Kan jag få bolån utan fast anställning?

Vill du köpa en bostad men blivit nekad bolån för att du inte har fast anställning? Att gå via de traditionella storbankerna är inte det enda sättet att få ett bolån.

– Vi omprövar gärna storbankens beslut, säger Linda Werdi, Partner Manager, på Nordax Bank.

På Nordax Bank tittar man på varje kunds unika situation för att få en ordentlig helhetsbild. Bild: Nordax Bank.

Det kan vara svårt att komma in på bostadsmarknaden som frilansare, eller projektanställd. Något som Nordax Bank vill ändra på. Genom att göra en personlig helhetsbedömning av varje låntagares ekonomiska förutsättningar, kan de erbjuda bolån även till dig utan fast anställning.

Behöver du bolån men saknar fast anställning? Läs mer här

Detta skiljer sig från storbankernas processer som ofta är automatiserade och standardiserade, vilket gör att många människor faller utanför deras ramar. På Nordax Bank däremot har man en mer öppen syn på inkomst där själva anställningsformen är mindre viktig.

”Öppen och modern syn på inkomst”

Efter att du skickat in din bolåneansökan till Nordax Bank ringer de upp dig för att få en heltäckande bild av din ekonomiska situation. 

Behöver du hjälp med bolån – läs hur Nordax Bank kan hjälpa dig.

– Vi vill se människan bakom ansökan och det går inte genom ett digitalt formulär. Vi gör självklart också en kreditvärdering men till skillnad från många andra banker har vi en mer öppen och modern syn på inkomst, säger Linda Werdi.

Linda Werdi, Partner Manager på Nordax Bank. Bild: Nordax Bank.

Tittar framåt – inte bara på historiken

På Nordax Bank tittar man på varje kunds unika situation för att få en ordentlig helhetsbild. Det viktigaste är i slutändan att du ska kunna klara av de framtida boendekostnaderna. 

– Vi berättar vad som krävs för att få ett bolån och försöker att få till en lösning som passar dig. Vi kan många gånger ha överseende med betalningsanmärkningar och fokuserar inte så mycket på historiken, säger Linda Werdi.

Behöver du bolån men har en betalningsanmärkning? Så här gör du