Så utvärderar bankerna ditt lånelöfte

Ska du köpa bostad och ansöka om lånelöfte? För att kunna göra det är det viktigt att veta vad ett lånelöfte är, hur länge det gäller och vad banker tittar på när du ansöker.

– Vi förblindar oss inte i varken anställningsform eller ekonomisk historik, säger Alen Saric på Bluestep Bank.

Ett lånelöfte är en preliminär bekräftelse på hur mycket pengar du får låna av din bank för att köpa en bostad. Har du inte ett lånelöfte och vinner en budgivning är risken stor att du får avslag vid låneansökan. 

För att kunna få ett lånelöfte av en bank finns det vissa saker du behöver ha koll på och kriterier som du behöver uppfylla. Först och främst behöver du och/eller en medsökande ofta ha en tillsvidareanställning och vara folkbokförda i Sverige. Andra saker banken kommer att titta på är om du har skulder som påverkar din betalningsförmåga. De kommer även att göra en kreditupplysning för att se om det finns eventuella betalningsanmärkningar. 

Så kan du ansöka om bolån hos Bluestep Bank

Hög tröskel till bostadsmarknaden

Många hamnar utanför bostadsmarknaden på grund av den höga tröskeln att få lånelöfte och bolån hos traditionella banker. Det vill Bluestep Bank motverka och skräddarsyr därför sina lånelöften efter dina förutsättningar. 

– Vårt lånelöfte sker inte per automatik. Varje lånelöfte är utformat och skräddarsytt för varje unik kund. Det som möjliggör att vi på Bluestep Bank kan göra det tack vare vår flexibla syn på anställning och att vi ser potential i våra kunder, deras ekonomiska utveckling och återbetalningsförmåga, säger Alen Saric.

Ansök om ett lånelöfte hos Bluestep Bank – läs mer här.

Vad gör Bluestep Banks lån bättre än många andra banker på marknaden?

– Bluestep Bank ser individen och dess framtid. Vi fokuserar inte på historiken utan på var du står idag och hur de ekonomiska förutsättningarna ser ut framåt. På så sätt kan vi möjliggöra bolån för fler människor, som andra banker automatiskt nekar, säger Alen Saric.

Bluestep Bank har inga listpriser utan tillämpar istället individuell räntesättning utifrån en helhetsbedömning av olika saker som objekt, betalningsförmåga och belåningsgrad. De väger in dina ekonomiska förutsättningar, syftet med lånet och säkerhetens värde för att se till att ge dig en trygg ekonomi och hållbar boendekostnad.

Så mycket kostar ett bolån hos Bluestep Bank.