Höj och säkra värdet på din bostad

Att göra din bostadsrätt eller villa mer attraktiv genom att rusta upp köket eller badrummet kan vara en klok investering. Ofta kostar det dock en rejäl slant att byta ut alla köksskåp och vitvaror, eller att kakla om i badrummet. Men det finns goda möjligheter att finansiera renoveringen genom lån hos Nordax Bank, utan att behöva äventyra privatekonomin.

När du väl bestämt dig för att låna finns det två vägar att gå. Antingen kan du ta ett renoveringslån med säkerhet, vilket egentligen är en utökning av bolånet, eller ett renoveringslån utan säkerhet, vilket fungerar som ett privatlån.

– Det är ofta enklare och snabbare att ta ett privatlån och du har full frihet att betala tillbaka hela lånet precis när du vill. Men å andra sidan är räntan högre och avbetalningstiden kortare, säger Johan Engkvist, bolånechef på Nordax Bank. Med renoveringslån med säkerhet bygger du på ditt bolån och får det lånets lägre ränta och längre avbetalningstid. Men fokusera inte bara på räntan, utan se till vad lånet kostar dig totalt per månad.

Vettig investering

Att investera i en renovering av ditt hem kan vara en god affär, både för att höja värdet på hemmet, men också för att undvika höga, framtida kostnader.

– Att återinvestera i bostaden är ofta vettigt, men det handlar inte bara om exempelvis ett nytt kök för att göra lägenheten mer attraktiv på marknaden. Det kan också vara saker som att se över fuktspärrar i badrummet för att undvika kostsamma skador. Sådana investeringar säkrar värdet snarare än att direkt öka det, men kan vara minst lika kloka, säger Johan Engkvist.

Om man väljer att flytta över sina bolån till Nordax bank kan man inte bara låna till mer förmånlig ränta till sin renovering, man får också en rejäl genomlysning av sin ekonomi.

– Vi hjälper exempelvis till med att lösa ofördelaktiga blancolån för att sänka dina totala kostnader.