Experten: ”Tänk så här när du ska köpa bostad”

Bostadsmarknaden har gått starkt det senaste året, trots rådande pandemi. Och utvecklingen kommer inte stanna av, det menar Niklas Sandberg, mäklare och ägare av Svensk Fastighetsförmedling i Borlänge. – Tilltron till bostadsmarknaden i Borlänge är rekordstark samtidigt som vi ser höga medelpriser på villor, bostadsrätter och fritidshus, allt detta mitt i en pandemi, säger Niklas Sandberg, ägare och fastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling.

Niklas Sandberg (tredje från höger) och kollegorna på Svensk Fastighetsförmedling i Borlänge.

Niklas Sandberg menar att pandemin har knuffat många bostadsköpare mot att köpa större bostad.

– Vi ser en het bostadsmarknad i Borlänge med höga slutpriser och stor efterfrågan. Priserna på bostadsrätter har ökat med 3,1 % senaste året och för villor har priserna på ett år ökat med osannolika 18,5 %. Vi märker även av att vi säljer mer än vanligt av våra kommande försäljningar på Läge+, säger Niklas Sandberg.

Kontakta Svensk Fastighetsförmedling i Borläge – klicka här.

Tidig kontakt

Även om marknaden går starkt krävs det planering och kunskap för att få till en bra bostadsförsäljning. Om du anlitar Svensk Fastighetsförmedling i Borlänge innebär det inte enbart att du får tillgång till en mäklare, utan även ett starkt team idag med erfarna assistenter och stylister. Tillsammans med mäklaren planeras försäljningen noggrant för att slutresultatet ska bli så bra som möjligt. 

– Jag vet att det är skillnad på mäklare och mäklarfirmor. Vi har ett väldigt starkt team idag med erfarna och duktiga mäklare, assistenter och stylister. Det är hårt arbete att vara en duktig mäklare idag och hårt arbete lönar sig när man vill ha ett bra resultat, säger Niklas Sandberg.

Niklas Sandbergs tips till…

Köpare:

  • När du köper en bostad är det viktigt att förstå vad du köper. Som köpare har du undersökningsplikt både på villa och lägenhet, även om den är ännu mer omfattande på villa och fast egendom. Se till att villan är besiktigad, är den det, ring och prata med besiktningsmannen om besiktningsprotokollet, vad innebär det här för mig som ny ägare till huset? Vad kan jag förvänta mig? Vilka eventuella renoveringar som måste göras till exempel. Prata med ansvarig mäklare, ställ alla frågor du har till besiktningsman, se till att du är trygg med vad du köper.

Säljare:

  • När du säljer din bostad är mitt råd att du ska försöka ha tiden på din sida. Ju mer tid du har, desto större chans att få riktigt bra betalt när du säljer din villa, fritidshus eller lägenhet. Vi har ett tydligt upplägg som ger dig bäst betalt. Det är inte ofta man säljer, det är den största affären de flesta gör i livet. Mitt råd är därför att ta kontakt med oss och boka ett möte utan kostnad i god tid. Vi pratar om det bästa upplägget för dig och går tillsammans igenom hur vi ska sälja din bostad på bästa sätt och få bäst betalt.

Om Svensk Fastighetsförmedling

Niklas Sandberg driver Dalarnas största mäklarföretag tillsammans med kollegorna Amanda Allernäs och Mikael Björklund totalt är de 25 medarbetare. De har Svensk Fastighetsförmedling-kontor i kommunerna Hedemora, Säter, Borlänge, Gagnef/Vansbro, Leksand och Rättvik. De säljer flest villor, lägenheter och fritidshus i Hedemora/Säter, Borlänge, Gagnef och Leksand.

Ska du sälja din bostad eller behöver du en kostnadsfri värdering?

Ring 0243 79 44 40 och boka ditt möte.

Besök kontorets hemsida – klicka här.