”Stirrar oss inte blinda på anställningsformen du har”

Att få ett bolån utan fast jobb kan vara en utmaning hos storbanker. Samtidigt utvecklas samhället mot en mer flexibel arbetsmarknad där projektanställningar, vikariat och eget företag blir allt vanligare. Då krävs det även flexibla lånelösningar.

– Vi stirrar oss inte blinda på vilken anställningsform du har, säger Johan Engkvist som är Bolånechef på Nordax Bank.

Precis som alla andra banker gör Nordax Bank en kreditvärdering för att avgöra varje låntagares betalningsförmåga. Men tack vare en mer personlig bedömning av varje bolånetagare, kan Nordax Bank få en bättre förståelse för de ekonomiska förutsättningarna och göra en helhetsbedömning. Det skiljer sig från storbanker där processen ofta är automatiserad och standardiserad.

Vad skulle ett bolån hos Nordax Bank kosta dig? Räkna här.

– När du ansökt om bolån på vår webbplats ringer vi upp dig för att få en mer nyanserad bild av din situation och diskuterar hur vi ska gå vidare. Det viktiga för både oss och din säkerhet är i slutändan att du ska kunna klara av boendekostnaderna och din ekonomiska situation, säger Johan.

Stor andel har inte fast tjänst

I dag har var femte svensk en visstidsanställning och drygt en halv miljon har eget företag. Addera sedan projektanställda, studenter eller personer som har jobb vid sidan av. Totalt handlar det om en stor del av den svenska arbetskraften som inte har en klassisk heltidstjänst.

Ansök om bolån hos Nordax Bank – klicka här.

Det är den här gruppen som Nordax Bank vill nå med sitt mer situationsanpassade bolån. Många har god betalningsförmåga men ingen kredithistorik, vilket gör att många faller bort när storbankerna gör en automatiserad koll inför ett bolån. Det går att ansöka om bolån hos Nordax Bank även om du har betalningsanmärkningar eller inkassokrav.

– Vi gör alltid individuella bedömningar på alla låneansökningar. Vi tittar inte så mycket på historiken utan ser mer till helheten och din framtida betalningsförmåga. Vårt mål är att hitta en lösning som är anpassad efter din situation, att säkerställa att du får ett lån som du har råd till helt enkelt, säger Johan Engkvist.

Läs mer om Nordax Banks bostadslån här.