i lägenheten. Hörnläge och genomgående planlösning ger fönster i tre väderstreck. Bostaden ligger i ett av de fina jugendhusen i populära Brf Tellusborg vars fantastiska gårdsmiljöer med utemöbler, grillar och grönska är en stor tillgång och en mötesplats för alla åldrar. Att den ligger på första våningsplan gör gården extremt tillgänglig och nyttjas som extra rum på sommaren. Midsommarkransen är lika barnvänligt som vuxenvänligt. Lekparker, pulkabackar samt förskola och nybyggda skolan F-9 runt hörnet, och ett bra utbud av trevliga restauranger, biografen Tellus dit föräldrarna kan gå och möta upp en kompis en vanlig vardagskväll. När storstadspulsen lockar finns city en snabb tunnelbanefärd eller cykeltur bort.

 • Plus
Tre Kronors väg 39, Nacka - Kvarnholmen, Nacka kommun

Tre Kronors väg 39

Lägenhet
Nacka - Kvarnholmen, Nacka kommun
Historiska Hem
7 575 000 kr
90 m²
4 rum
vån 2/4
5 850 kr/mån
84 167 kr/m²

Ring för visning! I det före detta bageriet på Kvarnholmen ligger denna snygga fyra med stor terrass (ca 40 kvm!). Hemmets hjärta är det centralt placerade köket och vardagsrummet som tillsammans är ett stort och inbjudande sällskapsrum med öppen planlösning. På dess sidor ligger tre bra sovrum. Därtill har du två snygga badrum, sobert inredda och fullutrustade. Interiören är inspirerad av elegant 1920-tal kombinerad med byggnadens ursprung som bageri och har stora fönsterpartier med låg bröstning i alla rum. Längs hela bostadens yttervägg ligger en stor terrass, ca 40 kvm, som nås från flera av rummen. Här har du din egen oas där du får plats med flera utegrupper och mycket växter, ett stort extrarum utomhus att njuta av alla årstider. På Kvarnholmen bor du i ett härligt sjönära läge vid inloppet till Stockholm. Med stans bästa färdmedel båt är du vid Nybroplan på ett kick.

 • Plus
 • Balkong
 • Hiss
Fridhemsgatan 3, 4,5 tr, Kungsholmen - Fridhemsplan, Stockholms kommun

Fridhemsgatan 3, 4,5 tr

Lägenhet
Kungsholmen - Fridhemsplan, Stockholms kommun
Historiska Hem
6 495 000 kr
65 m²
2 rum
vån 4,5/7
3 825 kr/mån
99 923 kr/m²

Fridhemsgatan är en allékantad återvändsgata som binder samman Fridhemsplans puls med Norr Mälarstrands vatten. Den här lysande tvårummaren har ett mycket tillgängligt, och samtidigt avskilt, läge högt upp i huset med privat balkong som vetter ut över över Riddarfjärden och Rålambshovsparken. Den fria sikten skapar en insynsskyddad atmosfär, och de stora fönsterpartierna tillåter morgonsolen att stråla in över den bevarade fiskbensparketten. Här inne gömmer sig en fungerande öppen spis för mysiga hemmakvällar. När det vankas fest och bjudningar har huset en gemensam, nyrenoverad takterrass på ca 80 kvm med tillhörande vinterisolerat uterum med pentry. Utsikten i söderläge över vattnet och söders höjder är enastående. I anslutning till uterummet finns också bastu, omklädningsrum och dusch. Dessutom finns till varje trapphus en “mindre” takterrass om cirka 25 kvm i västerläge som kan bokas. Ja, här bor du gott i en välskött förening med mycket god ekonomi och trevliga grannar, i en promenadvänlig stadsdel med Stockholms vackra broar som sträcker sig över till Vasastan, city och Södermalm.

 • Plus
 • Balkong
 • Hiss
Bonäsvägen 38, null, Järfälla kommun

Bonäsvägen 38

Villa
Järfälla kommun
Historiska Hem
15 500 000 kr
447 m²
4 096 m² tomt

En vacker vit villa med ett magnifikt läge vid Mälaren – här välkomnar vi till en sann bostadsdröm i Stäket. Villan uppfördes 1907 och boendeytan fördelar sig på två rymliga våningsplan plus en inredd vind samt källare. Det är ett stort hus med gott om plats för familjeliv, släkt och vänner, generationsboende, uthyrning eller företagsverksamhet. Generösa sällskapsutrymmen omges av många sovrum. Planlösningen gör det möjligt att disponera huset på olika sätt, och i och med det är alternativen många för nästa ägare. Stilfulla originaldetaljer som spröjsade fönster, glasveranda, burspråk, kakelugnar, stuckaturer, ekparketter, brädgolv och vackra snickerier är strösslet på glassen. Den drygt 4000 kvm stora och parkliknande trädgården ligger med häftig utsikt över Mälaren och bjuder på spektakulära solnedgångar om kvällarna. Gården är lummig och terrasserad med möjlighet till många uteplatser. Framför huset ligger en vacker pool. Både strand och marina finns dessutom nära.

Tunnelvägen 27, Solsidan, Nacka kommun

Tunnelvägen 27

Villa
Solsidan, Nacka kommun
Historiska Hem
19 000 000 kr
286 + 36 m²
8 rum
1 239 m² tomt

Unik och välbevarad arkitektur med mycket ljus och rymd - denna fantastiska suterrängvilla på Solsidan i Saltsjöbaden är en av få villor som ritats av den danskfödde arkitekten Henry Haubro-Nielsen. Med en totalyta om 322 kvm, varav runt 115 kvm är social yta, är detta ett hus som gjort för både familjeliv och stora festligheter. Här bor man med en spännande planlösning i etage, tegelväggar, stora fönsterpartier och underbar utsikt. Kök, vardagsrum och matsal utgör husets gästvänliga hjärta, med öppna och luftiga ytor i ett flytande rumssamband. Här finns också en pampig öppen spis. Högst upp i huset ligger en mer privat sovrumsdel med tre sovrum och på bottenvåningen finns bland annat sovrum, allrum, tvättstuga, bastu, verkstad och vinkällare. Badrum/toaletter finns på alla våningsplan. Flera av rummen har utgångar till uteplatser och trädgård, vilket gör det lätt att leva nära grönskan, duka och äta utomhus och öppna upp under varma dagar. Under andra tider på året blir vardagsrummets öppna spis med sprakande brasor en samlingspunkt. Huset och trädgården har ett högt och ljust söderläge, är mycket väl omskött och blommar vackert under hela säsongen. Platsen är lummig, insynsskyddad och har strålande utsikt över stora delar av Solsidan och Tyresölandet. Här finns också ett rymligt dubbelgarage. Välkommen!

 • Plus

Visar alla 10