Så enkelt kan du flytta ditt bolån

Genom att flytta ditt bolån kan du spara pengar varje månad – och det är enklare att flytta än de flesta tror. Hos Skandia kan du själv räkna ut vilken rabatt du får på ett bolån, utan att behöva förhandla. – Hos oss får alla med samma förutsättningar samma rabatt på sitt bolån och du slipper förhandla och omförhandla din ränta, säger Ulf Wikland, bolåneexpert på Skandia.

Ett bolån är oftast den största utgiften ett hushåll har. Genom att jämföra banker och deras ränteerbjudande går det att spara hundralappar och ibland tusenlappar varje månad genom att flytta sitt bolån.

Räkna ut vilken rabatt du kan få hos Skandia – räkna här.

Skandia har en tydlig, transparent och enkel modell där alla får rabatt på sitt bolån. Rabatten baseras på bolånets storlek och din belåningsgrad. Med belåningsgrad avses hur mycket bolån du har i förhållande till din bostads marknadsvärde. Om du eller din medsökande, har eller flyttar tjänstepensionen till Skandia får du dessutom extra rabatt.  

– Eftersom pension, och i synnerhet tjänstepension, är en av våra hjärtefrågor får du som har eller flyttar din tjänstepension till oss extra rabatt på ditt bolån. I de allra flesta fall kan du flytta din tjänstepension till oss, säger Ulf Wikland.

Läs mer om hur du flyttar din tjänstepension här.

Enkelt att flytta bolånet

Att flytta sitt bolån till Skandia går att sammanfatta i fyra enkla steg.

1. Gör en ansökan om att flytta ditt bolån till Skandia. Det gör du snabbt och enkelt via hemsidan.  Under ”Vilken typ av bolån är du/ni intresserad av?” väljer du ”Flytta mitt bolån från annan bank”. Fyll i resterande uppgifter och signera med BankID. 

2. I nästa steg laddar du upp de kompletteringar som behövs. Vid flytt av bolån från annan bank behöver du till exempel alltid komplettera med ett amorteringsunderlag. Ett amorteringsunderlag får du från din nuvarande bank och det anger vilka amorteringsvillkor du har på ditt bolån idag. På grund av banksekretessen måste du själv begära ut underlaget från den bank du ska flytta lånet ifrån. 

3. När ansökan är behandlad får du meddelande om att gå in och välja bindningstid för lånet och därefter skickas ett skuldebrev ut för underskrift. 

4. På önskad utbetalningsdag löser Skandia lånen i din nuvarande bank och sen skickas en utbetalningsbekräftelse hem till dig. Klart!  

Räkna ut vilken rabatt du skulle få hos Skandia – räkna här.