Experten: Tänk på detta när du tar bostadslån

Att köpa en bostad är för de flesta den största affären i livet. Därför är det viktigt att processen från lånelöfte till bostadslån och sedan bostadsköp är en trygg upplevelse.– Lånelöftet är ett preliminärt besked om hur mycket du kan låna, men det är du själv som avgör vad som passar just din ekonomi, säger Linnéa Lilja, rådgivningsansvarig för bolån, på Länsförsäkringar Stockholm.

Det kan var lite läskigt att ta ett bostadslån, oavsett om det första eller tredje gången. Några saker är extra viktiga att känna till, exempelvis vilka förutsättningar du har samt vad det är för sorts bostad du vill köpa och har behov av. Länsförsäkringar Stockholm hjälper dig genom processen, från början till slut.

Ansök om lånelöfte hos Länsförsäkringar Stockholm – klicka här.

– Vi hjälper dig steg för steg genom processen, men det underlättar om du har koll på vad har du för inkomster och skulder, hur stora dina utgifter är och hur stor kontantinsats du har, redan innan du kontaktar oss. säger Linnéa Lilja.

Flera lösningar under samma tak

En av fördelarna med just Länsförsäkringar är att det är en bank, ett försäkringsbolag och en fastighetsförmedling under samma tak. Länsförsäkringar ägs av kunderna, vilket innebär att företaget inte drivs av kortsiktig vinstmaximering utan av ett genuint engagemang och en svårslagen långsiktighet.

– Ska du sälja en bostad kan du få hjälp av en av våra mäklare att värdera din bostad, då vet du hur mycket du kan gå in med i ditt nästa boende. Mäklaren kan också hjälpa dig att förbereda din befintliga bostad för försäljning så att det går snabbare när det väl är dags, säger Linnea.

Möjlighet att flytta lånet

En detalj som många inte tänker på är möjligheten att flytta ett bostadslån. Om du till exempel vill flytta ditt lån från en annan bank till Länsförsäkringar är det en smidig process. Du fyller i en ansökan digitalt, därefter tar Länsförsäkringar över och hjälper till med flytten. Har du bundna lån är rekommendationen att du först kontrollerar vad det skulle kosta att lösa lånen i förtid.

Vill du se över möjligheten att flytta ditt lån till Länsförsäkringar Stockholm? Klicka här.

Linnéa Lilja, rådgivningsansvarig för bolån, på Länsförsäkringar Stockholm.

Visste du att…

Du kan få ett lånelöfte från Länsförsäkringar Stockholm digitalt. Fyll i din ansökan på lansforsakringar.se så får du ett preliminärt besked direkt. Kom ihåg att fylla i ansökan noggrant och ta med alla utgifter och inkomster i din ansökan. Du kan också alltid ringa på telefon 08-562 831 00 och prata med en bolånerådgivare direkt.

Ansök om lånelöfte hos Länsförsäkringar Stockholm – klicka här.